Τελικά, σε ποια ηλικία εμφανίζουμε ακμή;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Τελικά, σε ποια ηλικία εμφανίζουμε ακμή;

...όχι σε αυτή που φαντάζεσαι!

Είναι γεγονός πως η ακμή μπορεί “να σου χτυπήσει την πόρτα” είτε είσαι έφηβη είτε 40 χρονών αφού και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται σε ορμονικά αίτια. Στην περίπτωση όμως των ενηλίκων, η υπερβολική έκκριση σμήγματος οφείλεται σε πιο περίπλοκα αίτια όπως είναι η εμμηνόπαυση, το έντονο στρες, η εγκυμοσύνη και η υπερβολικά εύθραυστη επιδερμίδα. Η φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο γιατρός είναι φυσικά απαραίτητη.

Οι περισσότερες γυναίκες όμως που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο προϊόν και ιδιαίτερα ενυδατική κρέμα, καθώς φοβούνται πως έτσι χειροτερεύουν την κατάσταση. Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζουμε την ενυδάτωση με τη θεραπεία της ενήλικης ακμής.

Πρώτον γιατί όσο περνούν τα χρόνια η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας αποδυναμώνεται και θέλει επιπλέον υποστήριξη και δεύτερον επειδή ουσίες όπως benzoyl peroxide που βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στις κρέμες που καταπολεμούν την ακμή, καταστρέφουν την επιδερμίδα ενός ενήλικα, αφού δεν αναδομείται πλέον ούτε το ίδιο εύκολα, ούτε το ίδιο γρήγορα.