6 λόγοι που αξίζει να συμπεριλάβεις το καστορέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
6 λόγοι που αξίζει να συμπεριλάβεις το καστορέλαιο στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Έχει ευεργετικές ιδιότητες που ούτε μπορούσες να φανταστείς! Μάθε ότι χρειάζεται να ξέρεις για το καστορέλαιο και δε θα χάσεις.

Τί ακριβώς είναι το καστορέλαιο;

Είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που εξάγεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ρίκινος. Είναι παχύρρευστο έλαιο, σχεδόν άοσμο και έχει μια υποκίτρινη απόχρωση. Εισχωρεί εύκολα στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και χρησιμοποιείται συνήθως διαλυμένο σε άλλα έλαια βάσης, με αναλογία 5-10%. Θεωρείται ως ένα από τα πλέον πολύτιμα φυτικά έλαια, τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική υγεία του ανθρώπου. Η αρχική ονομασία του φυτού ήταν ρητινέλαιο ή κικινέλαιο. Η ονομασία καστορέλαιο επικράτησε από το 18ο αιώνα και τους Βρετανούς, που εμπορευόμενοι εκείνη την εποχή το έλαιο από τη Τζαμάικα, πίστευαν (λανθασμένα) ότι παράγεται από τη λυγαριά (Agnus Castus). Το καλύτερης ποιότητας καστορέλαιο παράγεται με ψυχρή έκθλιψη των καρπών του φυτού.

Πού χρησιμοποιείται;

1. Μαλλιά

-Ιδανικό αν είναι ταλαιπωρημένα, αφυδατωμένα και εύθραυστα. Παράλληλα, φροντίζει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Εφάρμοσε μία με δύο φορές την εβδομάδα σε όλο το μήκος τους και κάνε μασάζ με τα δάχτυλά σου στις ρίζες.

-Επιβραδύνει την τριχόπτωση και βελτιώνει την κατάσταση αν έχεις τάση για κάτι τέτοιο. Ανάμειξε καστορέλαιο με ελαιόλαδο, τύλιξε το κεφάλι σου με μια ζεστή πετσέτα και άφησέ το μία ώρα. Έπειτα, λούσου όπως συνήθως.

2. Πρόσωπο

-Μπορείς να δημιουργήσεις μία πλούσια ενυδατική κρέμα που θα χαρίσει λάμψη στο πρόσωπό σου. Συνδύασε ¼ του φλιτζανιού καστορέλαιο και ¾ του φλιτζανιού έξτρα παρθένο λάδι καρύδας. Η παχύρευστη υφή του καστορέλαιου θα βοηθήσει ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

-Δρα κατά της ακμής. Ανοίγει τους πόρους, απομακρύνει το περίσσιο σμήγμα και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Εφάρμοσε τοπικά με ένα βαμβάκι ή σε όλο το πρόσωπο και άφησέ το να απορροφηθεί εντελώς.

-Λόγω της μεγάλης ποσότητας σε βιταμίνη Ε που περιέχει, είναι εξαιρετικό κατά της γήρανσης του δέρματος

-Μπορεί να βοηθήσει τα φρύδια σου και τις βλεφαρίδες σου να γίνουν πιο πυκνά. Άπλωσε ταμποναριστά με ένα βαμβάκι απαλά σε καθημερινή βάση, πριν κοιμηθείς.

3. Σώμα

-Σημεία στην επιδερμίδα σου που είναι πιο τραχειά, όπως αγκώνες και γόνατα επανορθώνονται (aka μαλακώνουν) αποτελεσματικά με λίγο καστορέλαιο.

4. Από πού θα προμηθευτείς το καστορέλαιο;

Από τα φαρμακεία και από τα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.

oils

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Από τι προδίδεται η ηλικία σου;