Winter Story: Όταν πέφτει η θερμοκρασία, η επιδερμίδα εκπέμπει S.O.S!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Winter Story: Όταν πέφτει η θερμοκρασία, η επιδερμίδα εκπέμπει S.O.S!

Δες αναλυτικά τι να κάνεις για να προστατευθείς.

Χαμηλό βαρομετρικό, βροχές και καταιγίδες. Έκτακτο δελτίο καιρού για την επιδερμίδα σου ! Τίποτα όμως δεν πρόκειται να σε πτοήσει γιατί έχω έτοιμες τις συμβουλές που θα σε προστατεύσουν εξασφαλίζοντας παράλληλα άψογη, υγιή εμφάνιση.

ΠΡΟΣΩΠΟ

Καλό είναι να χρησιμοποιείς δύο φορές την ημέρα μια κρέμα με πλούσια ενυδατική σύνθεση ώστε να αποφεύγεις τη ξηρότητα που προκαλείται από το κρύο και την υγρασία. Για παράδειγμα στους 0 ℃ η επιδερμίδα χάνει το 25% της υγρασίας της. Επιβάλλεται για το πρόσωπο η εφαρμογή μιας μάσκας βαθιάς ενυδάτωσης δύο φορές την εβδομάδα ή ένα αντίστοιχο σέρουμ για πιο άμεσο και δραστικό αποτέλεσμα. Αν παρουσιάζεις ροδόχρου ακμή, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε απότομες εναλλαγές κρύου-ζεστού, το δέρμα σου επηρεάζεται πολύ πιο εύκολα. Φρόντισε να χρησιμοποιείς τρεις φορές την εβδομάδα μια καταπραϋντική μάσκα , ώστε να εμποδίζεις τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων ή τις ειδικές στοχευμένες κρέμες που μειώνουν τα συμπτώματα. (Anti - Rougeurs)

ΧΕΙΛΗ

Είναι το σημείο του προσώπου που προσβάλλεται πιο εύκολα από το κρύο. Απόφυγε να τα υγραίνεις με τη γλώσσα, καθώς το σάλιο τα ξηραίνει πολύ πιο γρήγορα. Άπλωσε ένα λιπ μπαλμ που περιέχει φυσικά έλαια, βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή βαζελίνη. Θα νιώσεις αμέσως ανακούφιση. Σε ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία, δηλαδή στην περίπτωση που είσαι για weekend στα χιόνια, ή η ίδια σου η πόλη έχει "ντυθεί" στα λευκά, τότε η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εξίσου καταστροφική το χειμώνα με το καλοκαίρι. Φρόντισε να φοράς πάντα αντιηλιακή κρέμα και να ενυδατώνεις συνέχεια τα χείλη σου με ένα λιπ μπαλμ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επαγγελματικές συμβουλές για να αποκτήσεις τέλεια φρύδια

Ποιo serum σου ταιριάζει;