Τί συμβαίνει και τα μάτια μας εμφανίζουν μαύρους κύκλους;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Τί συμβαίνει και τα μάτια μας εμφανίζουν μαύρους κύκλους;

Η επιστημονική εξήγηση...

Δεν είναι λίγες οι φορές που ξυπνάμε με αυτές τις ενοχλητικές σκιές κάτω από τα μάτια, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι τόσο έντονες που νομίζουμε πως μοιάζουν με κανονικές μελανιές, κοινώς μαύροι κύκλοι! Επιστρατεύουμε λοιπόν κάθε είδους καλυπτικό προϊόν που περιέχει το νεσεσέρ μας, όπως κονσίλερ, φον ντε τεν κλπ και κάθε κρέμα ή μάσκα ειδική για την περιοχή των ματιών, μήπως και ξεκινήσουμε για το γραφείο με... φυσιολογική όψη!

Έχεις όμως ποτέ αναρωτηθεί, ποια είναι η πιο επιστημονική εξήγηση σε αυτή την αντίδραση του οργανισμού σου;

Στην περιοχή των ματιών υπάρχουν λίγοι μόνο λιπώδεις αδένες και ελάχιστο υποδόριο λίπο (αυτό δε συμβαίνει με άλλα σημεία του σώματος). Άρα το δέρμα εκεί είναι πιο ξηρό και το υδρολιπιδικό του φιλμ (που αποτελείται από ιδρώτα, σμήγμα και νερό) είναι εξασθενημένο. Αυτοί οι παράγοντες κάνουν την επιδερμίδα επιρρεπή στο σχηματισμό γραμμών και ρυτίδων.

Τα μάτια είναι ευαίσθητα και αντιδρούν στις αυξομοιώσεις της ποσότητας υγρών στον οργανισμό με την εμφάνιση οιδήματος και πρηξίματος . Επιπλέον, όταν κοιμόμαστε επειδή το πρόσωπό μας κοιτάει προς τα κάτω, ευνοούνται το πρήξιμο και οι σακούλες και φυσικά με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα στη ζώνη των ματιών γίνεται πιο χαλαρό, με αποτέλεσμα το λίπος που συσσωρεύεται στο κάτω βλέφαρο να προεξέχει προκαλώντας σακούλες, ρυτίδες και μαύρους κύκλους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 + 1 μάσκες προσώπου κάτω από 15 ευρώ. Τώρα δεν έχεις καμία διακιολογία

Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις όταν φοράς κραγιόν