Beauty Travel! Φημισμένα μυστικά ομορφιάς από κάθε γωνιά του κόσμου που μπορείς εύκολα να δοκιμάσεις

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Beauty Travel! Φημισμένα μυστικά ομορφιάς από κάθε γωνιά του κόσμου που μπορείς εύκολα να δοκιμάσεις

Και να συμπεριλάβεις στην καθημερινότητά σου φυσικά!

Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Κίνα, Ιαπωνία... κάνε ένα ταξίδι στον κόσμο της ομορφιάς για να μάθεις και μόνη σου πως θα εξασφαλίσεις υπέροχη εμφάνιση από την κορυφή ως τα νύχια, χάρη σε αποδεδειγμένα για την αποτελεσματικότητα τους μυστικά ομορφιάς που εδώ και αιώνες δεν αμελούσαν ποτέ να εφαρμόζουν οι γυναίκες των χωρών αυτών σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά.

Μάσκα από φύκια

kina

Οι Κινέζοι και οι Γιαπωνέζοι αναγνωρίζουν πλήρως τις θρεπτικές ιδιότητες του φυκιού και γι' αυτό δεν το έχουν εντάξει μονάχα στη δίαιτά τους αλλά και στη ρουτίνα ομορφιάς τους. Οι αυτοκρατορικές παλλακίδες στην Κίνα , μάλιστα, το χρησιμοποιούσαν ως απολεπιστικό. Μια γρήγορη συνταγή για το σπίτι είναι φύλλα φύκι, περασμένα από το μπλέντερ αναμειγμένο με ζελέ αλόης.

Λάδι καρύδας για ενυδάτωση

thailand

Η καρύδα είναι αγαπημένο συστατικό του ταϊλανδέζικου φαγητού και η πηγή ενός πολύτιμου μυστικού ομορφιάς: του ελαίου της. Το έλαιο καρύδας είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και έχει χαμηλό σημείο τήξης κάτι που το κάνει τέλειο για μασάζ. Εκτός από το δέρμα, θα κάνει θαύματα και για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Scrub από κόκκους καφέ

Ναός Ulun Danu Μπαλί

Οι γυναίκες της Ινδονησίας χρησιμοποιούσαν από πολύ παλιά αλεσμένους κόκκους καφέ για να απολεπίσουν το δέρμα τους. Το καφεϊκό οξύ που περιέχει είναι αντιφλεγμονώδες και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η καφεΐνη όπως ξέρουμε χρησιμοποιείται και σε προϊόντα σύσφιξης που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι είναι τελικά η ευτυχία; To hashtag θα ήταν #foodforthought