Είσαι σίγουρη ότι προσφέρεις στα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά την σωστή επανόρθωση;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Είσαι σίγουρη ότι προσφέρεις στα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά την σωστή επανόρθωση;

Φτάσε τη φροντίδα των μαλλιών σου ένα level παραπάνω.

Όταν θέλουμε κυματιστά μαλλιά και μπούκλες καταφεύγουμε στο ψαλίδι, ενώ για να πετύχουμε τέλειο όγκο χρησιμοποιούμε πιστολάκι και κρεπάρουμε τα μαλλιά. Όταν πάλι θέλουμε να αλλάξουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε χημικές χρωστικές. Δεν υπάρχει διέξοδος... Για ένα τέλειο look απαιτούνται διαδικασίες που μπορούν να προκαλέσουν φθορά στη δομή της τρίχας, κάνοντας τα μαλλιά μας ξηρά και εύθραυστα, με ψαλίδα και σπασμένες άκρες. Όλοι ξέρουμε το παλιό ρητό: «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία», αλλά όταν πρόκειται για το στιλ μας, πολλές από μας απλώς αρνούνται να συμβιβαστούν. Φτάνουμε λοιπόν συνεχώς να προσπαθούμε να διορθώσουμε τη ζημιά που ήδη έχει γίνει.

Μέχρι πρόσφατα, δεν είχε καταφέρει η επιστήμη να ανιχνεύσει τη φθορά της τρίχας στα πρώτα της στάδια σε μοριακό επίπεδο. Τώρα, μπορούν να εξετάσουν, πέρα από την επιφάνεια, τον πυρήνα της τρίχας και να εντοπίσουν αλλαγές πριν ακόμα γίνουν ορατές στο εξωτερικό, επανορθώνοντας έτσι τη φθορά πριν φτάσει στην επιφάνεια. Μελέτησαν με ποιον τρόπο τα φθαρμένα μαλλιά χάνουν την κερατίνη, την πολύτιμη πρωτεΐνη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της δομής της τρίχας. Έμαθαν λοιπόν ότι όταν τα μαλλιά φθείρονται, μπορεί να χάσουν έως και τρεις φορές περισσότερες πρωτεΐνες από ότι τα υγιή μαλλιά, που απομένουν αδύναμα και επιρρεπή σε ακόμη μεγαλύτερη φθορά. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά τόσο μεγαλύτερη είναι η φθορά που συσσωρεύεται με τον καιρό από εξωτερικούς παράγοντες και τότε η φθορά της τρίχας απαιτεί εξειδικευμένη διορθωτική φροντίδα.

Συνεπώς, επικεντρώσου σε προιόντα που αναγράφουν στην ετικέτα τους την ένδειξη Keratin ή Κερατίνη. Σημαίνει πως η σύνθεσή τους είναι βασισμένη στις τελευταίες έρευνες και πως η δράση τους εστιάζει στην φροντίδα και επανόρθωση των βαθύτερων στιβάδων της τρίχας των μαλλιών σου.

Ως ειδικός που βλέπει τη φθορά που μπορεί να προκαλέσει το υπερβολικό styling και η χημική επεξεργασία σε καθημερινή βάση, ο παγκόσμιος πρεσβευτής του Pantene Pro-V και ένας από τους κορυφαίους hairstylist, Danilo, έχει δηλώσει: "Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιείτε πιστολάκι, ψαλίδι και σίδερο ισιώματος, δεν πειράζει εφόσον περιποιείστε τα μαλλιά σας με σεβασμό. Θα πρέπει όμως να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στον πυρήνα του, επιδιορθώνοντας τη φθορά που έχει ήδη συμβεί και προλαμβάνοντας την επέκτασή της."

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι θα δημιουργήσεις ένα hairstyle με maximum όγκο