Τα 3 must tips για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Πατουχέα Μαριάννα
Τα 3 must tips για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

..που ανέκαθεν σου έλεγε η μαμά σου και δεν είχες συνειδητοποιήσει πόσο δίκιο είχε

  1. Προστασία από τον ήλιο

Δε χρειάζεται να σου πούμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου και –κυρίως- τι μπορεί να προκαλέσει η μακροχρόνια έκθεση σε αυτόν. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την «αγάπη» του ήλιου απέναντι στις ρυτίδες, τα σημάδια γήρανσης, τις πανάδες ακόμα και.. τον καρκίνο του δέρματος. Η χρήση αντηλιακού με υψηλή προστασία (ή έστω ενός makeup που διαθέτει SPF), η αποφυγή της έκθεσης τις ώρες-φωτιά (10.00 – 16.00) και η επιλογή ρουχισμού που θα σε προστατεύσει από τον ήλιο κρίνεται απαραίτητη.

  1. Κόψε το τσιγάρο

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη και οι αφορμές δεν ήταν ποτέ αρκετές, ήρθε η ώρα να το κάνεις. Το τσιγάρο αποτελεί έναν βασικό παράγοντα εμφάνισης ρυτίδων, κυρίως επειδή καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις ουσίες εκείνες που «τσιτώνουν» το δέρμα και δεν το αφήνουν να σπάσει.

  1. Απέβαλλε το άγχος

Όσο προχωράνε τα tips τόσο πιο δύσκολα σου φαίνονται; Κακώς. Το ανεξέλεγκτο στρες μπορεί να μετατρέψει την επιδερμίδα σου από κανονική σε ευαίσθητη και να πυροδοτήσει την εμφάνιση ακμής. Γι’ αυτό, ιεράρχησε έτσι τις προτεραιότητές σου ώστε να βρεις περισσότερο προσωπικό χρόνο για ξεκούραση και ύπνο και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να ευχαριστηθεί περισσότερα πράγματα που τον χαροποιούν. Δεν το αξίζεις;

Διάβασε και αυτό:

Με αυτές τις 4 απλές τροφές θα προλάβουμε τις ρυτίδες