Αυτά τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει να τα βάλεις φέτος στην παραλία. Μάθε το λόγο!

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Αυτά τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει να τα βάλεις φέτος στην παραλία. Μάθε το λόγο!

Κι όμως δεν είναι κάποιου είδους αστείο...

Υπάρχουν διάφορα είδη γυαλιών ηλίου και η αλήθεια είναι πως οι εμπνεύσεις των σχεδιαστών είναι τόσες πολλές που εμείς δε χορταίνουμε κάθε χρόνο να ανανεώνουμε τη συλλογή μας και να την εμπλουτίζουμε με νέα, μοντέρνα και ανατρεπτικά σχέδια που δίνουν αυτό το... κάτι παραπάνω, τον ιδιαίτερο δηλαδή χαρακτήρα στα σύνολά μας και στις εμφανίσεις μας. Έκτος όμως από αξεσουάρ μόδας και φετίχ για πολλές από εμάς, τα γυαλιά ηλίου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν έναν πρωταρχικό στόχο... να προστατεύουν τα μάτια μας από τον ήλιο. Και δεν εννοούμε μόνο το εσωτερικό τους ώστε να έχουμε σωστή όραση αλλά και το εξωτερικό τους, δηλαδή την επιδερμίδα που τα περιβάλει, η οποία είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές, καθώς η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει εύκολα ρυτίδες και πανάδες.

Είναι όμως όλα τα γυαλιά ιδανικά να προστατέψουν σωστά τα μάτια μας από τον ήλιο;

Η απάντηση είναι πως ΟΧΙ! Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια που δεν ενδείκνυνται καθόλου από τους δερματολόγους και ειδικά για την παραλία! Και αυτά είναι τα γνωστά σε όλες μας aviator ή αλλιώς γυαλιά αεροπόρου.

GettyImages 523900230

Θεωρούνται απαγορευτικά για την παραλία, αφού το σχέδιό τους είναι τέτοιο που αφήνει εκτεθειμένο το σημείο των ματιών που πρέπει να προστατευθεί από τις ακτίνες UV ώστε να αποφευχθεί η φωτογήρανση του δέρματος.

Συνεπώς, 2 βασικά πράγματα πρέπει να θυμάσαι από αυτό το άρθρο!

1. Επίλεξε όσο πιο μεγάλα γυαλιά ηλίου γίνεται ώστε να καλύπτουν περιμετρικά.
2. Επιπλέον, όσα έχουν φακό καθρέφτη οι ειδικοί συστήνουν να τα προτιμάμε καθώς μπλοκάρουν πολύ πιο αποτελεσματικά τις ακτίνες από τους υπόλοιπους συμβατικούς φακούς.