Ξύρισμα προσώπου... Νέο trend ή τρέλα;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Ξύρισμα προσώπου... Νέο trend ή τρέλα;

Εσύ θα το δοκιμάσεις;

Μην τρομάξεις μόνο και μόνο από τον τίτλο αυτού του άρθρου! Και μη νομίζεις πως πρόκειται για κάποιο είδος υπερβολής επίσης... Πράγματι οι γυναίκες έχουν αρχίσει και ξυρίζουν το πρόσωπό τους και ειδικά οι bloggers με ιδιαίτερη μανία τάσσονται υπέρ αυτής της μεθόδου δηλώνοντας πως η τριχοφυΐα ή ακόμα και το χνούδι που απομακρύνεται από το δέρμα τους, δημιουργεί μια αλαβάστρινη επιδερμίδα που φαίνεται υπέροχη στην κάμερα!

Το ξύρισμα, όμως, όπως θα παρακολουθήσεις στα παρακάτω βίντεο δε γίνεται με το συμβατικό ξυραφάκι που γνωρίζεις αλλά με ένα συγκεκριμένο εργαλείο με ειδικές λεπίδες που απομακρύνει επιφανειακά τα νεκρά κύτταρα και το χνούδι του. (Διαθέσιμο στο amazon).

09 facial hair lede.w710.h473.2x

Δες εδώ την διαδικασία:





Πολλές γυναίκες μάλιστα χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ειδικό ξυραφάκι για να αποτριχώσουν τα φρύδια τους και να δώσουν το σχήμα που επιθυμούν, αντί να διαλέξουν κάποια άλλη μέθοδο όπως κερί, κλωστή, τσιμπιδάκι κλπ. Ισχυρίζονται ότι το χρησιμοποιούν 1 με 2φορές την εβδομάδα και έχουν δει απίστευτη αλλαγή.


Τα δικά μας εύλογα ερωτήματα:


1. Μετά από συχνή χρήση αυξάνεται η τριχοφυία στο πρόσωπο και γίνεται πιο έντονη;

Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να αλλάξει ο ρυθμός τους. Όσο συχνά εμφάνιζε πριν ο οργανισμός, το ίδιο θα συνεχίσει.



2. Μπορείς να το χρησιμοποιείς και σε περίπτωση ακμής ή όταν έχει ευαίσθητο δέρμα;

Ιδανικά όχι καθώς ίσως προκληθούν τραυματισμοί.











ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πούδρα terracota: Προφανώς το καλοκαίρι σου δε θα ξεκινήσει χωρίς αυτήν...