Γιατί βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Γιατί βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό;

Το κάνεις εσύ, το κάνω και εγώ αλλά γιατί;

Μπορεί να το έχεις παρατηρήσει ή μπορεί και όχι αλλά η αλήθεια είναι πως, οι περισσότερες από εμάς, βάζουμε μάσκαρα με το στόμα ανοιχτό. Άλλες με ορθάνοιχτο, άλλες με γκριμάτσα, άλλες λίγο λάγνα (ναι, όντως) και άλλες σα να πρόκειται να καταβροχθίσουν κάποιο χοιρομέρι. Όταν το βουρτσάκι της μάσκαρα πλησιάζει το μάτι, το στόμα ανοίγει μηχανικά και ξεκάθαρα ασυνείδητα. Γιατί όμως;

djSf2pi

Σύμφωνα με τους ειδικούς φταίει το ότι προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένες. Ένα αιχμηρό αντικείμενο έρχεται σε επαφή με το ανοιχτό μας μάτι… πρέπει να προσέχουμε άρα ένα το κρατούμενο. Δεύτερον, τα νεύρα που ελέγχουν την κίνηση των βλεφάρων (άνοιγμα-κλείσιμο) και την κίνηση του στόματος (άνοιγμα-κλείσιμο πάλι) είναι διαφορετικά αλλά πολύ κοντά μεταξύ τους και όταν προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μάτι μας ακίνητα και ανοιχτά, αυτά τα νεύρα μπερδεύονται μεταξύ τους και έτσι ανοίγουμε και το στόμα.

49254

Αν έχεις τη διάθεση, μπορείς να «εκπαιδεύσεις» τον εαυτό σου να έχει το στόμα κλειστό αλλά αυτό προϋποθέτει πως θα είσαι alert κάθε φορά που βάζεις μάσκαρα για λίγο καιρό. Ain’t nobody got time for that!

e65

Διάβασε ακόμα:

Κωδικός: Buttne aka Ακμή στα οπίσθια. Έτσι θα βελτιώσεις την κατάσταση

Τις Τετάρτες φοράμε ροζ… Ροζ κραγιόν!

Δες πως θα αντιγράψεις βήμα βήμα τον κότσο από την πασαρέλα του οίκου Chanel

DPG Network