Ew! Ew! EW! Διάβασε αυτό και θα αλλάζεις κάθε μέρα τη μαξιλαροθήκη σου!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ew! Ew! EW! Διάβασε αυτό και θα αλλάζεις κάθε μέρα τη μαξιλαροθήκη σου!

Σοβαρά τώρα, κοντέψαμε να πάθουμε κακό…

Το κρεβάτι και το μαξιλάρι μας είναι αυτά που ονειρευόμαστε κάθε μέρα στη δουλειά και ιδιαίτερα τώρα που νυχτώνει νωρίς. Το μαλακό, αφράτο μαξιλάρι μας που δεν ευχαριστιόμαστε όσο θα θέλαμε… Μετά από αυτά που διαβάσαμε ωστόσο σήμερα, ίσως βάλουμε φωτιά σε όλο μας το κρεβάτι γυρνώντας στο σπίτι το βράδυ. Βλέπεις, σύμφωνα με μελέτες που έγιναν, τα εργαστηριακά μικροβιακά δείγματα ενός μαξιλαριού είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα μίας τουαλέτας. Πάρε λίγα δευτερόλεπτα να το επεξεργαστείς…

kinga cichewicz 544949 unsplash

Ναι, η παραπάνω ανακάλυψη σημαίνει πως τα μικρόβια που έχει το μαλακό, αφράτο, λαχταριστό σου μαξιλάρι είναι ίδια με εκείνα της λεκάνης μίας τουαλέτας #THEHORROR! Μετά το αρχικό σοκ και το mélange που νιώσαμε, σκεφτήκαμε πως υπάρχει κάποια λογική σε αυτό. Εξάλλου, το μαξιλάρι γεμίζει νεκρά κύτταρα, κρέμες, σμήγμα από το δέρμα μας, ιδρώτα, τρίχες από τα μαλλιά μας, σκόνη… είναι μία πραγματική εστία μικροβίων και ίσως αυτό να ευθύνεται για την επιδερμίδα μας που παρουσιάζει προβλήματα!

annie spratt 1098827 unsplash

Το άρθρο που διαβάσαμε και μας «άνοιξε τα μάτια» συνεχίζει λέγοντας πως όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά και για να μην κοιμόμαστε με το κεφάλι μας στην τουαλέτα, θα πρέπει απλά να αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες μας μέρα παρά μέρα. Εμείς σκεφτόμαστε να τις αλλάζουμε κάθε μέρα και να τις ρίχνουμε στον κλίβανο για απολύμανση. Επίσης, θέλουμε να τονίσουμε το πόσο σημαντικός είναι ο πρωινός καθαρισμός που αμελούν οι περισσότερες!

Διάβασε ακόμα:

Monday Nailspiration: 50 μανικιούρ για να χαζέψεις πριν κοιμηθείς

Η νέα άφιξη της Murad είναι η κρέμα που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι!

Έχεις βαμμένα μαλλιά; Χρειάζεσαι ένα από αυτά τα σαμπουάν