3 τρόποι να ανοίξεις τους πόρους της επιδερμίδας σου (ή αλλιώς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι)

Πατουχέα Μαριάννα
3 τρόποι να ανοίξεις τους πόρους της επιδερμίδας σου (ή αλλιώς καθαρισμός προσώπου στο σπίτι)

Το ξέρεις ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την καθαρή επιδερμίδα, έτσι δεν είναι;

Επειδή οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε την τύχη να διαθέτουμε αψεγάδιαστη επιδερμίδα και πρόσωπο για φωτογραφίσεις, οφείλουμε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικές με τον καθαρισμό και την περιποίηση του. Η αλήθεια είναι ότι οι ρύποι της ατμόσφαιρας και τα καλλυντικά που καθημερινά χρησιμοποιούμε, επιβαρύνουν την επιδερμίδα μας και μακροχρόνια φράζουν τους πόρους της. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά πυκνά κάνουμε καθαρισμό προσώπου και τρέχουμε στον δερματολόγο μας.

Έλα που, όμως, αυτό δεν αρκεί. Δεν αρκεί να περιμένουμε την περιποίηση που θα μας προσφέρει ένας ετήσιος καθαρισμός και, δυστυχώς ή ευτυχώς, πρέπει να κάνουμε κάτι σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση.

1e2a7d3c467e22cd013daae7e216314b

Μπορείς να ξεκινήσεις με μια απολέπιση. Άλλωστε, τι είναι μια απλή απολέπιση την ώρα που κάνεις μπάνιο; Αφαίρεσε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας με ένα δραστικό και μυρωδάτο scrub που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου.

Το βασικότερο, βέβαια, βήμα για μια καθαρή επιδερμίδα είναι αυτό που αμελούμε (μάλλον βαριόμαστε) περισσότερο: Το καθημερινό –σωστό- ντεμακιγιάζ. Και λέω σωστό γιατί πολύ απλά ένα μαντηλάκι καθαρισμού δεν αρκεί. Προμηθεύσου ένα απαλό σαπούνι, μια ενυδατική λοσιόν και αφιέρωσε 5 λεπτά στο πρόσωπό σου.

Τέλος, μπορείς να μιμηθείς (κάπως) τον επαγγελματικό καθαρισμό που σου προσφέρει ο δερματολόγος σου και να επιχειρήσεις την μέθοδο του ατμού. Γέμισε ένα μπολ με βραστό νερό και τοποθέτησε το πρόσωπό σου από πάνω, καλύπτοντάς το με μια πετσέτα. Μετά το «άνοιγμα» των πόρων ενυδάτωσε καλά την επιδερμίδα σου.

Μην το ξεχνάς!

Δες ακόμα:

Όλες οι αλήθειες και τα ψέματα γύρω από τα scrub προσώπου