In loving memory: Θυμόμαστε το πιο σημαντικό beauty quote του Karl Lagerfeld

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
In loving memory: Θυμόμαστε το πιο σημαντικό beauty quote του Karl Lagerfeld

Λέμε αντίο στον «Πάπα της μόδας» και θυμόμαστε το σημαντικότερο πράγμα που έχει πει για την ομορφιά

Η σημερινή Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου, είναι ίσως από τις πιο μουντές Τρίτες για τον χώρο της μόδας παρ’ όλο που έξω θυμίζει καλοκαίρι. Σήμερα, ο Karl Lagerfeld έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μία τεράστια κληρονομιά αλλά και ένα τεράστιο κενό. Ο «Πάπας της μόδας» Karl είχε μία αλλόκοτη σχέση με την ομορφιά. Ο ίδιος έχασε πολλά κιλά ώστε να μπορεί να φορά κοστούμια του Hedi Slimane και η εμμονή του με το βάρος ήταν παροιμιώδης. Ζούσε μέσα στην ομορφιά και οι δημιουργίες του ήταν όμορφες. Περιτριγυρίζονταν από τις ομορφότερες γυναίκες του κόσμου και ο ίδιος φρόντιζε τον εαυτό του σχολαστικά αλλά… Για τον Karl Lagerfeld, η ομορφιά δεν ήταν το παν.

karl

«Η ομορφιά ή η επιθυμία να είσαι όμορφος είναι από μόνη της ένα επικίνδυνο κίνητρο. Κάποιος (ξεχνώ ποιος) είπε κάποτε ‘Το πρόσωπο που αγαπά κάποιον άλλο για την ομορφιά του… τον αγαπά πραγματικά;’ Γι’ αυτό μην εστιάζεις στην ομορφιά… Μία αξιοπρεπής εμφάνιση είναι αρκετή για να κάνει τον κόσμο να ενδιαφερθεί περισσότερο για την ψυχή σου. Το σύνολο των εμπειριών μας, μας κάνει ενδιαφέροντες και το να έχεις περάσει μία περίοδο στη ζωή σου που κοιταζόσουν και ένιωθες άσχημος (με τον δικό σου ορισμό της ασχήμιας) είναι πολύ χρήσιμο. Μπορεί μάλιστα να είναι και απαραίτητο» είχε πει ο Karl στην πιο σημαντική beauty δήλωσή του.

AP 14715872820

Βεβαίως, ο Karl Lagerfeld ήταν ο master της πασαρέλας και της ατάκας και έτσι έχουμε χιλιάδες beauty quotes για να θυμόμαστε όμως, το παραπάνω φτάνει ως την ψυχή μας, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η ουσία. Η εξωτερική ομορφιά είναι υποκειμενική και παροδική και ο Karl το ήξερε αυτό. Μπορούμε να θαυμάζουμε το ωραίο και να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για αυτό. Αλλά το να αναλώνουμε τον χρόνο μας εμμονικά με την ομορφιά είναι πραγματικά μάταιο. Ο καλλωπισμός της ψυχής μας είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και αν πρόκειται να κρατήσουμε κάτι από τον Karl θα είναι αυτό… και εντάξει μία Boy Bag.