Έχουμε έναν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ λόγο γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοράς glitter

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Έχουμε έναν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ λόγο γιατί πρέπει να σταματήσεις να φοράς glitter

Δεν είχαμε άδικο που το αντιπαθούσαμε!

Το glitter εδώ στο beauty department του queen.gr δεν το συμπαθούμε ιδιαίτερα. Εγώ δηλαδή (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) δεν το συμπαθώ καθόλου και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Το βρίσκω κακόγουστο (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και περιττό! Αλλά αυτό βέβαια το ξέρεις αν διαβάζεις συχνά ετούτη εδώ τη στήλη. Αν δεν σε είχα πείσει λοιπόν με τα παραληρήματά μου θα σε πείσω τώρα!


https://www.instagram.com/p/Bqr9GwUgBUD/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Το glitter μολύνει απίστευτα το περιβάλλον! Αποτελείται από μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια τα οποία μολύνουν τα πάντα και χρειάζονται πάνω από 1.000 χρόνια για να βιοδιασπαστούν. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως, με κάθε glittery σκιά που φοράς, με κάθε glitter μανικιούρ που κάνεις μολύνεις τις θάλασσες και το περιβάλλον. «Και τι θα γίνει που θέλω να λάμπω και να με βλέπουν από το διάστημα;» θα αναρωτιέσαι. Θα σου πω…

p 2953 CThbMicaRd2

Υπάρχει ένα φυσικό glitter. Λέγεται mica ή και προέσρχεται από πετρώματα που λέγονται μαρμαρυγίες. Είναι φυσικές κρυσταλλικές νιφάδες που λάμπουν περισσότερο από το glitter και θα τις βρεις μέσα σε πολλά προϊόντα. Δεν έχεις παρατηρήσει σε μερικές παραλίες πως η άμμος μοιάζει να αφήνει επάνω σου glitter;! Σε παρακαλώ λοιπόν σταμάτα να φοράς glitter όχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί το περιβάλλον υποφέρει!

Διάβασε ακόμα: Τα #GlitterHair είναι εδώ και θέλω να φωνάξω «Όχι άλλο glitter!»