Black Friday: Οι πιο συγκλονιστικές εκπτώσεις της χρονιάς πλησιάζουν!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Black Friday: Οι πιο συγκλονιστικές εκπτώσεις της χρονιάς πλησιάζουν!

Δεν  πρόκειται απλά για μια... "μαύρη" Παρασκευή

Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κάποιος από μια μέρα που ονομάζεται «Black Friday» (Μαύρη Παρασκευή), η συγκεκριμένη Παρασκευή – ίσως η πιο πολυαναμενόμενη όλης της χρονιάς- μόνο χαμόγελα φέρνει σε όσους είναι προετοιμασμένοι να την... εκμεταλλευτούν όπως πρέπει! Και αυτό, γιατί η Black Friday φέρνει μαζί της αδιανόητες εκπτώσεις, τέτοιες που για χάρη τους οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να περιμένουν για ώρες σε τεράστιες ουρές έξω από τα καταστήματα, με τη φρενίτιδα του shopping να παίρνει σχεδόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι πόρτες των καταστημάτων!

all

Αν και η Black Friday ξεκίνησε στην Αμερική τη δεκαετία του ’50, χρειάστηκε να περάσουν κάμποσα χρόνια μέχρι τη δεκαετία του ’80 όπου και καθιερώθηκε ως ένα τεράστιας σημασίας shopping event, σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη μέρα οι retailers και τα μεγάλα brands προσφέρουν τα προϊόντα τους σε εκπτώσεις που ξεπερνούν τη φαντασία, από ρούχα και καλλυντικά μέχρι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, έπιπλα κλπ. Όσο για το όνομά της, υπάρχουν δύο ερμηνείες που αλληλοσυμπληρώνονται: η συγκεκριμένη Παρασκευή βαφτίστηκε «Μαύρη» από την αστυνομία τη δεκαετία του ’50, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των καταναλωτών που συνέρρεαν στα καταστήματα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών για τα πρώτα χριστουγεννιάτικα ψώνια, δημιουργώντας ατυχήματα στους δρόμους ενώ δεν έλειπαν και τα φαινόμενα βίας!

perfumes

Οι έμποροι από την πλευρά τους, παρατηρώντας πώς κάθε χρόνο αυτή η Παρασκευή έκλεινε με κέρδη, τα οποία σημείωναν χειρόγραφα στα λογιστικά τους φύλλα με μαύρο μελάνι (ενώ για τις ζημιές χρησιμοποιούσαν κόκκινο), αποφάσισαν να αποτινάξουν από πάνω της οποιοδήποτε αρνητικό υπονοούμενο, καθιερώνοντας μεγάλες εκπτώσεις που απογείωσαν τα νούμερα των πωλήσεων και καθιέρωσαν την «Black Friday» ως την πιο ποθητή μέρα του χρόνου για τους καταναλωτές.

skin

Παραδοσιακά, η Black Friday «πέφτει» την πρώτη Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Η Black Friday 2019 έρχεται λοιπόν στις 29 Νοεμβρίου και ήδη πολλά μεγάλα καταστήματα και brands έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους, ανάμεσά τους τα Sephora (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ετοιμάζουν εκπτώσεις που θα κάνουν τις beauty addicts να παραληρούν). Και μην ξεχνάτε πως ακολουθεί και η Cyber Monday στις 2 Δεκεμβρίου, με τις εκπτώσεις να... μεταφέρονται στο online shopping!