4 λόγοι για να σταματήσεις να κάνεις καθημερινά καυτό μπάνιο

Μαρία Ροδίτη
4 λόγοι για να σταματήσεις να κάνεις καθημερινά καυτό μπάνιο

Ή έστω να το περιορίσεις σε μία φορά την εβδομάδα!

Το μπάνιο είναι η ιεροτελεστία κάθε γυναίκας. Είναι εκείνη η στιγμή της ημέρας που είσαι εντελώς μόνη, έχεις την ησυχία σου και φροντίζεις τον εαυτό σου όπως ακριβώς θέλεις. Άλλωστε, αυτό που λαχταράμε απεγνωσμένα όλες μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο και λίγο πριν πέσουμε για ύπνο, είναι ένα καυτό ντους. Είναι η ένοχη απόλαυσή μας, η ξεκούρασή μας, η χαλάρωση που αναζητάμε πριν παραδοθούμε στο χουχουλιάρικο πάπλωμά μας. Αυτό το καυτό μπάνιο, όμως, είναι και πολύ κακό για το δέρμα και τα μαλλιά μας. Ω, ναι!

Θυμήσου! Πόσες φόρες έχει βγει από το μπάνιο μην μπορώντας να δεις μπροστά σου από τους υδρατμούς και ενώ το δέρμα σου είναι κατακόκκινο από την υψηλή θερμοκρασία; Δε σε προβληματίζει το γεγονός ότι το δέρμα σου αλλάζει χρώμα και όψη μετά από το καυτό νερό;

Κι, όμως, το πολύ ζεστό νερό βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματός σου, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής σου. Κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery για να μάθεις γιατί δεν πρέπει να κάνεις καθημερινά μπάνιο με πολύ ζεστό νερό.

Διάβασε ακόμα: Καις θερμίδες κάνοντας ζεστό ή κρύο μπάνιο;