Κεφάλαιο μπάνιο: Τελικά πρέπει να χρησιμοποιείς κρύο ή ζεστό νερό;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κεφάλαιο μπάνιο: Τελικά πρέπει να χρησιμοποιείς κρύο ή ζεστό νερό;

Τα οφέλη ζεστού και κρύου νερού

Το ντους είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι μιας υγιούς καθημερινότητας, αλλά ανάλογα με την θερμοκρασία, ο χρόνος που περνάς κάτω από το νερό, μπορεί να έχει διαφορετικά οφέλη για τον οργανισμό σου. Είτε σου αρέσει με ζεστό νερό, είτε το προτιμάς κρύο, μάθε πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου.

Ντους με ζεστό νερό

  • Τα ζεστά ντους μπορούν να απαλύνουν την ένταση και τους δύσκαμπτους μύες. Ειδικά αν έχεις ισχυρό ντους, είναι ακόμα καλύτερο! Άφησε το ζεστό νερό να λειτουργήσει σαν ένα μίνι μασάζ στους ώμους, στο λαιμό και στην πλάτη σου.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα ζεστό ντους μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα ωκυτοκίνης και να μειώσει το άγχος.
  • Ένα ζεστό ντους ενεργεί επίσης ως ένα φυσικό αποσυμφορητικό για να ανακουφίσει τα συμπτώματα του κρυολογήματος, καθώς ο ζεστός ατμός ενυδατώνει τις ρινικές διόδους.

Αυτό το είδες; Πες αντίο στην ημικρανία και τη φλεγμονή με αυτό το ρόφημα

Ντους με κρύο νερό

  • Τα κρύα ντους –είναι λίγο αφόρητα- είναι στην πραγματικότητα πολύ καλά για το σώμα μας. Το να γυρίσεις το νερό στο κρύο τα τελευταία πέντε λεπτά του ντους σου μπορεί να σε βοηθήσει να «ξυπνήσεις» το σώμα σου. Αυτή η άμεση αλλαγή της θερμοκρασίας ανακουφίζει το σώμα σου από την κόπωση και αυξάνει την ψυχική σου εγρήγορση.
  • Ένα ντους με κρύο νερό για δύο έως τρία λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα συνιστάται από τους ερευνητές ως θεραπεία για την κατάθλιψη. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις μιλήσει με τον γιατρό σου πριν το δοκιμάσεις.
  • Στην αντίπερα όχθη, τα κρύα ντους είναι καλύτερα για τα μαλλιά και το δέρμα. Όταν ένα ζεστό ντους μπορεί να στεγνώσει και να κάνει τα πράγματα πολύ ξηρά, το κρύο ντους ενυδατώνει και βοηθά με την ψαλίδα και το ξηρό δέρμα.

Λοιπόν, πως θα προτιμήσεις να κάνεις το μπάνιο σου την επόμενη φορά;

Δες ακόμη: Πες μου την ηλικία σου να σου πω ποιες βιταμίνες ακριβώς χρειάζεσαι