Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο τον χρόνο; Ναι, και τον χειμώνα!

Μαρία Ροδίτη
Γιατί πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο τον χρόνο; Ναι, και τον χειμώνα!

Έχουμε τους 4 λόγους που θα σε πείσουν να εντάξεις το αντηλιακό στην καθημερινή beauty routine σου.

Όταν ακούμε τη λέξη αντηλιακό σκεφτόμαστε φυσικά την προστασία από τον ήλιο, αλλά και την ανεμελιά, τις απέραντες αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά σε κάποια παραλία των Κυκλάδων. Με μία λέξη: καλοκαίρι. Ούτε που πάει ο νους μας στον χειμώνα. Αν και κανονικά θα έπρεπε, γιατί ζούμε σε μια χώρα, που σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο (με μία μικρή υπερβολή) έχουμε ήλιο, ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές.

Και ναι, πρέπει απαραιτήτως να φοράμε αντηλιακό ΚΑΙ τον χειμώνα. Για την ακρίβεια όλο το έτος. Και την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το αντηλιακό πρέπει να γίνει μια συνήθεια στην καθημερινή beauty routine μας. Δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας απροστάτευτη και εκτεθειμένη στις ακτίνες του ήλιου, αν θέλουμε να βλέπουμε στον καθρέφτη μας για πολλά χρόνια ακόμη ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Και όλες το θέλουμε αυτό. Ας μην λέμε ψέματα στον ίδιο μας τον εαυτό.

Εδώ και χρόνια, άλλωστε, οι δερματολόγοι και οι ειδικοί μάς επισημαίνουν πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή αντηλιακού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους τόσο για την υγεία μας όσο και για τη διατήρηση της νεότητας. Μάθε πιο αναλυτικά στην παρακάτω gallery γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς το αντηλιακό σου και τον χειμώνα.

Διάβασε ακόμα: Κάθε πόση ώρα πρέπει να ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας;