Η βιταμίνη C λήγει γρηγορότερα από άλλα συστατικά αλλά… Πόσο γρήγορα ακριβώς;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η βιταμίνη C λήγει γρηγορότερα από άλλα συστατικά αλλά… Πόσο γρήγορα ακριβώς;

Ήξερες ότι η βιταμίνη C είναι το πιο ασταθές συστατικό;

Η ημερομηνία λήξης των προϊόντων περιποίησης και μακιγιάζ, είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά. Έχουμε μιλήσει για το πότε πρέπει να αντικαθιστάς τις μάσκαρα και τις κρέμες σου, πως θα καταλάβεις αν ένα προϊόν έχει χαλάσει και πως θα αποκωδικοποιήσεις τις ημερομηνίες και τα εικονίδια επάνω στις συσκευασίες των προϊόντων. Όλα αυτά όμως δεν ισχύουν για τη βιταμίνη C ή όχι ακριβώς. Βλέπεις, η βιταμίνη C είναι ένα ιδιαίτερο και πολύ ασταθές συστατικό.

Η αστάθειά του είναι εκείνη που κάνει την παραγωγή ορών και προϊόντων που την περιέχουν δύσκολή και ο ίδιος λόγος για τον οποίο όμως πανηγυρίζουν οι εταιρείες καλλυντικών όταν τα καταφέρνουν. Βλέπεις, η βιταμίνη C χάνει την αποτελεσματικότητά της όταν αποσταθεροποιείται και ναι, λήγει γρηγορότερα. Πόσο γρήγορα όμως;

jennifer burk nA2SerjLX 8 unsplash

Όλα εξαρτώνται από το πόσο σταθερή είναι η βιταμίνη C μέσα στο προϊόν. Υπάρχουν προϊόντα που αρχίζουν να οξειδώνονται άμεσα και πρέπει να τα χρησιμοποιήσεις μέσα σε λίγες ημέρες και άλλα που μπορεί να κρατήσουν για χρόνια. Οι ελαιώδεις μορφές βιταμίνης C είναι οι πιο σταθερές ενώ οι φόρμουλες που περιέχουν νερό είναι οι πιο ασταθείς. Όλα βέβαια μπορείς να τα διαβάσεις στο κουτί και στο μπουκάλι.

Πάρε παράδειγμα το αγαπημένο μας Wild Rose Advanced Brightening Bi-Phase Booster της Κορρές. Περιέχει 15% Super Vitamin C σε μία από τις πιο σταθερές φόρμουλα ever. Επάνω στο κουτί λοιπόν λέει ότι…

IMG 2008

Από την ημέρα που θα ανοιχτεί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για 6 μήνες. Αντίστοιχα όμως, επάνω στο μπουκάλι γράφει πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις μετά τον Μάιο του 2022.

IMG 2009

Αν λοιπόν έχεις ανοίξει το booster έχεις 6 μήνες για να το χρησιμοποιήσεις. Αν ωστόσο δεν το έχεις ανοίξει, πρέπει να ξέρεις πως η… ζωή του τελειώνει τον Μάιο του 2022. Όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο για τα προϊόντα της Κορρές. Όλα τα προϊόντα με βιταμίνη C έχουν ανάλογες σημάνσεις επάνω στις συσκευασίες ή ακριβείς οδηγίες στο φυλλάδιο που περιλαμβάνουν μέσα στο κουτί. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να κοιτάξεις προσεκτικά Το κουτί και τις οδηγίες αλλά και το ίδιο το προϊόν. η αλλαγή στη σύσταση είναι εμφανέσταστη στα προϊόντα με βιταμίνη c και θα την καταλάβεις αμέσως!

Διάβασε ακόμα: 10+1 concealers που εξαφανίζουν τους μαύρους κύκλους με ένα πέρασμα!