Γιατί εμφανίζεις ψαλίδα και πώς θα απαλλαγείς από αυτήν;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί εμφανίζεις ψαλίδα και πώς θα απαλλαγείς από αυτήν;

Μάθε εδώ όσα πρέπει να ξέρεις για να έχεις υγιή μαλλιά από εδώ και στο εξής.

Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στα μαλλιά των γυναικών. Η ψαλίδα- ή αλλιώς οι ταλαιπωρημένες άκρες των μαλλιών- συμβαίνει σχεδόν σε όλες μας. Τις περισσότερες φορές, όμως, οφείλεται στη δική μας κακή συμπεριφορά απέναντι στα μαλλιά. Τα εργαλεία θερμότητας που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά, η αμέλεια στη χρήση των κατάλληλων προϊόντων ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας, αλλά και οι σπάνιες επισκέψεις στο κομμωτήριο για κούρεμα είναι μερικές από τις αιτίες που βλέπουμε ψαλίδα στα μαλλιά.

Ας μάθουμε, όμως, παρακάτω τι ακριβώς είναι αυτό που προκαλεί την ψαλίδα, πώς θα απαλλαγείς από αυτήν και πώς μπορείς να προστατευτείς, ώστε αν ακόμα δεν έχεις εμφανίσει, να μην σου εμφανιστεί ποτέ.

Τι προκαλεί την ψαλίδα;

«Η ψαλίδα σημαίνει ότι οι άκρες των μαλλιών σου θρυμματίζονται», εξηγεί ο celebrity hairstylist, Cash Lawless, ο οποίος επιμελείται τα μαλλιά της Bella Hadid και της Kylie Jenner. «Αν δεν τα περιποιηθείς, τότε οι άκρες των μαλλιών θα καταλήγουν να σπάνε και έτσι δε θα καταφέρεις να τα μακρύνεις εύκολα. Συνήθως, αυτή η φθορά προκαλείται από εργαλεία θερμότητας, χημικές θεραπείες, βαφές και ξηρότητα».

hair chic

Πώς θα προλάβεις την ψαλίδα;

Καλό είναι να μη βουρτσίζεις δυνατά τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά είναι εύθραυστα και θα πρέπει να τα χτενίζεις απαλά. Ένα trick που θα σε βοηθήσει είναι το εξής: Αν τη στιγμή που τα χτενίζεις ακούς να βγαίνει ήχος από τα μαλλιά, τότε κάτι κάνεις λάθος. Αν δεν ακούγεται τίποτα, τότε τα φροντίζεις σωστά.

Επίσης, μπορείς να ρυθμίζεις τα εργαλεία θερμότητας στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία για μικρότερη φθορά. Όσο μεγαλύτερη θερμοκρασία έχει μια πρέσα ισιώματος τόσο μεγαλύτερο κακό κάνεις στα μαλλιά σου.

Πώς θα απαλλαγείς από την ψαλίδα;

Κατ’ αρχάς, δεν πρέπει με τίποτα να σπας τις άκρες μόνη σου θεωρώντας ότι έτσι θα απαλλαγείς από την ψαλίδα. Το μόνο που κάνεις με το να σπας τις άκρες είναι να προκαλείς ακόμη περισσότερη ψαλίδα στα μαλλιά και κατ’ επέκταση να μη μακραίνουν άλλο. Ο μόνος σίγουρος τρόπος να απαλλαγείς από την ψαλίδα είναι το κούρεμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

short hair

Επίσης, αν θέλεις να ενυδατώσεις την τρίχα και να μη φαίνεται τόσο πολύ η φθορά της μπορείς να αρχίσεις να χρησιμοποιείς ειδικά σαμπουάν, conditioner και μάσκες για μαλλιά που εμφανίζουν ψαλίδα.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα επιδιορθώσεις το χαλασμένο μανικιούρ σου;