5 beauty λάθη που κάνεις και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
5 beauty λάθη που κάνεις και συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας

Μήπως ήρθε η ώρα να κόψεις αυτές τις συνήθειες για να μη δεις τις πρώτες ρυτίδες στον καθρέφτη σου;

Κάθε γυναίκα ακολουθεί στην καθημερινότητά της μια ρουτίνα ομορφιάς. Μάσκες, κρέμες προσώπου και ματιών, αλλά και serums έχουν την τιμητική τους στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας μας. Πολλές φορές, όμως, δεν είμαστε σίγουρες αν απλώνουμε με τη σωστή σειρά τις κρέμες μας, αν κάποιες συνήθεις ωφελούν την επιδερμίδα μας ή τη βλάπτουν.

Υπάρχουν, επίσης, ορισμένες πρακτικές, που όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι skincare experts συμφωνούν ότι φθείρουν το δέρμα μας και είναι υπεύθυνες για τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες που θα δούμε στον καθρέφτη μας, ενώ μας προσθέτουν και περισσότερα χρόνια. Ποιες είναι αυτές;

Δε φοράς αντηλιακό ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Δεν έχει σημασία αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας, αν ο ήλιος καίει ή έχει μουντό καιρό και συννεφιά, εσύ πρέπει ΠΑΝΤΑ να φοράς αντηλιακή κρέμα. Η προστασία της επιδερμίδας σου από τις βλαβερές ακτίνες UV είναι πολύ σημαντική, ώστε να μη δεις στον καθρέφτη σου τα πρώτα σημάδια γήρανσης. «Η φθορά από τις ακτίνες UV είναι ο βασικός λόγος πρόωρης γήρανσης και η πλειοψηφία των νέων σε ηλικία πελατισσών μου, μου λένε ότι φορούν SPF μόνο το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα προτιμούν ενυδατικές κρέμες με SPF 15», εξηγεί η κλινική αισθητικός, Pamela Marshall. Η αλήθεια είναι ότι ο ήλιος είναι παρών κάθε μέρα, διαπερνά τα παράθυρα, τα σύννεφα και τα στρώματα του δέρματός μας.

spf 3

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Εκτός από το γεγονός ότι ρυπαίνουν σημαντικά το περιβάλλον, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ είναι επιζήμια για την υγεία της επιδερμίδας. «Τα περισσότερα μαντηλάκια περιέχουν χημικές ουσίες και οινόπνευμα, τα οποία διαταράσσουν το φυσικό pH της επιδερμίδας. Αυτά τα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και να αφήσουν το δέρμα ξηρό, αφυδατωμένο και ευαίσθητο», επισημαίνει η δερματολόγος των celebrities, Lisa Harris. Επίσης, τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν επαρκώς το πρόσωπο. Γι’ αυτό πολλές φορές καταλήγουμε να τρίβουμε δυνατά το πρόσωπο στην προσπάθεια να απομακρύνουμε όλα τα υπολείμματα μακιγιάζ, ενθαρρύνοντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων.

Χρησιμοποιείς πολλή πούδρα

Η πολλή πούδρα και το έντονο make up μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη. Ο τρόπος με τον οποίο απλώνεις το foundation και την πούδρα έχει μεγάλη σημασία. «Η υπερβολική ποσότητα πούδρας μπορεί να έχεις ως αποτέλεσμα το ξηρό δέρμα και να επιταχύνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων», λέει η celebrity make up artist, Hannah Martin. Καλύτερα, λοιπόν, να χρησιμοποιείς πούδρα όποτε το κρίνεις απαραίτητο.

mistakes 3

Παραλείπεις την ενυδατική κρέμα

Αν πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ενυδάτωση μόνο όταν νιώθεις το δέρμα σου ξηρό, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ενυδάτωση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις στην skincare list σου, αν θες να έχεις νεανικό δέρμα.

Υπερβάλλεις με την απολέπιση

Η υπερβολική και συχνή απολέπιση μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και ερεθισμό του δέρματος. Καλό είναι να κάνεις απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και για περισσότερη φροντίδα της επιδερμίδας να προτιμάς ένα απαλό καθαριστικό, αλλά και μάσκες προσώπου.

Διάβασε ακόμα: Δεν ξέρεις τι χρώμα να βάψεις τα νύχια σου; Μάθε τι σου ταιριάζει, ανάλογα με το ζώδιό σου