5 πράγματα που πρέπει να προσέχεις πολύ αν πας για beauty shopping

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη

Όποτε και αν πας πρέπει να είσαι προσεκτική αλλά τώρα ακόμα περισσότερο

Μπορεί η Ελλάδα και ολόκληρος ο κόσμος να διανύει μία πολύ άσχημη περίοδο ωστόσο… η ζωή δεν σταματά εντελώς. Αν και περιορίζουμε τις εξόδους και τις συναθροίσεις, κάποια ψώνια πρέπει να γίνουν. Μαζί με το super market λοιπόν, ίσως να χρειαστεί να επισκεφθείς και κάποιο κατάστημα καλλυντικών για να ανανεώσεις τα beauty supplies σου και ίσως να ανέβεις λίγο ψυχολογικά. Εκεί όμως είναι που πρέπει να προσέχεις περισσότερο!

freshh connection xTLqJqtq8R4 unsplash

Αν κάναμε αυτή τη συζήτηση πριν από μερικούς μήνες, θα σου εξηγούσαμε πως πρέπει να είσαι προσεκτική με τα testers αλλά να δοκιμάζεις πριν να επενδύσεις σε κάποιο προϊόν μακιγιάζ. Τώρα δυστυχώς δεν θα σου πούμε το ίδιο. Αν και είμαστε σίγουρες πως όλα τα καταστήματα καλλυντικών, μεγάλα και μικρά, λαμβάνουν τα μέτρα τους και απολυμαίνουν τα πάντα, δεν μπορούμε να μην σου μιλήσουμε για τους κινδύνους.

juliana malta g 7tdc8SilM unsplash

Αφενός πρέπει να σταματήσεις να δοκιμάζεις τα testers ΚΥΡΙΩΣ των κραγιόν. Ναι, απολυμαίνονται αλλά δεν ξέρουμε αν ο ιός εξολοθρεύεται και δεδομένου ότι έρχεται σε επαφή με τα χείλη αυτό είναι το πρώτο μεγάλο ΣΤΟΠ! Δεν θέλουμε ούτε να το δοκιμάσεις στο χέρι σου όμως… δεν χρειάζεται για τώρα και αν θέλεις πολύ μία απόχρωση απλά αγόρασέ τη.

amplitude magazin rXhxVCl8blA unsplash

Επίσης, δεν θέλουμε να βάζεις τα δάχτυλά σου μέσα σε βαζάκια από testers. Δεν θα δοκιμάσεις τώρα την υφή μίας κρέμας ή τουλάχιστον, δεν θα την δοκιμάσεις αν είναι σε βαζάκι. Αν είναι σε συσκευασία με αντλία είναι ασφαλές αλλά οτιδήποτε άλλο όχι.

glow repose QNIe KEOp8w unsplash

Ασφαλώς δεν δοκιμάζεις μολύβια ματιών, μάσκαρα και πινέλα γιατί ομοίως, ακόμα και αν καθαριστούν δεν ξέρουμε τα πάντα για αυτόν τον ιό ακόμα και για τον ίδιο λόγο δεν κάθεσαι για μακιγιάζ στο κατάστημα. Ίσως ακούγεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Τι μπορείς όμως να κάνεις τελικά στα καταστήματα; Πολλά!

becky fantham QxDdDFoi vk unsplash copy

Μπορείς να ζητήσεις να σου ανοίξουν ένα νέο τέστερ ή να σου δώσουν ένα δείγμα για να δοκιμάσεις και στο κατάστημα αλλά και στο σπίτι. Μπορείς ακόμη να δεις τα προϊόντα στο αγαπημένο σου κατάστημα, να τα επεξεργαστείς και στη συνέχεια να μπεις στο e–shop τους για να τα αποκτήσεις. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλες –πλέον- να προσέχουμε πράγματα που δεν προσέχαμε τόσο στο παρελθόν για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το beauty shopping θα σταματήσει να μας δίνει χαρά. Προσέχουμε λοιπόν, χαμογελάμε και συνεχίζουμε!

Διάβασε ακόμα: Δεύτερο δέρμα: Αυτά τα μεικάπ μιμούνται την επιδερμίδα σου