Τελικά η κρέμα χεριών εμποδίζει τη δράση του αντισηπτικού;

Τελικά η κρέμα χεριών εμποδίζει τη δράση του αντισηπτικού;

Πώς πρέπει να γίνεται η χρήση των δύο προϊόντων;

Τους τελευταίους μήνες η μάχη με τον Κορονοϊό μάς έχει βάλει σε μια διαδικασία να πλένουμε διαρκώς και σχολαστικά τα χέρια μας ακόμη περισσότερες φορές συγκριτικά με το παρελθόν, ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι φορές που απολυμαίνουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό. Η αλήθεια είναι ότι τα απολυμαντικά gel – πολλές φορές- ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν τα χέρια μας με αποτέλεσμα να αναζητάμε αμέσως και να καταφεύγουμε στη λύση της κρέμας χεριών. Το δέρμα μας χρειάζεται εντατική ενυδάτωση και αν μη τι άλλο μια κρέμα χεριών με θρεπτικά συστατικά μπορεί να μας βοηθήσει.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ένα ερώτημα σχετικά με το αν η κρέμα χεριών μειώνει τη δράση του αντισηπτικού και συνεπώς δεν είμαστε καλά προστατευμένες από τον Covid-19 ιό. Πρέπει, λοιπόν, αμέσως μετά την επάλειψη των χεριών με αντισηπτικό να απλώνουμε και ενυδατική κρέμα χεριών; Ή αυτό είναι απαγορευτικό;

sanitizer

Η αλήθεια είναι ότι η κρέμα χεριών δε μειώνει τη δράση του αντισηπτικού, αρκεί να γίνει χρήση και των δύο προϊόντων με συγκεκριμένο τρόπο. Κατ’ αρχάς, το αντισηπτικό που χρησιμοποιείς θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Κι αυτό, γιατί το αλκοόλ σκοτώνει τα βακτήρια και τους ιούς, αλλά αν υπάρξει κάτι άλλο που μπορεί να μεσολαβήσει- όπως η κρέμα χεριών-, τότε υπάρχει περίπτωση να επιβιώσουν τα βακτήρια. Αφού, λοιπόν, απλώσεις και απολυμάνεις τα χέρια με αντισηπτικό, θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον δέκα λεπτά, μέχρι το προϊόν να απορροφηθεί πλήρως από την επιδερμίδα σου και να στεγνώσει καλά.

Μόνο τότε μπορείς να απλώσεις στα χέρια σου ενυδατική κρέμα χεριών, ώστε να αντιμετωπίσεις την ταλαιπωρία και την αφυδάτωση που συχνά προκαλεί ένα απολυμαντικό gel. Αν το αντισηπτικό δεν έχει στεγνώσει καλά και υπάρχουν υπολείμματα στα χέρια σου, τότε η άμεση εφαρμογή κρέμας χεριών μπορεί και να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τη δράση του.

Διάβασε ακόμα: DIY time! Φτιάξε μόνη σου το πιο εύκολο άρωμα μαλλιών (video)