5 συνήθειες ομορφιάς που απέκτησες εν μέσω καραντίνας

5 συνήθειες ομορφιάς που απέκτησες εν μέσω καραντίνας

Και πιθανώς να τις κρατήσεις μετά τη λήξη της.

Η πανδημία του κορονoϊού είναι κάτι που καμία από εμάς δεν περίμενε, αλλά όσο καιρό παραμένουμε σε καραντίνα και κατ’ οίκον περιορισμό, προσευχόμαστε να τελειώσει όσο πιο σύντομα και ανώδυνα γίνεται για όλους αυτή η κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, η αναγκαστική παραμονή στο σπίτι είχε και τα θετικά της αφού ο προσωπικός χρόνος της καθεμιάς μας αυξήθηκε κατά πολύ. Το διάστημα που μας πέρασε, ίσως να το χρησιμοποίησες ωφέλιμα για να κάνεις κάποιες ριζικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου ή προσθήκες στη ρουτίνα ομορφιάς που ποτέ προηγουμένως δεν έβρισκες χρόνο να απολαύσεις.

Δες λοιπόν αυτή την καραντίνα ως ευκαιρία για μια μεγάλη ανανέωση. Λένε ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να αναπτυχθεί μια συνήθεια, οπότε μπορείς άνετα να αξιοποιήσεις το χρόνο προς όφελός σου. Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο από το να υιοθετείς καινούργιες, υγιείς συνήθειες ομορφιάς; Όχι βέβαια!

Εδώ είναι μερικές από αυτές που πιθανώς να απέκτησες εν μέσω καραντίνας και μπορείς να διατηρήσεις ακόμη και μετά τη λήξη της.

1) Άφηνες μεγαλύτερο διάστημα ενδιάμεσα από κάθε λούσιμο

Μερικές από εμάς δεν μπορούν να αντέξουν στην ιδέα να μην λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά. Το κοινό σαμπουάν όμως μπορεί να κάνει τόσο το τριχωτό της κεφαλής όσο και τα μαλλιά σου ξηρά και αφυδατωμένα. Αφήνοντας μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα στα λουσίματα, επιτρέπεις στα φυσικά έλαια να κατανέμονται ομοιόμορφα και προάγεις την ανάπτυξη των μαλλιών σου.

2) Ανέπτυξες μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος

Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι πως δεν έχεις χρόνο για να ακολουθείς καθημερινά μια καλή ρουτίνα ομορφιάς. Η περίοδος της καραντίνας σε βρήκε με πολλές ελεύθερες ώρες και σίγουρα κατάλαβες πως η περιποίηση του δέρματος δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικά χρονοβόρα ή δαπανηρή. Ξεκίνα με τα βασικά και αν δεν γνωρίζεις από πού να αρχίσεις, αγόρασε προϊόντα κατάλληλα με τον τύπο του δέρματός σου.

3) Αξιοποίησες τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς σου

Πολλές γυναίκες εκμεταλλεύτηκαν το διάστημα που μας πέρασε για να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Ίσως να έμαθες νέες τεχνικές μακιγιάζ ή χτενισμάτων μέσω live βίντεο ή παρακολουθώντας vide tutorials στο YouTube.

4) Έπλενες τα εργαλεία του μακιγιάζ πολύ συχνά

Τα πινέλα μακιγιάζ καθώς και τα σφουγγαράκια συσσωρεύουν πολλά βακτήρια και μικρόβια άρα πρέπει να απολυμαίνονται συχνά. Είτε τα χρησιμοποιείς καθημερινά , είτε απλά κάθονται στο ντουλάπι (μαζεύοντας σκόνη), είναι σημαντικό να τα καθαρίζεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ένα καλό απλό πλύσιμο στο χέρι με σαπούνι είναι το μόνο που χρειάζεται για να καθαρίσεις αυτά τα εργαλεία ομορφιάς.

5) Έκανες ξεκαθάρισμα των προϊόντων σου

Το lockdown ήταν μια καλή ευκαιρία για να οργανώσεις όλα όσα έχεις στην κατοχή σου, από τη τεράστια συλλογή παπουτσιών σου μέχρι τα αμέτρητα προϊόντα μακιγιάζ. Ξεφορτώθηκες πολλά προϊόντα που έχουν λήξει ή αυτά που δεν χρησιμοποιείς εδώ και αρκετό καιρό.