Η κρέμα ματιών δεν φροντίζει μόνο την επιδερμίδα αλλά και την ψυχολογία σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η κρέμα ματιών δεν φροντίζει μόνο την επιδερμίδα αλλά και την ψυχολογία σου

Μάθε πόσο σημαντική είναι η περιποίηση των ματιών σου και γιατί πρέπει να επενδύσεις σε αυτή

Η περιποίηση των ματιών είναι ένα θέμα των... άκρων και θα σου εξηγήσω γιατί ξεκινώ αυτό το άρθρο με ένα τόσο “βαρύ” statement. Υπάρχουν βλέπεις γυναίκες που αντιλαμβάνονται πως μία κρέμα ματιών είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία και άλλες που δεν δίνουν σημασία. Είναι εκείνες που θεωρούν πως, περνώντας την ενυδατική τους και από την περιοχή των ματιών, περιποιούνται ικανοποιητικά την επιδερμίδα τους και το θέμα τελειώνει εκεί. Η επιδερμίδα όμως γύρω από τα μάτια είναι τόσο διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο...

Είναι πιο λεπτή, έχει διαφορετική δομή και βρίσκεται σε ένα σημείο που κινείται συνεχώς. Είναι το σημείο του προσώπου που μπορεί να “μαρτυρήσει” όλα μας τα μυστικά: Πόσο έχουμε κοιμηθεί (μαύροι κύκλοι), αν λυπηθήκαμε το προηγούμενο βράδυ (πρήξιμο), αν φάγαμε σωστά (σακούλες) αλλά κυρίως, είναι το σημείο που θα προδώσει την ηλικία μας με κάθε χαμόγελο και κάθε έκφραση. Πως γίνεται λοιπόν να μην χρειάζεται ειδική περιποίηση και προϊόντα; Ασφαλώς και χρειάζεται ειδική ρουτίνα περιποίησης όμως αυτή η περιποίηση δεν είναι επιφανειακή (pun intended).

la prairie eye cream

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Πανεπιστήμιου του Harvard, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί πως θα έδειχνε και θα ένιωθε νεότερη αν δεν είχε τόσες ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Μέχρι να το διαβάσω αυτό θεωρούσα πως θα ένιωθα νεότερη αν δεν είχα εκείνες τις λεπτές γραμμές στο μέτωπο. Συνειδητοποίησα όμως πως, με ένα χαμόγελο, γύρω από τα μάτια μου φαίνονταν δεκάδες μικρές γραμμές που, ναι μεν μου θύμιζαν χαμόγελα αλλά χαμόγελα του παρελθόντος. Ήταν ένα reminder του χρόνου που περνά και της επιδερμίδας που χάνει πολύτιμα συστατικά. Σκέφτηκα πόσες γραμμές ακόμη θα είχα αν δεν φορούσα κρέμα ματιών από τα 20 και ναι, από τότε, κάθε φορά που χαμογελώ στον καθρέφτη τα μάτια μου είναι το πρώτο που παρατηρώ.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τα μάτια είναι πράγματι ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και ένας χάρτης της διαδρομής που έχουμε διανύσει στη ζωή μας. Η περιποίησή της περιοχής των ματιών είναι κατά συνέπεια άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογία μας. Αν με ρωτάς, θεωρώ πως μπορείς να κάνεις “εκπτώσεις” στα προϊόντα που χρησιμοποιείς όταν μιλάμε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά ποτέ σε ό, τι έχει να κάνει με τα μάτια. Τα μάτια είναι πολύτιμα και αξίζουν το καλύτερο. Δεν χρειάζονται αλλά απαιτούν σωστή περιποίηση και κάπως έτσι φτάνουμε στα προϊόντα.

la prairie cream mation

Αρκεί μία κρέμα; Χρειάζεται ορός; Πότε; Γιατί; Ποιος; Ισχύουν τα ίδια και για τα προϊόντα μακιγιάζ; Δεν υπάρχει μία απάντηση. Η κρέμα για τα μάτια είναι αδιαπραγμάτευτο προϊόν που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου από τα 20. Ο ορός ίσως να έρθει αργότερα αλλά όλα εξαρτώνται από αυτό που έχει ανάγκη το δέρμα σου. Ένα νεανικό δέρμα μπορεί να παρουσιάσει έντονη ανάγκη για θρέψη και να χρειαστεί έναν ορό εντατικής δράσης. Ένα πιο ώριμο δέρμα από την άλλη, με σωστή περιποίηση από νωρίς, μπορεί να μην χρειάζεται άμεσα ορό. Πρέπει να “ακούς” το δέρμα σου και να προτιμάς την πρόληψη από την αντιμετώπιση. Και μιας που το έφερε η κουβέντα, ναι, η αντιμετώπιση είναι εφικτή αν επιλέξεις τα σωστά προϊόντα. Ποια είναι αυτά; θα σου μιλήσω για την αγαπημένη μου σειρά, την Skin Caviar της La Prairie. Δεν θέλω να σε τρομάζει το όνομά της ούτε και η τιμή της, δεν πρόκειται για μία απλή σειρά. Είναι μία τελετουργία περιποίησης που στον πυρήνα της έχει την ποιότητα και στη φιλοσοφία της τον σεβασμό για τα μάτια και τη σημασία τους. Αυτός ο συνδυασμός “γέννησε” μετά από χρόνια ερευνών το Caviar Premier, ένα μιμητικό αποτύπωμα της χημικής σύνθεσης του φυσικού χαβιαριού που πρωταγωνιστεί στη σειρά. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

skin caviar eye lift

Η τελετουργία περιποίησης ματιών Skin Caviar της La Prairie αποτελείται από 3 -πλέον- προϊόντα. Πρώτος ήρθε ο ορός Skin Caviar Eye Lift. Πρόκειται για το πρώτο serum που εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή των ματιών, συμπεριλαμβανόμενων των φρυδιών. Εμπλουτισμένο με το Caviar Premier και το Αποκλειστικό Κυτταρικό Σύμπλεγμα της La Prairie, επαναφέρει τη χαμένη ενέργεια στα κύτταρα, εκεί ακριβώς όπου γεννιέται η ομορφιά. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Με καθημερινή χρήση η περιοχή των ματιών εμφανίζεται ξεκάθαρα ανανεωμένη. Οι ρυτίδες μειώνονται, προλαμβάνονται οι νέες και βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας. Δεν το λέω όμως μόνον εγώ που είδα τα αποτελέσματα στον καθρέφτη μου. Οι επιστήμονες της La Prairie χρησιμοποίησαν καινοτόμους αλγόριθμους ειδικά σχεδιασμένους για τη μελέτη του Skin Caviar Eye Lift, ώστε να στηρίξουν την αποτελεσματικοτητά του με μετρήσιμα αποτελέσματα. Έτσι, το Caviar Premier ήρθε να εμπλουτίσει και την κλασικά αγαπημένη Skin Caviar Luxe Eye Cream.

Skin Caviar Luxe Eye Cream

Με την ανανεωμένη της σύνθεση, η Skin Caviar Luxe Eye Cream απαντά σε όλα τα προβλήματα της πιο ευαίσθητης περιοχης́ του προσώπου: Απώλεια σφριγηλότητας και ελαστικότητας, εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ξηρότητα και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Γίνεται λοιπόν ένα multi–tasking προϊόν που, συνδυαστικά με τον ορό Skin Caviar Eye Lift παρουσιάζει μία νέα εποχή στην ανόρθωση της περιοχής των ματιών και στη συνολική φροντίδα της εμφάνισής της επιδερμίδας. Με καθημερινή χρήση τα αποτελέσματα γίνονται ορατά τόσο στο πρόσωπο όσο και στην ψυχολογία σου γιατί βλέπεις τη διαφορά στην επιδερμίδα σου και κοιτάς τον κόσμο με άλλα... μάτια και αυτοπεποίθηση. Το καλύτερο όμως ήρθε φέτος και συμπληρώνει μοναδικά το Skin Caviar Eyes in Focus της La Prairie.

Skin Caviar Luxe Eye Cream concealer

Το νέο Skin Caviar Perfect Concealer ήρθε για να αλλάξει και το μακιγιάζ σου. Προσωπικά το χρησιμοποιώ ήδη και πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να το φορά ακόμα και όσο δουλεύω από το σπίτι. Τι το κάνει εξαιρετικό; Μα αποτελεί μια υπέροχη μίξη της επιστήμης του χαβιαριού και της τέχνης των χρωμάτων. Είναι εμπλουτισμένο με Caviar Water που αιχμαλωτίζει τα πιο αγνά συστατικά του χαβιαριού, περιέχει εκχύλισμα χαβιαριού, γνωστό για τις ιδιότητες σύσφιξης και ανόρθωσης και ενισχύεται από το Αποκλειστικό Κυτταρικό Σύμπλεγμα της La Prairie. Το αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο αλλά πανίσχυρο κονσίλερ που άμεσα εξαφανίζει οσα θέλεις να καμουφλάρεις και μακροπρόθεσμα κάνει το δέρμα πιο νεανικό. Το τρίπτυχο ορός, κρέμα ματιών και concealer της τελετουργίας περιποίησης ματιών Skin Caviar της La Prairie είναι όπως αντιλαμβάνεσαι μία απόλυτη απάντηση σε κάθε ανάγκη των ματιών σου και η επιτομή της πολυτέλειας.

skin caviar family

Mίας πολυτέλειας που αξίζεις εσύ και τα μάτια σου. Είναι μία επένδυση στην ομορφιά αλλά και την ψυχολογίας σου. Από τις πολυτελείς συσκευασίες στα μοναδικά αρώματα και τις υφές μέχρι το τελικό αποτέλεσα που ζωγραφίζεται μπροστά σου. Είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να επενδύσεις στην περιποίηση των ματιών σου. Το οφείλεις στον εαυτό σου και στα χιλιάδες χαμόγελα που θα έρθουν αλλά δεν θα αφήσουν κανένα σημάδι στο δέρμα σου. Για σκέψου το...