Ένα νέο άρωμα αποκαλύπτει πώς… μυρίζει το Διάστημα

Μαρία Ροδίτη
Ένα νέο άρωμα αποκαλύπτει πώς… μυρίζει το Διάστημα

Οι μυρωδιές που βιώνουν οι αστροναύτες μακριά από τη Γη θα είναι σε λίγο καιρό διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο.

Η ζωή των αστροναυτών φαντάζει κάτι μαγικό και εξωπραγματικό στους απλούς ανθρώπους. Όλοι και όλες αναρωτιόμαστε πώς είναι στο Διάστημα και πόσο διαφορετική από τη δική μας είναι η καθημερινότητα των ανθρώπων της NASA. Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ με ακρίβεια ποια είναι η καθημερινή ρουτίνα (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) αυτών των διαστημο-ανθρώπων, όμως τώρα μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από το μακρινό Διάστημα. Ή μάλλον ένα άρωμα, γιατί ξέρουμε ακριβώς πώς μυρίζει το Διάστημα. Και για να είμαστε ακριβείς, ένα νέο άρωμα, το οποίο φέρει το όνομα Eau de Space, έρχεται να μας δώσει την αίσθηση της μυρωδιάς αυτού του μακρινού- από εμάς- κόσμου.

Το άρωμα Eau de Space σχεδίασε ο Steve Pearce. Ο Αμερικανός εργάστηκε πριν από χρόνια ως χημικός στη NASA, με αποστολή να δημιουργήσει ακριβώς αυτό... το άρωμα του Διαστήματος. Από το 2008 που ξεκίνησε, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να το καταφέρει. Με τη βοήθεια, όμως, της πλατφόρμας Kickstarter, η οποία βοηθά στην υλοποίηση ευφάνταστων ιδεών μέσω του crowdfunding, η διαστημική εσάνς έρχεται επιτέλους στη Γη με την επωνυμία Eau de Space.

https://www.instagram.com/p/CCBbb0iH5-D

«Είναι ένα μείγμα από πυρίτιδα, ψημένη μπριζόλα, σμέουρα και ρούμι», δήλωσε στο CNNi ο product manager του αρώματος, Matt Richmond. Κάπως περίεργη και ιδιαίτερη οσμή, δε νομίζεις; Αν, ωστόσο, είσαι fan ή σε ιντριγκάρει αυτός ο συνδυασμός αρωμάτων δεν έχεις παρά να περιμένεις μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε και το Eau de Space θα είναι διαθέσιμο στην τιμή των $15.

Κι αν αναρωτιέσαι γιατί η NASA μπήκε στη διαδικασία να δημιουργήσει ένα τέτοιο άρωμα, σου λέμε ότι υπάρχει σοβαρός λόγος. Ο πρωταρχικός στόχος του brand είναι να κατασκευάσει το Eau de Space για να συνεργαστεί με σχολεία και οργανισμούς και να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τη μέθοδο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης. Στόχος τους, επίσης, είναι οι επιστήμονες του μέλλοντος να έχουν μια πιο πλήρη εικόνα για το αχανές και σαγηνευτικό Διάστημα και, φυσικά, πέραν της εικόνας, η όσφρηση μπορεί να δημιουργήσει μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη του Διαστήματος.

Η εταιρεία, πάντως, προτίθεται να κυκλοφορήσει ακόμη ένα άρωμα, το Smell of the Moon.



Διάβασε ακόμα: Αν δεν ξέρεις πώς να καλύψεις τα διαφορετικά είδη σπυριών στο πρόσωπό σου, δες εδώ…