Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό;

Μαρία Ροδίτη
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ξεπλένεις τα μαλλιά σου με κρύο νερό;

Καλό και απολαυστικό το ζεστό νερό, αλλά όχι μέχρι το τέλος…

Το λούσιμο για όλες τις γυναίκες είναι μια ιεροτελεστία, που χρειάζεται αρκετό χρόνο. Καμία δε βάζει απλά σαμπουάν, ξεπλένει τα μαλλιά και that’s it. Όλες θέλουμε τον χρόνο μας να απλώσουμε σαμπουάν, να αφήσουμε τη μάσκα μαλλιών να δράσει τουλάχιστον τρία λεπτά και να βάλουμε και conditioner για έξτρα φροντίδα. Όλη αυτή η διαδικασία μετά από μια εξαντλητική μέρα μοιάζει πολύ βαρετή έως και κουραστική.

Αν σκεφτείς, όμως, ότι θα αφήσεις το τρεχούμενο, καυτό νερό να πέσει από την κορυφή ως τα νύχια σου, ίσως κάνεις δεύτερες σκέψεις και δε σου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο απολαυστικό και χαλαρωτικό από ένα καυτό μπάνιο. Ειδικά μετά την παραλία που όσο και να το κάνεις ο ήλιος μας έχει κουράσει, ένα ζεστό μπάνιο είναι αυτό που θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να νιώσεις ακόμα πιο ξεκούραστη σε χρόνο dt. Τι γίνεται, όμως, όταν κάνουμε το λάθος και μαζί με το καυτό ντους ρίχνουμε καυτό νερό και στα μαλλιά μας; Δε λέμε! Καλό και χαλαρωτικό το ζεστό νερό για το σώμα, αλλά για τα μαλλιά δε συνιστάται.

lousimo me kryo nero

Μπορεί το ζεστό να ανοίγει τις άκρες των μαλλιών και έτσι να απορροφάται ευκολότερα το conditioner, όμως η δουλειά γίνεται μισή, αν στο τέλος δε ρίξεις λίγο κρύο νερό. Κι αυτό, γιατί αν χρησιμοποιηθεί ζεστό νερό, θα απομακρυνθούν όλα τα λιπίδια και οι μαλακτικές ιδιότητες με τις οποίες έχει εμπλουτίσει το conditioner τα μαλλιά σου.

Εκτός αυτού, το κρύο νερό έχει την ιδιότητα να «κλειδώνει» την υγρασία στα μαλλιά σου και έτσι να τα κρατά ενυδατωμένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με λίγα λόγια, προτίμησε το μπάνιο με ζεστό νερό, αλλά ξέπλυνε με κρύο για να έχεις λαμπερά, ενυδατωμένα και υγιή μαλλιά που δε σπάνε.

Διάβασε ακόμα: Πώς θα μετατρέψεις το κραγιόν σου σε lip gloss;