Ο κάκτος μπορεί να σώσει το δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι. Διάβασε πώς

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ο κάκτος μπορεί να σώσει το δέρμα σου αυτό το καλοκαίρι. Διάβασε πώς

Είναι το hero συστατικό του καλοκαιριού 

Ο κάκτος είναι το φυτό που ευδοκιμεί στις πιο αντίξοες συνθήκες, κάτω από τον ανελέητο ήλιο της ερήμου και με απειροελάχιστο νερό. Δεν είναι λοιπόν παράλογο το ότι αυτό το φυτό μπορεί να σώσει το δέρμα μας από τα δεινά του καλοκαιριού (αφυδάτωση, οξειδωτικό στρες κλπ). Ο κάκτος βλέπεις, κρύβει στην σάρκα του τεράστιες ποσότητες υγρασίας και αντιοξειδωτικά που τον βοηθούν να επιβιώσει σε αυτό το σκληρό κλίμα.

Επίσης, το “δέρμα” του κάκτου, το εξωτερικό μέρος που εκτίθεται στα στοιχεία, είναι πολύ σκληρό, σχεδόν αδιαπέραστο και έτσι καταφέρνει να συγκρατεί με τόση επιτυχία την υγρασία και τα αντιοξειδωτικά στο εσωτερικό του. Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι επιστήμονες της κοσμετολογίας έβαλαν τον κάκτο στο μικροσκόπιο και κάπως έτσι σήμερα, έχουμε προϊόντα που εκμεταλλεύονται το “σύστημα επιβίωσης” του κάκτου αλλά και τα πλούσια συστατικά του. Ποια είναι αυτά;

kaktos gia tn epidermida

Ο κάκτος περιέχει λιπαρά οξέα τα οποία βοηθούν το δερματικό φραγμό, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να συγκρατεί την υγρασία που της προσφέρεις. Επίσης, είναι πολύ πλούσιος σε φυσικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν ενάντια στον ήλιο και τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτικό στρες καταστρέφοντας το κολλαγόνο. Τέλος, περιέχει βιταμίνες Κ και Ε που βοηθούν την επιδερμίδα να παραμείνει ενυδατωμένη όλη τη μέρα κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Με λίγα λόγια λοιπόν, ο κάκτος είναι το απόλυτο μυστικό για μία δροσερή, ενυδατωμένη και προστατευμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι και πριν αρχίσεις να κόβεις τους κάκτους σου και να τους τρίβεις στο πρόσωπό σου, κάνε ένα scroll στην παρακάτω gallery. Έχουμε 10 προϊόντα για όλο το σώμα και για τα μαλλιά που περιέχουν εκχύλισμα, νερό και έλαιο κάκτου ώστε να τον εντάξεις στην καλοκαιρινή σου ρουτίνα.

Διάβασε ακόμα: Ξέρεις τι συμβαίνει όταν βάζεις νερό στο μπουκάλι του σαμπουάν;