8 skincare συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σου πριν… κλείσεις τα 30

Μαρία Ροδίτη
8 skincare συστατικά που χρειάζεται το δέρμα σου πριν… κλείσεις τα 30

Προσέχουμε (από νωρίς), για να έχουμε!

Η επιδερμίδα μας είναι ό,τι πιο πολύτιμο «κουβαλάμε» πάνω μας και γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να τη φροντίζουμε από νωρίς. Μπορεί στα 18 και στα 20 να έχουμε το πιο απαλό, υγιές και νεανικό δέρμα σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ηλικία, όμως αν δεν το φροντίσουμε από νωρίς και με τον σωστό τρόπο, αυτή η εικόνα μπορεί πολύ σύντομα να φύγει από τον οπτικό μας χάρτη.

Μπορεί το skincare πράγματι να είναι μια τάση τα τελευταία χρόνια, είναι όμως και μια τεράστια ανάγκη για υγιές- πρωτίστως- και νεανικό δέρμα σε βάθος χρόνου. Σκέψου μόνο ότι στη δεκαετία των 20 κάνεις την περισσότερη «ζημιά» στο δέρμα σου μιας και τα ξενύχτια, η ανεμελιά και η αντίληψη ότι «είμαι μικρή ακόμα, δε χρειάζομαι πολλά πράγματα» μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη δεκαετία των 30, 40, 50 κλπ. Πόσες φορές δεν έχεις κοιμηθεί με μακιγιάζ ή πόσες φορές έχεις αμελήσει να βάλεις αντηλιακό στην παραλία μη σκεπτόμενη ότι έτσι βλάπτεις σε σημαντικό βαθμό την επιδερμίδα σου;!

Ναι, μπορεί να είσαι ένα ατίθασο νιάτο (και καλά κάνεις), αλλά εμείς εδώ είμαστε για να σε προειδοποιήσουμε και να σε τιθασεύσουμε τόσο δα λιγάκι, ώστε να ξεκινήσεις άμεσα- και να μην περιμένεις να γίνεις 30- να χρησιμοποιείς τα 8 πιο απαραίτητα skincare συστατικά για υγιή, λαμπερή και νεανική επιδερμίδα… Μην αρχίζεις τις γκρίνιες. Για το καλό σου πρέπει να το κάνεις και στην παρακάτω gallery θα μάθεις αναλυτικά ποια συστατικά πρέπει να ξεκινήσεις να εντάσσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου.

Διάβασε ακόμα: Summer beauty! 9 τρόποι να μείνεις φρέσκια και δροσερή εν μέσω καύσωνα