Happy Νational Lipstick Day! 10 iconic κραγιόν που πρέπει να δοκιμάσεις και μία ιστορία του κραγιόν

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Happy Νational Lipstick Day! 10 iconic κραγιόν που πρέπει να δοκιμάσεις και μία ιστορία του κραγιόν

Με αφορμή την σημερινή μέρα κάνουμε ένα μίνι μάθημα ιστορίας και σου μιλάμε για τις πιο θρυλικές αποχρώσεις κραγιόν 

Ήξερες πως το κραγιόν είναι ένα από τα αρχαιότερα προϊόντα μακιγιάζ; Η ιστορία του ξεκινά 5000 χρόνια πριν στο μπουντουάρ της βασίλισσας Puabi της Σουμερίας (σημερινό Ιράκ). Εκείνη ήταν η πρώτη που άρχισε να χρωματίζει τα χείλη της με χυμό μούρων και χρωματιστές σκόνες (πολλές από αυτές ήταν τοξικές και επικίνδυνες). Έπειτα, η Κλεοπάτρα τελειοποίησε τη μέθοδο στην αρχαία Αίγυπτο συνδυάζοντας τα σκούρα βαμμένα μάτια με έντονα κόκκινα χείλη. Το κραγιόν μάλιστα είχε περίοπτη θέση και στη δική μας Μινωική εποχή. Βάζα με χρώματα για τα χείλη έχουν βρεθεί σε δεκάδες τάφους σε όλο τον κόσμο και καταλαβαίνεις έτσι πως δεν μιλάμε για ένα απλό προϊόν.

8120

Κοχύλια με χρωματιστή σκόνη για τα χείλη που βρέθηκε στη Σουμερία

Ξεκίνησε ως σύμβολο δύναμης, έγινε όπλο σαγήνης και σήμερα είναι ένα “τονωτικό” για την αυτοπεποίθησή μας αλλά και τρόπος έκφρασης. Σήμερα λοιπόν γιορτάζουμε αυτό το λατρεμένο κραγιόν με τη National Lipstick Day! Κάθε χρόνο, η 29η Ιουλίου είναι η μέρα γιορτής και χρώματος που μας προσκαλεί να φορέσουμε το πιο φωτεινό κραγιόν μας και να νιώσουμε υπέροχα. Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το mini μάθημα ιστορίας αλλά δεν μένουμε στην θεωρία...

Corinthian pyxis

Κουτι με χρωματιστή σκόνη για τα χείλη που βρέθηκε σε τάφο του 5ου αιώνα

Μιας που η ιστορία του κραγιόν μετρά πολλά χρόνια, αποφασίσαμε να σου αποκαλύψουμε τα 10 πιο θρυλικά κραγιόν και αποχρώσεις της μοντέρνας εποχής, περνώντας έτσι από τη θεωρία στην πράξη. Ναι, τα περισσότερα είναι κόκκινα γιατί... Το κόκκινο είναι legendary, αλλά θα βρεις και άλλες λαχταριστές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery και Happy National Lipstick Day σε όλες!

Διάβασε ακόμα: Mega guide: 30 μάσκαρα που αξίζει να αγοράσεις πριν φύγεις για διακοπές