4 περιβαλλοντικοί παράγοντες που επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση

Μαρία Ροδίτη
4 περιβαλλοντικοί παράγοντες που επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση

Δεν είναι όλα στο χέρι μας…

Από τα νεανικά μας χρόνια ακούμε τις μαμάδες μας και τις φίλες τους να μας λένε να κοιμόμαστε καλά, να μην ξενυχτάμε, να ξεβαφόμαστε τα βράδια πριν τον ύπνο… Γιατί υιοθετώντας αυτές τις καλές συνήθειες θα αργήσουμε να έρθουμε αντιμέτωπες με τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Και κάπου εκεί στην αρχή της φοιτητικής μας ζωής μπαίνει ενεργά στην καθημερινότητά μας το skincare. Κρέμες, οροί, έλαια, ενυδάτωση και σχολαστική φροντίδα της επιδερμίδας είναι αυτά που πρέπει να κάνουμε καθημερινά από νεαρή ηλικία, για να αργήσουμε να μας επισκεφθεί... ο χρόνος.

Κανένας, όμως, δε μας έχει μιλήσει για τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που συμβάλλουν και επιταχύνουν την πρόωρη γήρανση. Ναι, δεν είναι μόνο στο χέρι σου και στο νεσεσέρ σου η λύση και αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Υπάρχουν και ορισμένοι εξωγενείς παράγοντες- θα τους ανακαλύψεις στην παρακάτω gallery- που δεν μπορείς απόλυτα να τους ελέγξεις και δυστυχώς επηρεάζουν την όψη του δέρματός σου.

Όχι! Δεν είναι μόνο ο ήλιος και οι βλαβερές UV ακτίνες του. Υπάρχουν κι άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες που μας επηρεάζουν αρνητικά. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η κλιματική αλλαγή και οι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά «μπερδεύουν» την επιδερμίδα μας και την κάνουν να δρα διαφορετικά από ό,τι θα έπρεπε. Κάνε scroll, λοιπόν, και μάθε αναλυτικά πώς δρουν οι εξωγενείς παράγοντες στο δέρμα μας...

Διάβασε ακόμα: Η Ζέτα Μακρυπούλια δοκίμασε το πιο ανατρεπτικό hairlook του καλοκαιριού