Η εταιρεία KORRES δίνει στην «άδεια» ομορφιά μια νέα διάσταση

Μαρία Ροδίτη
Η εταιρεία KORRES δίνει στην «άδεια» ομορφιά μια νέα διάσταση

Το KORRES Recycle Lab είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο φαρμακείο!

Μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες καλλυντικών, η KORRES, εγκαινιάζει μια νέα προσπάθεια που σχετίζεται με την ανακύκλωση. Το KORRES Recycle Lab, όπως ονομάζεται το εγχείρημα, ολοκληρώνει τον αξιακό κύκλο επιλογών: από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Αυτήν τη διαδρομή ακολουθούν τα 6 KORRES Labs που εκφράζουν το όραμα αυτού του κύκλου: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και- η πιο πρόσφατη προσθήκη - το Recycle Lab.

Στον πυρήνα αυτών βρίσκεται το δίκτυο ηθικών συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές, η zero-waste εκχύλιση των βοτάνων, η εμμονή με την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει τα βιολογικά μονοπάτια ισχυρών φυσικών δραστικών, η ανάπτυξη συνθέσεων με φαρμακευτικές προδιαγραφές, απουσία άνω των 1.500 συνθετικών συστατικών και οι sustainable τρόποι παραγωγής, η έμφαση στην αισθητική και στη λειτουργικότητα της φόρμας και η ανακύκλωση. Ανακύκλωση που δεν γίνεται, όμως, με συμβατικούς όρους, από κάποιους, κάπου, με κάποιον τρόπο, αλλά από την εταιρεία KORRES και από τις έμπειρες ομάδες γύρω της.

KORRES RECYCLE LAB neo

Ποιος είναι, λοιπόν, ο σκοπός του νέου εγχειρήματος KORRES Recycle Lab; Να δίνει στην «άδεια ομορφιά», στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών, μία νέα διάσταση. Στην ουσία, η εταιρεία εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης. Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, αποκτούν μία δεύτερη ευκαιρία και γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητάς μας. Με αυτόν τον τρόπο η KORRES κλείνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών, που αποτελεί την πυξίδα της και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται η ίδια υπεύθυνη.

Η νέα αυτή προσπάθεια γίνεται πράξη με την παρουσία ειδικών κάδων KORRES Recycle Lab στους χώρους των φαρμακείων, οι οποίοι «προσκαλούν» όλους μας να επιστρέψουμε τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί ή γυαλί.

KORRES RECYCLE LAB credits Margarita Nikitaki copy

Η διαδικασία έχει ως εξής: Οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Γίνονται design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα και νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που η συμμετοχή σου σε αυτήν την προσπάθεια είναι σημαντική! Είναι ένας τρόπος να καταφέρουμε όλοι μαζί να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

KORRES RECYCLE LAB BAG copy

Τα βήματα συμμετοχής στο KORRES Recycle Lab movement που μπορείς να ακολουθήσεις κι εσύ είναι τα εξής:

  • Σύλλεξε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών
  • Επίστρεψέ τις και τοποθέτησέ τις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες και ισιώσει τα χάρτινα κουτιά)
  • Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο. Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δώρα KORRES και design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφεις εσύ για ανακύκλωση.

Διάβασε ακόμα: Τι θα συμβεί στα μαλλιά σου αν σε πιάσει η βροχή και δεν έχεις… ομπρέλα;

DPG Network