Τι θα συμβεί στα μαλλιά σου αν σε πιάσει η βροχή και δεν έχεις… ομπρέλα;

Μαρία Ροδίτη
Τι θα συμβεί στα μαλλιά σου αν σε πιάσει η βροχή και δεν έχεις… ομπρέλα;

Δεν εννοούμε το φριζάρισμα, προφανώς!

Αυτή η Πέμπτη ξημέρωσε με άγριες διαθέσεις. Ήδη από αργά τη νύχτα ο αέρας δεν έλεγε να σταματήσει, ενώ ξεκίνησε και μια απίστευτη καταιγίδα. Δε θα σου πω ψέματα… Πετάχτηκα πολλές φορές στον ύπνο μου απόψε, από τον φόβο μου. Και αυτό το σκοτάδι που επικρατεί έξω μεσημεριάτικα, δεν το λες και πολύ ωραίο. Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά! Ο χειμώνας είναι εδώ και ήδη έχει αρχίσει να μας δείχνει την αληθινή πλευρά του.

Με αφορμή, λοιπόν, όλη αυτήν την κακοκαιρία σκέφτηκα να σου μιλήσω σήμερα για τη βροχή και τα μαλλιά. Για το τι μπορεί, δηλαδή, η βροχή να κάνει στα μαλλιά. Ναι! Το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς -και είναι εύλογο- είναι το φριζάρισμα. Ότι, δηλαδή, θα χαλάσει το χτένισμά τους και γενικά ότι τα μαλλιά θα γίνουν χάλια. Ισχύει απόλυτα αυτό. Συμβαίνει, όμως, και κάτι άλλο, ίσως λίγο πιο σοβαρό.

vroxi vrwmia mallia

Αν βρεθείς στη βροχή χωρίς ομπρέλα, οι πρώτες σταγόνες που θα πέσουν πάνω σου και κατ’ επέκταση στα μαλλιά σου, θα μεταφέρουν στην τρίχα όλη τη βρωμιά της ατμόσφαιρας. Δηλαδή, όλη η ρύπανση του περιβάλλοντος και οι τοξικοί ατμοί που υπάρχουν στον αέρα θα μεταφερθούν αμέσως στα μαλλιά σου και θα τα κάνουν… πολύ, πολύ βρώμικα και απαίσια.

Ποιο είναι το δίδαγμα; Πρώτον, να μη βγαίνεις μέσα στον χειμώνα χωρίς ομπρέλα από το σπίτι σου. Κι αυτό, γιατί πάντα μπορεί να προκύψει μια απροσδόκητη βροχή και σίγουρα δε θες να βρωμίσεις τα μαλλιά σου. Ειδικά αν είσαι φρεσκολουσμένη. Και δεύτερον, αν τελικά αυτό συμβεί, πρέπει οπωσδήποτε μετά να λουστείς. Μη σκεφτείς στιγμή να τα αφήσεις να στεγνώσουν και να κυκλοφορείς για τις επόμενες μέρες με όλη αυτήν τη βρωμιά στο τριχωτό της κεφαλής σου. It’s a don’t!

Διάβασε ακόμα: Ξέρεις γιατί πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό;