Μόνο με αυτό το συστατικό θα αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς

Μαρία Ροδίτη
Μόνο με αυτό το συστατικό θα αποκτήσεις λαμπερή επιδερμίδα χωρίς ερεθισμούς

Ανήκει στα AHAs και δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Καιρός να το γνωρίσεις!

Ο κόσμος του skincare είναι μαγικός. Μπορεί να σε κάνει να «χαθείς» μέσα του, να σε μπερδέψει ενίοτε, αλλά ακόμα περισσότερο να σε βοηθήσει να αγαπήσεις την επιδερμίδα σου. Το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σου. Πώς γίνεται αυτό; Με τα ολοένα και περισσότερα συστατικά που κυκλοφορούν στην αγορά.

Γιατί μπορεί να ξέρεις και να έχεις ακούσει πολλά για τη ρετινόλη (το must της αντιγήρανσης), τη βιταμίνη C και τη λάμψη που χαρίζει, ή το σαλικυλικό και υαλουρονικό οξύ, αλλά… το skincare δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά τα συστατικά. Υπάρχουν κι άλλα. Σήμερα θα μιλήσουμε για το μανδελικό οξύ, το οποίο δεν «ακούγεται» πολύ έντονα. Δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό, είναι όμως θαυματουργό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Πρώτον, όταν ακούς τη λέξη «οξύ», δεν πρέπει να τρομάζεις. Τα οξέα κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα και αρκεί μια δοκιμή για να το διαπιστώσεις. Τώρα… το μανδελικό οξύ ανήκει στα AHAs (άλφα υδροξυ-οξέα) και προέρχεται από τα πικρά αμύγδαλα.

skincare mandeliko oksi

Photo credit: @skincarecharm

Πρόκειται για ένα ισχυρό συστατικό, το οποίο μπορεί να δώσει boost στη ρουτίνα ομορφιάς σου και να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σου. Όπως και όλα τα AHAs, έτσι και αυτό, απολεπίζει το δέρμα. Είναι, όμως, πιο απαλό σε σχέση με το γλυκολικό οξύ μιας και το μοριακό του βάρος είναι δυο φορές μεγαλύτερο. Οπότε, χρειάζεται περισσότερο χρόνο να διεισδύσει στο δέρμα και άρα είναι λιγότερες οι πιθανότητες να προκαλέσει ερεθισμό.

Θέλει προσοχή, όμως! Το μανδελικό οξύ έχει την τάση να κάνει ευαίσθητο το δέρμα στον ήλιο. Κατά συνέπεια, είναι άκρως απαραίτητο να χρησιμοποιείται μαζί με αντηλιακό, αν θέλεις- βέβαια- να διατηρήσεις τη λάμψη του προσώπου σου. Πάμε τώρα στην παρακάτω gallery να μάθουμε ακριβώς και με λεπτομέρειες σε τι ωφελεί την επιδερμίδα το μανδελικό οξύ;

Διάβασε ακόμα: 10 leave-in conditioners για να «σώσεις» τα μαλλιά σου από το τσουχτερό κρύο