Πρωινή VS βραδινή ενυδατική κρέμα: Χρειάζονται πράγματι και οι δύο κρέμες στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Μαρία Ροδίτη
Πρωινή VS βραδινή ενυδατική κρέμα: Χρειάζονται πράγματι και οι δύο κρέμες στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Μύθος ή αλήθεια;

Παραδέξου το! Με όλα αυτά τα νέα λανσαρίσματα σε προϊόντα ομορφιάς που γίνονται κάθε τρεις και λίγο έχουν υπάρξει φορές που κι εσύ μπερδεύεσαι. Πρώτον, θέλεις να τα αγοράσεις όλα και να τα δοκιμάσεις όλα στην επιδερμίδα σου. Και δεύτερον, φτάνεις σε σημείο να αναρωτιέσαι αν όλα αυτά που χρησιμοποιείς τελικά στη ρουτίνα ομορφιάς σου είναι τόσο απαραίτητα για το δέρμα σου.

Ειδικά αυτή η τελευταία σκέψη σε έχει ταλανίσει σίγουρα όσον αφορά την ενυδατική κρέμα σου. Γιατί; Διότι βρίσκεις σε πολλές ετικέτες προϊόντων την ένδειξη «day cream» ή «night cream» και πραγματικά δεν καταλαβαίνεις για ποιον λόγο πρέπει να έχεις δύο διαφορετικές ενυδατικές κρέμες: μία για το πρωί και μία για το βράδυ.

Είναι πράγματι αναγκαίες; Ή κυκλοφορούν καθαρά για να ξοδεύεις εσύ περισσότερα χρήματα; Θα σου τα εξηγήσουμε όλα. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Μια ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς, ώστε να διατηρείται η υγρασία στην επιδερμίδα και να μην έχουμε ξηρό δέρμα, ούτε και πιθανότητες να εμφανίσουμε φλεγμονές.

skincare

Photo credit: @skincarecharm

Γενικά, οι κρέμες που προορίζονται για πρωινή χρήση περιέχουν αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν το δέρμα από τις περιβαλλοντικές «επιθέσεις», και SPF για προστασία από τις UVA και UVB ακτίνες του ήλιου. Οι βραδινές κρέμες, από την άλλη, περιέχουν συνήθως οξέα, ρετινόλη ή κολλαγόνο, συστατικά τα οποία διεγείρουν τη νύχτα τη διαδικασία κυτταρικής ανάπλασης και την αναγέννηση του δέρματος.

Με μια πρώτη εικόνα, λοιπόν, λογικά πιστεύεις πως είναι απαραίτητη και η πρωινή κρέμα προσώπου και η βραδινή. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Την απάντηση θα βρεις στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: Αυτή η μάσκα ομορφιάς έχει γίνει viral στο TikTok για πολύ συγκεκριμένο λόγο