Σκουαλάνιο: Το απαραίτητο συστατικό για ενυδάτωση και καλή υγεία της επιδερμίδας

Μαρία Ροδίτη
Σκουαλάνιο: Το απαραίτητο συστατικό για ενυδάτωση και καλή υγεία της επιδερμίδας

Ένα σχετικά new entry στον χώρο του skincare που αξίζει να δοκιμάσεις!

Τα τελευταία χρόνια το skincare έχει γίνει μια τεράστια τάση στον χώρο της ομορφιάς, δεν παύει όμως να είναι και μια μεγάλη ανάγκη της επιδερμίδας μας. Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά σχεδόν λανσάρονται στην αγορά νέα προϊόντα και παρουσιάζονται ολοκαίνουρια συστατικά, που υπόσχονται να μας χαρίσουν δέρμα υγιές, λαμπερό και νεανικό.

Ένα τέτοιο συστατικό είναι και το σκουαλάνιο ή αλλιώς squalane oil, το οποίο ακούγεται πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα. Τι ακριβώς είναι, όμως, αυτό το σκουαλάνιο; Είναι ένα συστατικό, το οποίο προέρχεται από την ελιά ή από το πίτουρο ρυζιού και έχει απίστευτα οφέλη στην επιδερμίδα.

Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, μία κρέμα, ένα serum ή ένα λαδάκι με σκουαλάνιο θα δεις πολύ σύντομα το δέρμα σου να εκπέμπει υγεία. Το σκουαλάνιο, βλέπεις, ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα του προσώπου και καταφέρνει να διατηρεί αυτήν την ενυδάτωση για πολλές ώρες. Ακόμη, αφήνει το δέρμα εξαιρετικά απαλό και ομοιόμορφο, επιταχύνει τον κυτταρικό κύκλο και μειώνει τα σημάδια ερυθρότητας. Συνεπώς, το σκουαλάνιο είναι μια τέλεια επιλογή αν υποφέρει το δέρμα σου από ξηρότητα και ερεθισμούς, αλλά και αν θες να αντιμετωπίσεις τις ρυτίδες, μιας και δίνει boost στην παραγωγή κολλαγόνου.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως μιλάμε για ένα all-star συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας, το οποίο θα πρέπει έστω και μία φορά στη ζωή σου να το δοκιμάσεις. Προσοχή, όμως, μην μπερδευτείς με το σκουαλένιο. Το σκουαλένιο είναι ένα διαφορετικό πράγμα. Για την ακρίβεια, η διαφορά τους έγκειται στο γεγονός ότι το σκουαλένιο βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα ώριμα συκώτια των καρχαριών, ενώ το σκουαλάνιο το παίρνουμε από τη φύση.

Ρίξε μια ματιά και στην παρακάτω gallery για να καταλάβεις γιατί θα πρέπει να επιλέγεις στη ρουτίνα σου σκουαλάνιο και όχι σκουαλένιο.

Διάβασε ακόμα: Το εύκολο TikTok hack για να δημιουργήσεις την ιδανική απόχρωση foundation για σένα