Αποσμητικά χωρίς χημικά: Είναι αποτελεσματικά και ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου

Αποσμητικά χωρίς χημικά: Είναι αποτελεσματικά και ό,τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου

Φοβόμουν να κάνω τη μετάβαση από το «χημικό» αποσμητικό στο all natural, αλλά ήταν τελικά όλα στο μυαλό μου!

Το θέμα ιδρώτας και δυσοσμία είναι σχετικά taboo. Όλες (και όλοι) μας θέλουμε να το αποφύγουμε, να μην το πολυσυζητήσουμε, και να το καταπολεμήσουμε γρήγορα, αποτελεσματικά, με μία κίνηση. Αυτό ήθελα και εγώ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη), μέχρι που έκανα την έρευνά μου για το αλουμίνιο και τα λοιπά βλαβερά συστατικά που περιέχουν τα «χημικά» ή απλά αποσμητικά. Ας ξεχωρίσουμε όμως πρώτα τα αποσμητικά από τα αντιιδρωτικά.

Τα αποσμητικά καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν τις σωματικές οσμές. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, δεν μυρίζει ο ιδρώτας σου, αλλά τα βακτήρια που ζουν στην επιδερμίδα σου, τα οποία «τρώνε» τις πρωτεΐνες που περιέχει ο ιδρώτας. Τα αποσμητικά λοιπόν, περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν τα βακτήρια.

Τα αντιιδρωτικά από την άλλη, καταπολεμούν τον ίδιο τον ιδρώτα. Περιέχουν συστατικά που καταπολεμούν την εφίδρωση και το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι τα άλατα αλουμινίου. Τα άλατα αλουμινίου, φράσσουν τους ιδρωτοποιούς πόρους και έτσι δεν ιδρώνουμε τόσο ή και καθόλου. Αυτό από μόνο του δεν είναι καλό.

ΙΔΡΟΤΑΣ

Αν προσθέσεις σε όλα αυτά, το γεγονός πως τα άλατα αλουμινίου έχουν συνδεθεί με νόσους όπως ο καρκίνος του μαστού, αλλά και η νόσος Αλτσχάιμερ, δεν είναι τυχαίο το ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς τα φυσικά αποσμητικά. Μία από αυτούς ήμουν και εγώ.

Στην προσπάθειά μου να εξυγιάνω τη ρουτίνα περιποίησής μου, θέλησα να ανταλλάξω το αποσμητικό που χρησιμοποιούσα, με ένα από την γκάμα των Salt of the Earth Natural Deodorants. Σύμφωνα με την (εκτενέστατη όπως θα κατάλαβες) έρευνά μου, είναι τα καλύτερα.

ΙΔΡΟΤΑΣ copy

Διαβάζοντας ωστόσο περισσότερο, έμαθα για το «διάστημα της δυσοσμίας» που πρέπει να υπομείνω, καθώς το σώμα μου θα προσαρμόζεται σε αυτό το natural προϊόν και άρχισαν οι φοβίες για ευνόητους λόγους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται κανείς άλλωστε, είναι το κατά πόσο θα αποδειχθεί αποτελεσματικό ένα φυσικό αποσμητικό.

Από προσωπική –πλέον- εμπειρία μπορώ να σου πω ότι, όχι μόνο είναι αποτελεσματικά αλλά ό, τι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου και όχι, δεν χρειάζεται να περάσεις τη φάση της δυσοσμίας που όλοι περιγράφουν.

Καθώς το σώμα σου αποτοξινώνεται από τα άλατα αλουμινίου που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα σου αλλά και από άλλα συστατικά που δεν κατάφερες να… ιδρώσεις, ναι ίσως να μυρίσει ο ιδρώτας σου λίγο. Αν ωστόσο κάνεις καθημερινά ντους και βοηθήσεις την κατάσταση με μία μάσκα με ενεργό άνθρακα (ναι, στη μασχάλη), θα αποβάλλεις μία ώρα αρχύτερα τα βλαβερά συστατικά από το σώμα σου και το αποσμητικό σου θα κάνει τη δουλειά του ανενόχλητο.

ΙΔΡΟΤΑΣ2

Το πρώτο αποσμητικό από την Salt of the Earth γκάμα που δοκίμασα, ήταν ο κρύσταλλος, το Salt of the Earth Classic Vegan Crystal. Τον βρέχεις, τον περνάς από τις μασχάλες, τον σκουπίζεις και τέλος. Δεν θα σου πω ψέματα, ίδρωσα περισσότερο από όσο έχω συνηθίσει αλλά αυτό οφείλεται στο ότι οι κρύσταλλοι είναι αποσμητικοί, όχι αντιιδρωτικοί. Όσο για τη μυρωδιά… ήταν απούσα! Δεν μύριζα τίποτα.

ΙΔΡΟΤΑΣ3

Ήθελα ωστόσο τη μυρωδιά της φρεσκάδας που μου χάριζε το αποσμητικό, κυρίως τα βράδια πριν τον ύπνο που δεν φορούσα άρωμα. Πήρα λοιπόν και ένα roll on με άρωμα για να το δοκιμάσω, το Salt of the Earth Vegan Roll On Ocean & Coconut… εθίστηκα!

ΙΔΡΟΤΑΣ4

Εννοείται δεν μύριζα κάτι άλλο εκτός από φρεσκάδα ωκεανού και εξωτική καρύδα. Το δοκίμασα και στο γραφείο και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Φρεσκάδα, λίγο παραπάνω ιδρώτας και ούτε ίχνος δυσοσμίας. Φυσικά, παντοτινή μου αγάπη θα παραμείνει ο κλασικός κρύσταλλος που δεν μυρίζει απολύτως τίποτα, αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω και τα sprays και τα Deodorant Balms όταν έρθουν και στη χώρα μας (σύντομα).

ΙΔΡΟΤΑΣ5

Όσο για τις μυρωδιές που αναφέρω ξανά και ξανά, οι συνδυασμοί των Salt of the Earth Natural Deodorants είναι απίθανοι! Λεβάντα και βανίλια, Ωκεανός και καρύδα, κεχριμπάρι και σανδαλόξυλο είναι οι τρεις συνδυασμοί που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή αλλά έρχονται και άλλοι, ακόμα πιο τέλειοι: Βετιβέρ και κίτρο, τζίντζερ και γιασεμί, πεπόνι και αγγούρι, παιώνια και γλυκιά φράουλα!

ΙΔΡΟΤΑΣ6

Η μετάβασή μου από τα χημικά αποσμητικά στα Salt of the Earth Natural Deodorants ήταν απίστευτα ομαλή, αποτοξινωτική και απολαυστική. Οι οσμές αποτέλεσαν θέμα ούτε μία στιγμή και πραγματικά ένιωθα ότι κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου. Γιατί;

ΙΔΡΟΤΑΣ7

Διότι σε έναν κόσμο γεμάτο χημικά και βλαβερές ουσίες, είναι υπέροχο το να μπορείς να βοηθάς το σώμα σου να αναπνέει, να του χαρίζεις φυσική προστασία και φροντίδα και παράλληλα, να βοηθάς το περιβάλλον. Τα Salt of the Earth Natural Deodorants βλέπεις παράγονται με 100% φυσικά συστατικά, χωρίς δοκιμές σε ζώα, είναι όλα vegan, πολλά από αυτά είναι plastic free και μπορείς να τα ξαναγεμίσεις ώστε να μειώσεις το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνεις στον πλανήτη.

ΙΔΡΟΤΑΣ8

Καθώς ετοιμάζομαι λοιπόν για μία ακόμα παραγγελία για να δοκιμάσω τα sprays, σε προσκαλώ να κάνεις το ίδιο. Με ένα κλικ εδώ μπορείς να διαλέξεις το δικό σου Salt of the Earth αποσμητικό και να το λάβεις στην πόρτα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να σπεύσεις στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο.