#SkinMatters: Η σημασία του skinimalism & το brand που παρέχει θεαματικά αποτελέσματα με 3 προϊόντα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#SkinMatters: Η σημασία του skinimalism & το brand που παρέχει θεαματικά αποτελέσματα με 3 προϊόντα

Ο καιρός που η ρουτίνα μας έπρεπε να περιλαμβάνει 10 βήματα και άλλα τόσα προϊόντα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ώρα να επιστρέψουμε στον μινιμαλισμό και το brand Divine Seeds θα μας βοηθήσει, διότι στον πυρήνα του βρίσκονται πολύτιμα συστατικά και μία αποτελεσματική τριάδα που αξιοποιεί στο έπακρο αυτό που έχει να δώσει η φύση και η επιστήμη.

Για πολύ καιρό και εξαιτίας της κορεάτικης ομορφιάς που έγινε trending, θεωρούσαμε ότι η φράση: «Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο», πρέπει να χαρακτηρίζει τη skincare ρουτίνα αλλά και τα προϊόντα στο μπάνιο μας. Όπως όλες οι υπερβολές ωστόσο, αυτή η τάση του μαξιμαλισμού στην περιποίηση της επιδερμίδας δεν ήρθε για να μείνει. Ο όρος «skinimalism» μπήκε στο λεξιλόγιό μας, και σιγά-σιγά αρχίσαμε να αφαιρούμε τα περιττά από τη ρουτίνα και το μπάνιο μας, κρατώντας μόνο τα απαραίτητα.

Ακριβώς από αυτά τα στάδια πέρασα και εγώ. Από τα 10+ βήματα περιποίησης και τα 10+ προϊόντα άρχισα να αφαιρώ, ώστε να καταλήξω στον μίνιμουμ -αλλά αποτελεσματικό- συνδυασμό προϊόντων. Δεν ήταν ωστόσο εύκολη υπόθεση. Βλέπεις, ο μινιμαλισμός στο skincare, απαιτεί αποτελεσματικότητα και αυτό δεν είναι πάντοτε δεδομένο. Κάπως έτσι ξεκίνησε η αναζήτησή μου για τα τέλεια προϊόντα, που θα ταίριαζαν στη minimal ρουτίνα μου και τα βήματά μου με οδήγησαν στο brand Divine Seeds.

image002

Motto του brand που έγινε η νέα μου εμμονή και με έκανε skincare minimalist, είναι το «We are not generalists, we are specialists». Από τη στιγμή που το διάβασα, ήξερα ότι έχω να κάνω με προϊόντα που εστιάζουν πραγματικά στις ανάγκες της επιδερμίδας. Τα προϊόντα Divine Seeds άλλωστε δεν είναι δεκάδες, είναι μόλις 3 προς το παρόν, και στο μέλλον θα προστεθούν ακόμη 3, για διαφορετικές ανάγκες. Δεν χρειαζόμαστε άλλωστε περισσότερα προϊόντα.

Αυτή είναι και η ουσία του skinimalism, του μινιμαλισμού στην περιποίηση που μας καλεί να αφήσουμε στην άκρη τα δεκάδες προϊόντα και να εστιάσουμε σε εκείνα που πραγματικά χρειαζόμαστε. Πώς όμως κατάφεραν τα Divine Seeds να κλείσουν τις απαντήσεις όλων των αναγκών που μπορεί να έχει η επιδερμίδα μας σε 3 μπουκαλάκια; Αξιοποίησαν στο έπακρο αυτό που έχει να δώσει η φύση και η επιστήμη.

image003 copy

Επιλέγοντας για τις φόρμουλά τους, συστατικά που σπάνια χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και συγκεκριμένα το εκχύλισμα φραγκόσυκου και αγκινάρας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία αποτελεσματική τριάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Πριν όμως σου πω ποια είναι αυτή η τριάδα και τι ακριβώς έκανε για εμένα, αξίζει να μιλήσουμε λίγο για το φραγκόσυκο και την αγκινάρα…

Το φραγκόσυκο

Τα Divine Seeds προϊόντα περιέχουν εκχύλισμα φραγκόσυκων από την Κρήτη. Γιατί φραγκόσυκο; Γιατί πρόκειται για ένα φυτό το οποίο έχει αναπτύξει μοναδικούς μηχανισμούς άμυνας, προκειμένου να επιβιώσει στα ξηρά και θερμά κλίματα. Το φυτό, δύναται να απορροφήσει ακόμα και το πιο ανεπαίσθητο ίχνος υγρασίας από την ατμόσφαιρα, διατηρώντας έτσι την υγρασία του ακόμα και όταν δεν έχει πέσει ούτε σταγόνα από τον ουρανό.

image004

Το εκχύλισμα φραγκόσυκου λοιπόν, μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα πλούσια θρέψη και παράλληλα, να την προστατεύσει από την αφυδάτωση. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθά έτσι στην καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης, αλλά και στη συνολική υγεία της επιδερμίδας.

Η αγκινάρα

Η αγκινάρα είναι ένα βρώσιμο ανθοφόρο φυτό που κατάγεται από την περιοχή της Μεσογείου και το συναντάμε στην κουζίνα μας πολύ συχνά. Μπορεί να μην έχεις συναντήσει –ίσως ποτέ- ξανά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας με αγκινάρα ωστόσο, οι ιδιότητες των εκχυλισμάτων της για την κοσμετολογία, είναι η πανίσχυρη αντιοξειδωτική προστασία και η εντατική καταπολέμηση των πανάδων. Αυτές τις ιδιότητες τις αποκτά καθώς περιέχει αφθονία βιταμίνης C, της super vitamin που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και παράλληλα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

image005 copy

Το luxurious τρίδυμο της Divine Seeds λοιπόν, βασίστηκε επάνω στις ιδιότητες των σπάνιων αυτών εκχυλισμάτων και έτσι λειαίνει, ενυδατώνει, γεμίζει, θρέφει, λευκαίνει, φωτίζει και ηρεμεί την επιδερμίδα. Από τι αποτελείται; Από μία ενυδατική κρέμα, έναν ορό και μία μάσκα νύχτας.

Divine Seeds, Flawless Skin Moisturiser

Πρόκειται για μια ελαφριά ενυδατική κρέμα, με απολαυστικά βελούδινη υφή η οποία μπορεί να φορεθεί πολύ άνετα κάτω από το αντηλιακό σου αλλά και να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σαν βάση πριν από το μακιγιάζ σου. Περιέχει αντιγηραντικά πεπτίδια (trending ingredient), σταθεροποιημένη βιταμίνη C και ηλιέλαιο.

image006

Όταν την πρώτοχρησιμοποίησα, φοβήθηκα πώς ίσως να είναι ελαφριά για εμένα αλλά έκανα μεγάλο λάθος. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας και η δροσιά μαζί με την απαλότητα, είναι αποτελέσματα που βλέπεις και αισθάνεσαι άμεσα.

Divine Seeds, Skin Transforming Serum

Είναι ένας δροσερός ορός προσώπου, ιδανικός για καθημερινή χρήση. Περιέχει δομημένα πεπτίδια που μοιάζουν με κολλαγόνο, γλυκοζαμινογλυκάνες που δρουν ενάντια στο γήρας και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση. Όλα μαζί, δρουν προστατεύοντας την επιδερμίδα από την αστική ρύπανση, τη ζέστη από τον ήλιο, τον άνεμο και το κρύο αλλά κυρίως, κάνουν θαύματα για τη λάμψη της επιδερμίδας και την καταπολέμηση των πανάδων.

image007 copy

Από την πρώτη στιγμή που τον δοκίμασα, ένιωσα τη δροσιά και τη φρεσκάδα του. Τώρα, δύο εβδομάδες μετά, μπορώ να πω ότι έχω αρχίσει να παρατηρώ βελτίωση των κηλίδων που είχα και μία γενικότερη λάμψη υγείας στην επιδερμίδα μου.

Divine Seeds, Skin Calming Overnight Mask

Αυτή η μάσκα είναι πλούσια σε Αζουλένιο, ένα καταπραυντικό συστατικό που προέρχεται από το χαμομήλι και ευθύνεται για το γαλάζιο χρώμα της μάσκας. Περιέχει multi-tasking συστατικά όπως η Νιασιναμίδη (trending ingredient), η βιταμίνη C, πολυσακχαρίτες, καθώς και Ω3-6-9 λιπαρά.

image008

Μέσα στη συσκευασία της, η υφή της μοιάζει με… σαντιγί όμως, μόλις έρθει σε επαφή με την επιδερμίδα μετατρέπεται σε ένα απολαυστικό έλαιο θρέψης, που δρα όσο εσύ κοιμάσαι. Είναι το προϊόν που ανυπομονώ να φορέσω κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο. Και όχι, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, την αφήνεις όλο το βράδυ.

image009 copy

Οι συσκευασίες και των 3 Divine Seeds προϊόντων είναι minimal και ειδικά διαμορφωμένες για να ενισχύσουν τη δράση και την αποτελεσματικότητα της κάθε φόρμουλα. Οι airless pumps φροντίζουν να προστατεύσουν το πολύτιμο προϊόν από την οξείδωση, ενώ απελευθερώνουν την ιδανική ποσότητα που χρειάζεσαι κάθε φορά… Και είναι η minimum. Τόσο ο ορός, όσο και η μάσκα αλλά και η κρέμα, δεν απαιτούν ποσότητα για να δράσουν. Μόλις ένα pump αρκεί για να δεις θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου.

Αυτά τα τρία προϊόντα, ήρθαν να αντικαταστήσουν, με την Minimal πολυτέλειά τους, όλα εκείνα που χρησιμοποιούσα κάθε μέρα και κάθε νύχτα επιβαρύνοντας -τελικά- την επιδερμίδα μου, και να μου αποδείξουν ότι πράγματι, το πρόσωπό μου δεν έχει ανάγκη από κάτι περισσότερο.

Τα προϊόντα Divine Seeds, απλοποιώντας τη ρουτίνα μου και χαρίζοντας στην επιδερμίδα μου συστατικά που έχει ανάγκη, τολμώ να πω ότι είχαν ορατά αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα χρήσης και έκαναν την καθημερινή μου περιποίηση λίγο πιο divine και σίγουρα πολύ πιο Luxurious. Αν θέλεις και εσύ να απλοποιήσεις τη ρουτίνα σου και να βάλεις στη ζωή σου την τέλεια τριάδα, δεν έχεις παρά να κάνεις ένα κλικ στο επίσημο site του brand.