H KORRES προσδίδει στο «άδειο» μία νέα «όμορφη» διάσταση μέσα από το Recycle Lab

H KORRES προσδίδει στο «άδειο» μία νέα «όμορφη» διάσταση μέσα από το Recycle Lab

Το KORRES Recycle Lab είναι μια δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών μέσω του φαρμακείου.

Sustainability, βιωσιμότητα, ανακύκλωση, οικολογία… Αυτοί και πολλοί ακόμη όροι έχουν αρχίσει να μπαίνουν δυναμικά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια όλοι εμείς να βάλουμε τα δυνατά μας και να βοηθήσουμε τον πλανήτη, που τόσο ταλαιπωρείται. Να συμβάλουμε, ώστε να πάρει μια «ανάσα».

Από τον αγώνα αυτόν δεν λείπει η εταιρεία KORRES, η οποία μέσα από την ενέργεια Recycle Lab δείχνει έμπρακτα τη φροντίδα και τον σεβασμό της απέναντι στο περιβάλλον προσδίδοντας στο «άδειο» μια νέα, «όμορφη» διάσταση.

Από τη φύση στην επιδερμίδα και πάλι πίσω

Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω. Αυτήν τη διαδρομή ακολουθούν τα 6 KORRES Labs που εκφράζουν το όραμα ενός Πλήρους Κύκλου αξιακών επιλογών: Soil Lab, Extraction Lab, Molecular Lab, Formulation Lab, Design Lab και η πιο πρόσφατη προσθήκη - το Recycle Lab.

KORRES RECYCLE LAB

Στον πυρήνα αυτών βρίσκεται το δίκτυο ηθικών συνεργασιών με Έλληνες καλλιεργητές, η zero-waste εκχύλιση των βοτάνων, η εμμονή με την επιστημονική έρευνα που αποκαλύπτει τα βιολογικά μονοπάτια ισχυρών φυσικών δραστικών, η ανάπτυξη αποτελεσματικών φυσικών συνθέσεων και οι sustainable τρόποι παραγωγής, η έμφαση στην αισθητική και στη λειτουργικότητα της φόρμας, η ανακύκλωση. Ανακύκλωση που δεν γίνεται με συμβατικούς όρους, από κάποιους, κάπου, με κάποιον τρόπο, αλλά από την KORRES και από τις ομάδες γύρω από την εταιρεία.

Το KORRES Recycle Lab στο φαρμακείο

Το KORRES Recycle Lab είναι μια δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στις άδειες συσκευασίες καλλυντικών στο φαρμακείο. Για να καταλάβεις καλύτερα, η KORRES εμπνεύστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο σχέδιο ανακύκλωσης στο φαρμακείο, με ενδιάμεσο σταθμό τη μονάδα ανακύκλωσης.

RECYCLE JPG1

Εκεί οι άδειες συσκευασίες παίρνουν διαφορετική μορφή, γίνονται εικαστικά ή χρηστικά αντικείμενα, γίνονται πάλι στοιχείο της καθημερινότητας. Με αυτόν τον τρόπο το δημοφιλές ελληνικό brand κλείνει τον Πλήρη Κύκλο αξιακών επιλογών που αποτελεί την πυξίδα του και για κάθε κομμάτι αυτού του κύκλου καθίσταται το ίδιο υπεύθυνο.

Με τον φαρμακοποιό συνοδοιπόρο σε αυτή τη νέα προσπάθεια, ειδικοί κάδοι KORRES Recycle Lab στους χώρους των φαρμακείων «προσκαλούν» όλους να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες τους - πλαστικό, χαρτί, γυαλί. Η συμμετοχή είναι σημαντική στην επίτευξη ενός ευρύτερου κοινωνικού στόχου μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός μας.

KORRES Full Circle

Στη συνέχεια, οι άδειες συσκευασίες επιστρέφουν στη μονάδα ανακύκλωσης, διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Μετέπειτα, γίνονται design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες. Κουτιά, σακούλες, υλικά διακόσμησης των σημείων πώλησης, έντυπα, νέοι κάδοι ανακύκλωσης είναι επιπλέον αντικείμενα παραγωγής του Recycle Lab.

Αν, λοιπόν, κι εσύ θέλεις να συμμετάσχεις σε αυτήν την ενέργεια της KORRES Recycle Lab ακολούθησε τα εξής βήματα:

  • Σύλλεξε τις άδειες συσκευασίες καλλυντικών
  • Επίστρεψε και τοποθέτησέ τις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab στα φαρμακεία που συμμετέχουν στην προσπάθεια (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά)
  • Σε κάθε 5 άδειες συσκευασίες KORRES αντιστοιχεί ένα δώρο

Για περισσότερες πληροφορίες: KORRES - Recycle