L’Oréal Professional Products και Women Οn Top δίπλα στις γυναίκες του κομμωτικού κλάδου

L’Oréal Professional Products και Women Οn Top δίπλα στις γυναίκες του κομμωτικού κλάδου

H L’Oréal Professional Products με την πολύτιμη συμβολή του οργανισμού Women Οn Top, δημιουργεί τα σεμινάρια ενδυνάμωσης «Be your Best» και στηρίζει τις γυναίκες σε προσωπικό, επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό επίπεδο.

Τον καλύτερο εαυτό κάθε γυναίκας του κομμωτικού κλάδου θέλει να αναδείξει η L’Oréal Professional Products, που δημιουργεί μαζί με τον Οργανισμό, Women on Top, το «Be your Best», ένα πρόγραμμα για την ενδυνάμωση των γυναικών, μέσα από την εκπαίδευση και ουσιαστική διάδρασή τους. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δύο σεμιναριακών κύκλων, που εστιάζει κάθε φορά σε συγκεκριμένο αντικείμενο και σαφή οπτική θεώρηση, με άμεσο στόχο την προσωπική, επιχειρηματική και χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των γυναικών του χώρου.

Η L’Oréal Professional Products άλλωστε στηρίζει διαχρονικά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην κομμωτική. Σήμερα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για υποστήριξη των γυναικών επαγγελματιών του κλάδου και με την πολύτιμη συμβολή του οργανισμού Women Οn Top, δημιουργεί το “Be your Best” και στηρίζει τις γυναίκες σε προσωπικό, επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό επίπεδο. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι γυναίκες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό όσων απασχολούνται στην κομμωτική, θέτει ως στόχο να τους προσφέρει ένα μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο, εφοδιάζοντάς τες με όλα τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις της ζωής και της καριέρας τους.

Be your Best” σε δύο κύκλους

Το πρόγραμμα Be your Best” αποτελείται από δύο σεμιναριακούς κύκλους, έναν που απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες του κλάδου και έναν ειδικά διαμορφωμένο για τις γυναίκες επιχειρηματίες στον χώρο της κομμωτικής.

Αναλυτικότερα, στον πρώτο κύκλο και μέσα από τρία διαδικτυακά σεμινάρια, που επικεντρώνονται στη θεματική της προσωπικής ενδυνάμωσης των γυναικών, οι συμμετέχουσες έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν περισσότερο τις δεξιότητές τους και να μάθουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Τα σεμινάρια διεξάγονται από τις έμπειρες εκπαιδεύτριες του Women on Top και έχουν βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, ώστε άμεσα οι συμμετέχουσες, ανεξάρτητα από το αν είναι ιδιοκτήτριες ή υπάλληλοι κομμωτηρίου, να επωφελούνται όσων διδάσκονται. Τα πρώτα δύο σεμινάρια έχουν ήδη διεξαχθεί με επιτυχία και η κομμωτική κοινότητα τα έχει στηρίξει σημαντικά. Οι γυναίκες που συμμετείχαν μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και οι εκπαιδεύτριες του οργανισμού προσέφεραν πολύτιμες συμβουλές για την αυτό-φροντίδα και την αυτοβελτίωση.

Ο δεύτερος σεμιναριακός κύκλος του “Be your Best” απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες ιδιοκτήτριες κομμωτηρίων. Με στόχο την προσωπική, επιχειρηματική και χρηματοοικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, περιλαμβάνει μαθήματα σχετικά με την επιχειρηματικότητα, τη διαχείριση των οικονομικών και την πράσινη ανάπτυξη, ώστε οι ιδιοκτήτριες των κομμωτηρίων να αποκτήσουν πολύτιμα εργαλεία και γνώσεις. Μέσα από τα 8 σεμινάρια που θα υλοποιηθούν οι συμμετέχουσες θα λάβουν πολύτιμα εφόδια για τη διαχείριση της ομάδας, τη δημιουργικότητα και την επίλυση των προβλημάτων καθώς και θα ενημερωθούν σχετικά με νέα τεχνολογικά εργαλεία, χρήσιμα για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Τα σεμινάρια αυτά θα βοηθήσουν τις συμμετέχουσες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα την επιχείρησή τους και να διεκδικήσουν με αυτοπεποίθηση το επαγγελματικό τους μέλλον.

BYB-2.jpg

Τρόπος συμμετοχής, διάρκεια και απήχηση του Be your Best”

Οι γυναίκες επαγγελματίες του κομμωτικού κλάδου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο “Be your Best” δωρεάν , ενώ τα σεμινάρια πραγματοποιούνται ήδη διαδικτυακά. Η αρχή έγινε στις 11 Απριλίου, με τίτλο «Αυτοπεποίθηση και εσωτερικός κριτής», ένα σεμινάριο που παρακολούθησαν περισσότερες από 200 συμμετέχουσες. Εκεί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις σκέψεις που τις περιορίζουν να ανελιχθούν επαγγελματικά και παράλληλα να πληροφορηθούν σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σκέψεις αυτές. Στη συνέχεια ακολούθησε το δεύτερο σεμινάριο που υλοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 9 Μαΐου. Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχουσες συζήτησαν ανοιχτά σχετικά με το πώς μπορούν να ισορροπήσουν και να συμφιλιώσουν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωής καθώς και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην προσπάθεια αυτή. Το τρίτο και τελευταίο σεμινάριο του κύκλου με τίτλο «Ανθεκτικότητα και Προσαρμοστικότητα» θα πραγματοποιηθεί στις 06 Ιουνίου και θα αφορά τους τρόπους διαχείρισης του άγχους, της αβεβαιότητας και των προκλήσεων της καθημερινότητας.

BYB-3.jpg

Το Be your Best” είναι ένα πρόγραμμα που ενσαρκώνει τη διαχρονική στήριξη της L'Oréal Professional Products στους επαγγελματίες του κομμωτικού κλάδου και την προσπάθειά της για συνεχή αναβάθμιση του ρόλου και της εικόνας τους. Με την υποστήριξη του Women on Top, ενός οργανισμού που ασχολείται με την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, μέσω της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής και την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών, ενδυναμώνει τις εργαζόμενες και ιδιοκτήτριες κομμωτηρίων της χώρας σε πολλαπλά επίπεδα. Με προσωπική, επιχειρηματική και χρηματοοικονομική ενδυνάμωση, για να βγάλει κάθε μία «τον καλύτερό της εαυτό», στη ζωή και την καριέρα της!