6 συμβουλές για τη φροντίδα των ξηρών μαλλιών

6 συμβουλές για τη φροντίδα των ξηρών μαλλιών

Ένα σημαντικό πρόβλημα των μαλλιών είναι η ξηρότητα που τα κάνει επιρρεπή στο σπάσιμο. Η ξηρότητα γενικά, προκαλείται από το περιβάλλον, τον τρόπο ζωής και την ακατάλληλη περιποίηση των μαλλιών. Είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα μαλλιά σας για να διαχειριστείτε ή και ν’ αποτρέψετε την ξηρότητα. Οι ακόλουθες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών σας:

1. Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας μέταλλα και βιταμίνες, που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα γι’ αυτά τα θρεπτικά συστατικά, αφού συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Η τακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Καθώς αυξάνεται η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, αυξάνεται και η παροχή θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας των μαλλιών. Τελευταίο αλλά σημαντικό, σταματήστε το κάπνισμα.

2. Κάντε massage στο κεφάλι σας

Κάντε massage στο κεφάλι σας με λάδι μαλλιών. Με τον τρόπο αυτό επιταχύνεται η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής με όλα τα θετικά αποτελέσματα. Επίσης, το massage λειτουργεί ευεργετικά γιατί βοηθά όλο το σώμα να χαλαρώσει.

3. Επιλέξτε προϊόντα κατάλληλα για ξηρά μαλλιά

Εάν τα μαλλιά σας είναι επιρρεπή στην ξηρότητα, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν χημικές ουσίες όπως αλκοόλες, parabens, θειικά άλατα ή έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα. Δοκιμάστε σαμπουάν και κρέμες μαλλιών με φυσικά συστατικά για να ενισχύσετε και να επανορθώσετε τα μαλλιά σας. Επίσης, χρησιμοποιείτε πάντα ένα conditionerγια να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας.

Τα προϊόντα Botanic Therapy Avocado oil & Shea butter της Garnier (σαμπουάν, conditioner, μάσκα μαλλιών) προσφέρουν εντατική θρέψη στα ξηρά μαλλιά γιατί συνδυάζουν έλαιο Αβοκάντο*, γνωστό για τις ιδιότητες απαλότητας που προσφέρει και Βούτυρο Καριτέ* , φημισμένο για τη δύναμη βαθιάς θρέψης.

Στο σαμπουάν ο συνδυασμός αυτός προσφέρει απαλότητα και τιθασεύει τα πολύ ξηρά μαλλιά που φριζάρουν, ενώ το conditioner ξεμπερδεύει και προσφέρει απαλότητα. Τέλος, με τη μάσκα μαλλιών, αποκτούν ξανά ελαστικότητα και γίνονται πιο λαμπερά και ευκολοχτένιστα με υγιή όψη. Όλα αυτά τα προϊόντα, έχουν κρεμώδη και πλούσια υφή που δε βαραίνει τα μαλλιά σας.

Μετά το λούσιμο και το conditioner, χρησιμοποιήστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να χτενίστε τα μαλλιά σας απαλά χωρίς ιδιαίτερη δύναμη, για να μην σπάσετε τις άκρες τους.

(*) Το βούτυρο Καριτέ και το Έλαιο Αβοκάντο που χρησιμοποιούνται είναι προϊόντα δίκαιου εμπορίου.

4. Αποφύγετε το υπερβολικό πλύσιμο

Το συχνό λούσιμο των μαλλιών σας μπορεί να αφαιρέσει το στρώμα λιπαρότητας από τα μαλλιά. Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό γιατί μπορεί να είναι καταστροφικό, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό. Μετά το λούσιμο αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, αντί να τα τρίβετε με την πετσέτα.

5. Προστατέψτε τα μαλλιά σας

Φοράτε πάντα σκουφάκι όταν κολυμπάτε σε πισίνα και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αμέσως μετά το κολύμπι. Επίσης, είναι απαραίτητο να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τις ακτίνες του ήλιου. Όταν είστε έξω, καλύπτετε πάντα τα μαλλιά σας με καπέλο ή μαντήλι.

6. Περιορίστε τη χρήση εργαλείων styling

Αποφύγετε τη χρήση εργαλείων styling με θερμότητα, όπως πιστολάκια, ισιωτικά και σίδερα για μπούκλες. Αν πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε, εφαρμόστε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι πριν τη χρήση των εργαλείων styling για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από θερμική βλάβη.