Όταν η ομορφιά πάει «χέρι-χέρι» με τον ύπνο η επιδερμίδα φτάνει σε άλλο level

Μαρία Ροδίτη
Όταν η ομορφιά πάει «χέρι-χέρι» με τον ύπνο η επιδερμίδα φτάνει σε άλλο level
Lefteris_Partsalis

To σωστό bedtime story μπορείς να το «χτίσεις» μόνη σου, αρκεί να έχεις στο πλευρό σου τους κατάλληλους «συμμάχους».

Ομορφιά και ύπνος πηγαίνουν μαζί για εμένα. Το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο και μπορώ να σου το εξηγήσω. Βλέπεις, αν κοιμάμαι καλά, αυτό θα φανεί και στην επιδερμίδα μου, ενώ αν ακολουθώ πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς μου, έχοντας κάνει ταυτόχρονα ποιοτικό ύπνο, το δέρμα μου θα είναι κάτι παραπάνω από λαμπερό και υγιές. Θα είναι απλά dreamy. Γι’ αυτό και φροντίζω το bedtime story μου να ξεκινά από το πρωί για να με οδηγήσει το βράδυ… στα πιο γλυκά όνειρα.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ξυπνώ νωρίς-νωρίς για να ετοιμαστώ για το γραφείο και ποτέ -μα ποτέ- δεν παραλείπω τη skincare routine μου. Νόμος! Μπορεί καφέ να μην προλάβω να πιώ, μπορεί να ξεχάσω να ρίξω το snack στην τσάντα, αλλά η ιεροτελεστία ομορφιάς θα γίνει κανονικά.

LPR59426.jpg

Πρώτο βήμα ο καθαρισμός του προσώπου, το «Α και το Ω» για υγιή και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, πριν την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας και του αντηλιακού μου. Η πρώτη κίνηση που θα κάνω, λοιπόν, αμέσως μόλις ξυπνήσω το πρωί, είναι να πάρω στα χέρια μου το τζελ καθαρισμού NIVEA Derma Skin Clear Gel Κατά των πόρων. Μία μικρή ποσότητα στα δάχτυλα και λίγο νεράκι αρκούν για να καθαρίσω σε βάθος όλο το πρόσωπο με απαλές, κυκλικές κινήσεις και να απομακρύνω την υπερβολική έκκριση σμήγματος, που μπορεί να φράξει τους πόρους και που συμβάλλει στην ανάπτυξη ρυπογόνων ουσιών, στην υπερβολική λιπαρότητα και στην εμφάνιση ατελειών.

LPR59490.jpg

Συνεχίζω με την ενυδατική και την αντηλιακή κρέμα μου για να είμαι καλά «οπλισμένη» απέναντι στον ήλιο και φεύγω τρέχοντας για το γραφείο. Εννοείται ότι το bedtime story μου δεν σταματά εδώ. Γιατί για να κάνω ποιοτικό ύπνο το βράδυ πρέπει να με έχω φροντίσει καθόλη τη διάρκεια της μέρας. Όλα κι όλα! Αυτό σημαίνει ότι έχω πάντα ένα μπουκαλάκι με νερό δίπλα στον υπολογιστή μου για να ενυδατώνω τον οργανισμό μου και εκεί, στη μέση της ημέρας, όταν με πιάνουν οι λιγούρες- τρώω τα φρουτάκια μου (το snack που λέγαμε πριν και που δεν πρέπει να ξεχνώ), ώστε και υγιεινά να τρέφομαι, αλλά και όφελος να προσφέρω στο δέρμα μου. Αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία… το διατροφικό boost που χρειάζομαι!

Αφού τελειώσω από τις υποχρεώσεις του γραφείου, φροντίζω άλλες φορές να κάνω ένα διάλειμμα για gossip στο σπίτι της κολλητής μου και άλλες, να πάω για τα ψώνια του σπιτιού. Γύρω στις 8 το βράδυ είμαι στο σπίτι κατάκοπη. Μέχρι να κάνω λίγες δουλειές, να μαγειρέψω και να κάνω μπάνιο… έχει πάει 11 το βράδυ. Και είναι η ώρα που είμαι πραγματικά κουρασμένη και έτοιμη για ύπνο (ναι, κοιμάμαι πολύ νωρίς). Δεν κοιμάμαι όμως, χωρίς να κάνω πολύ -πάρα πολύ- καλό ντεμακιγιάζ, στη συνέχεια καθαρισμό με το αγαπημένο μου τζελ καθαρισμού NIVEA Derma Skin Clear Gel Κατά των πόρων (ναι, αυτό που χρησιμοποιώ ανελλιπώς και το πρωί) και μετά, να χρησιμοποιήσω το NIVEA Derma Skin Clear Νυχτερινό Απολεπιστικό.

LPR59452.jpg

Αυτό είναι το «μαγικό» item που μέσα σε επτά μέρες μεταμόρφωσε το δέρμα μου. Κι αυτό, γιατί περιέχει 8% γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ, αλλά και νιασιναμίδη, που ενεργοποιούν τη φυσική διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας, ενώ συγχρόνως μειώνουν ορατά τους πόρους και αποτρέπουν την επανεμφάνισή τους. Το εφαρμόζω κάθε βράδυ, στο τέλος της περιποίησής μου, σε καθαρή επιδερμίδα! Όλα αυτά που είχε ανάγκη το δικό μου πρόσωπο, δηλαδή, τα βρήκα ακριβώς σε αυτό το skincare item. Και ησύχασα, δεν θα σου πω ψέματα.

LPR59500.jpg

Θα σου πω και μία ακόμα αλήθεια, όμως. Την αψεγάδιαστη επιδερμίδα την πετυχαίνω πια χρησιμοποιώντας περιστασιακά κάποια βράδια -και συγκεκριμένα δύο με τρεις φορές την εβδομάδα- το NIVEA Derma Skin Clear Scrub Κατά των πόρων, αντί για το Night Exfoliator. Ακριβώς μετά τον καθαρισμό προσώπου και πριν την ενυδατική, βάζω λίγο προϊόν με λίγο νερό στο πρόσωπό μου, κάνω το τέλειο μασάζ, χωρίς να ταλαιπωρώ το δέρμα μου.

LPR59524.jpg

Μετά, είμαι ήσυχη ότι με έχω φροντίσει -όπως ακριβώς πρέπει- και έρχεται η ώρα… για ύπνο. Αφού βάλω άνετες πιτζάμες και έχοντας φροντίσει να έχω καθαρό, ανατομικό μαξιλάρι και μεταξωτή μαξιλαροθήκη -το μετάξι κάνει θαύματα στο δέρμα- ξαπλώνω, κλείνω όλα τα φώτα και κοιμάμαι ένα γεμάτο οκτάωρο. Και κοιμάμαι ήσυχη, γιατί ξέρω ότι το πρωί η επιδερμίδα μου θα είναι στα καλύτερά της χάρη στο ευλαβικό bedtime story μου. Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι να βάλεις την ομορφιά και τον ύπνο μαζί σε μία ρουτίνα; Trust me!