Πώς μία skin care routine ήταν η αφορμή για να κοιμάμαι καλύτερα και να είμαι πιο mindful κάθε μέρα!

Πώς μία skin care routine ήταν η αφορμή για να κοιμάμαι καλύτερα και να είμαι πιο mindful κάθε μέρα!
Lefteris_Partsalis

Όταν η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας σου, είναι αυτή που σε οδηγεί στο happy ever after τέλος του δικού σου «παραμυθιού».

Αν η ζωή μου μεταφερόταν ως ταινία στη μεγάλη οθόνη, σίγουρα το άγχος μου θα ήταν ο villain της υπόθεσης, αυτός που στήνει παγίδες στην πρωταγωνίστρια, προσπαθώντας να κάνει πιο δύσβατη την καθημερινότητά της. Ωστόσο, επειδή εκτός από πρωταγωνίστρια, θέλω να είμαι και η σεναριογράφος της ζωής μου, δεν άργησε η στιγμή που άρχισα να αναζητώ λύσεις για να αντιμετωπίσω το άγχος μου, θέλοντας να δώσω σε αυτό το «παραμύθι», το happy ever after τέλος -που δικαιωματικά μου αξίζει.

Υπήρχαν αρκετά πράγματα που μου είχε στερήσει το άγχος τα τελευταία χρόνια και ο ύπνος μου ήταν ένα από αυτά. Πώς να έκλεινα μάτι και να χαλάρωνα, όταν όλη μέρα έκανα «πρωταθλητισμό» στο overthinking; Πώς να απολάμβανα έναν γεμάτο, οκτάωρο ύπνο, όταν ξενυχτούσα διαβάζοντας ξανά και ξανά τα email του γραφείου; Και αυτές ήταν δύο μόνο από τις συνήθειες που είχε προκαλέσει το άγχος μου, τις οποίες σταδιακά αντικατέστησα με άλλες, πολύ πιο ωφέλιμες, όπως η αναζωογονητική skin care ρουτίνα μου.

Κάπως έτσι, παρατήρησα πως όσο περισσότερο επένδυα σε εμένα, τη φροντίδα και την ηρεμία μου, όχι μόνο ερχόμουν σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό μου, αλλά περιόριζα το άγχος και φυσικά, κοιμόμουν καλύτερα. Και αν αναρωτιέσαι πώς τα κατάφερα, επειδή διανύεις και εσύ μία ανάλογη φάση ή απλώς, γιατί νιώθεις inspired από τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα tips που θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις αποτελεσματικά το στρες που αισθάνεσαι, ώστε να επανακτήσεις την καλή διάθεση και τη λάμψη σου, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πιο γλυκά όνειρα, κάθε βράδυ!

Λίγα λεπτά self love για να ξεκινάς με καλή διάθεση κάθε μέρα

Το δεύτερο πιο πολύτιμο πράγμα που μου στερούσε το άγχος, εκτός από τον ύπνο μου, ήταν τη φροντίδα προς τον εαυτό μου. Κρατώντας διαρκώς το μυαλό μου απασχολημένο με καθετί άλλο πέρα από εμένα και δίνοντας μονίμως προτεραιότητα στην απασχόληση, αντί για την ξεκούρασή μου, επόμενο ήταν πως, αργά ή γρήγορα, θα έβλεπα τα σημάδια αυτού του τρόπου ζωής και στον καθρέφτη μου. Ναι, η αόρατη σκιά που λέγεται άγχος ήταν ο λόγος που το πρόσωπό μου ήταν θαμπό και γεμάτο μαύρα στίγματα.

LPR59247.jpg

Μέσα στο «τρέξιμο» της καθημερινότητας, το τελευταίο πράγμα που με ενδιέφερε ήταν μία ρουτίνα περιποίησης, αν και στην πραγματικότητα, αυτό χρειαζόμουν. Το κατάλαβα βάζοντας στο ράφι του μπάνιου μου το τζελ καθαρισμού προσώπου NIVEA Derma Skin Clear Gel Κατά των πόρων, μία σύνθεση από σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη, η οποία απομακρύνει τους πόρους και την περιττή λιπαρότητα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μου έναν απαλό, αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό. Κάνω απαλό μασάζ με το τζελ καθαρισμού σε βρεγμένο πρόσωπο και ξεβγάζω καλά, αποφεύγοντας πάντα την επαφή με την περιοχή των ματιών.

Κι όμως, αυτά τα λίγα λεπτά self love που αφιερώνω κάθε πρωί και κάθε βράδυ για τη φροντίδα του προσώπου μου, είναι αρκετά για να κάνω level up στην καθημερινότητα και την επιδερμίδα μου, με τον πιο απλό τρόπο!

LPR59375.jpg

Επενδύοντας σε πιο mindful επιλογές που σε ωφελούν πραγματικά

Μέσα από την προσπάθεια μου να περιορίσω το άγχος, έμαθα πώς να κάνω πιο mindful επιλογές, επιλογές που ξέρω πως με ωφελούν πραγματικά. Αυτό σημαίνει πως πλέον, τα πρωινά πριν φύγω για το γραφείο, δεν με βρίσκουν να ετοιμάζομαι αγχωμένη, αλλά να πραγματοποιώ μερικές σύντομες ασκήσεις γιόγκα, οι οποίες αφυπνίζουν το σώμα και βοηθούν το μυαλό μου να παραμένει focused στην αναπνοή μου.

Αλλάζοντας μικρά πράγματα από την καθημερινότητά μου, εντάσσοντας σε αυτήν συνήθειες που ενισχύουν την ηρεμία, τη σωματική και την πνευματική μου υγεία, μπορώ και παραμένω καθημερινά σε ισορροπία.

LPR59309.jpg

Μάλιστα, μία από αυτές τις ωφέλιμες συνήθειες μπορείς να την εντάξεις και εσύ στη ρουτίνα σου πολύ εύκολα, αφού πρόκειται για το ΝIVEA Derma Skin Clear Νυχτερινό Απολεπιστικό, δηλαδή μία σύνθεση με σαλικυλικό, γλυκολικό οξύ και νιασιναμίδη, η οποία ανανεώνει την επιδερμίδα, μειώνοντας ορατά τους πόρους. Εγώ χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο προϊόν, αφού καθαρίσω καλά το πρόσωπό μου και λίγο πριν πέσω για ύπνο, ώστε το πρωί που θα ξυπνήσω, να αντικρίσω στον καθρέφτη μία ανανεωμένη, λαμπερή όψη που με γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ό,τι χρειάζομαι, δηλαδή, για να μην νιώθω άγχος, αφού τουλάχιστον ξέρω πως έχω τον έλεγχο της επιδερμίδας μου!

Extra tip: Για μία πιο ολοκληρωμένη περιποίηση, να ξέρεις πως μπορείς να χρησιμοποιείς δύο με τρεις φορές την εβδομάδα το NIVEA Derma Skin Clear Scrub Κατά των πόρων, ένα ισχυρό απολεπιστικό προϊόν που μειώνει τα μαύρα και τα λευκά στίγματα, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα, ενώ συγχρόνως υποστηρίζει τη φυσική διαδικασία ανανέωσής της.

LPR59216.jpg

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που με βοήθησαν να αποκτήσω την ξέγνοιαστη, mindful καθημερινότητα που μου επιτρέπει κάθε βράδυ να απολαμβάνω τα πιο γλυκά όνειρα. Σε συνδυασμό με μερικές déco βελτιώσεις στον προσωπικό μου χώρο, με μία πιο σπιτική διατροφή υψηλής θρεπτικής αξίας και φυσικά, με την πολύτιμη βοήθεια της σειράς Derma Skin Clear της NIVEA, όχι μόνο νίκησα τον villain του δικού μου «παραμυθιού», αλλά συνειδητοποίησα πως το happily ever after τέλος που θέλω, είναι στην πραγματικότητα μία απόφαση που μόνο εγώ μπορώ να πάρω για τον εαυτό μου.