5 συμβουλές για την προστασία του προσώπου σας από τον ήλιο

5 συμβουλές για την προστασία του προσώπου σας από τον ήλιο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την προστασία του προσώπου σου.

Η έκθεση του προσώπου σας στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας και άλλα δερματικά προβλήματα, καθώς και ν’ αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Γι’ αυτό, πριν βγείτε έξω για ν’ απολαύσετε τον ωραίο καιρό και την ηλιοφάνεια, πρέπει να γνωρίζετε πως θα προστατέψετε το πρόσωπό σας από τον ήλιο:

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό

Από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία που φτάνει στη γη, έως και το 95% είναι UVA και περίπου το 5% είναι UVB. Οι ακτίνες UVA διεισδύουν βαθιά στο δέρμα και είναι κυρίως υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVB επηρεάζουν την επιφάνεια του δέρματος και προκαλούν ηλιακά εγκαύματα.

Χρειάζεστε μία προστασία ευρέος φάσματος, κάθε μέρα όλο το χρόνο. Το ευρέος φάσματος αντιηλιακό φιλτράρει την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία Α (UVA) και στην υπεριώδη ακτινοβολία Β (UVB). Στο πρόσωπό σας, είναι προτιμότερο να εφαρμόζετε καθημερινά ένα προϊόν με δείκτη προστασίας SPF50, ακόμη και τις δροσερές ή ελαφρώς συννεφιασμένες μέρες. Στο σώμα σας όμως, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακή κρέμα ή ένα λάδι μαυρίσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30.

garnier_ecom_ambresolaire_InvisibleSerumSuperUV__1.Packshot.jpg

Γενικά, για το αντιηλιακό πρέπει να ξέρετε τα παρακάτω:

  • Να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες ή αφού κολυμπήσετε, ιδρώσετε ή σκουπίζεστε με την πετσέτα.
  • Έχει διάρκεια ζωής μέχρι τρία χρόνια. Η διάρκεια ζωής του όμως είναι μικρότερη εάν έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Φροντίστε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού σας.
  • Ορισμένα κραγιόν για τα χείλη περιέχουν αντηλιακή προστασία. Εάν δεν έχουν δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15, μην τα χρησιμοποιείτε μόνα τους.

Χαρίστε καθημερινά στην επιδερμίδα του προσώπου σας, την προστασία από τον ήλιο που έχετε ανάγκη όλο το χρόνο. Ανακαλύψτε τα αντηλιακά προσώπου Ambre Solaire της Garnier με δείκτη προστασίας SPF50, σύμφωνα με την ανάγκη της επιδερμίδα σας:

  • Super UV αντηλιακές κρέμες προσώπου με SPF50+ κατά των Κηλίδων
  • Sensitive Advance Αντηλιακή BB Cream σκουρόχρωμη SPF50
  • Sensitive Advance αντηλιακό προσώπου & ντεκολτέ SPF50+ με γλυκερίνη
  • Sensitive Advance αντιρυτιδική, αντηλιακή κρέμα προσώπου SPF50+ με υαλουρονικό οξύ
  • Sensitive Advance αντηλιακό mist προσώπου SPF50+ με υαλουρονικό οξύ
  • Sensitive Advance αντηλιακό Gel προσώπου SPF50+
  • Invisible Serum Super UV αόρατος ορός προσώπου για καθημερινή προστασία SPF 50+ ενάντια στις ακτίνες UVB, UVA και UVA μεγάλου μήκους

Αποφεύγετε τον ήλιο τις ώρες της αιχμής του

Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.

Βρείτε λίγη σκιά

Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο δερματικής βλάβης και καρκίνου του δέρματος αναζητώντας σκιά κάτω από μια ομπρέλα, ένα δέντρο ή άλλο καταφύγιο. Ακόμη και όταν βρίσκεστε στη σκιά, φροντίζετε να προστατεύετε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας αντιηλιακό ή φορώντας προστατευτικά ρούχα.

image005.jpg

Φοράτε καπέλο

Ένα καπέλο με γείσο γύρω γύρω, που σκιάζει το πρόσωπο, τα αυτιά και το πίσω μέρος του λαιμού σας, προστατεύει το δέρμα σας από τις ακτίνες UV. Αποφύγετε τα ψάθινα καπέλα με τρύπες που αφήνουν το φως του ήλιου να περάσει.

Μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν τα μάτια σας από τις ακτίνες UV και μειώνουν τον κίνδυνο καταρράκτη. Προστατεύουν επίσης το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας από την έκθεση στον ήλιο. Τα γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν τις ακτίνες UVA και UVB προσφέρουν την καλύτερη προστασία.