Εμμηνόπαυση και θηλυκότητα πηγαίνουν μαζί -και θα στο αποδείξουμε!

Εμμηνόπαυση και θηλυκότητα πηγαίνουν μαζί -και θα στο αποδείξουμε!

Απαντήσεις γύρω από την εμμηνόπαυση, αλλά και τα must have προϊόντα περιποίησης για μία γυναίκα που διανύει τώρα την εμμηνόπαυση ή βρίσκεται στη µετά εµµηνόπαυση.

Υπάρχουν κάποια ορόσημα στη ζωή μιας γυναίκας και ένα από αυτά, είναι σίγουρα η εμμηνόπαυση. Σε άλλες συμβαίνει πολύ πιο νωρίς, κάποιες την υποδέχονται «στην ώρα της», ενώ για μερικές γυναίκες αργεί πολύ να κάνει την εμφάνισή της.

Το σίγουρο είναι όμως, ότι δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να σε ανησυχεί γύρω από την εμμηνόπαυση. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα απολύτως φυσικό γεγονός που μάλιστα, έχει και αυτό τη δική του ομορφιά. Και επειδή τα πάντα είναι θέμα προοπτικής, αρκεί να δεις την εμμηνόπαυση, ακριβώς για αυτό που είναι, δηλαδή ένα νέο, όμορφο «κεφάλαιο» στη ζωής σου.

Ας περάσουμε όμως σε κάτι που πιθανότατα έχεις ακούσει και ίσως σε απασχολεί αρκετά σχετικά με την εμμηνόπαυση: Τις αλλαγές που μπορεί να συμβούν όχι μόνο στη διάθεση και το σώμα σου, αλλά και στην επιδερμίδα σου. Και για αυτό το θέμα, λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Διότι κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές για το νεσεσέρ σου, θα κάνεις τον χρόνο σύμμαχο της θηλυκότητάς σου.

Ας δούμε, λοιπόν, μερικές σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από την εμμηνόπαυση, αλλά και τα must have προϊόντα περιποίησης για μία γυναίκα που διανύει τώρα την εμμηνόπαυση ή βρίσκεται στη µετά εµµηνόπαυση.

Τελικά, η εμμηνόπαυση επηρεάζει την όψη της επιδερμίδας σου;

Όσο και αν θα θέλαμε να ήταν «μύθος», η αλήθεια είναι πως η εμμηνόπαυση φέρνει αλλαγές στην επιδερμίδα μιας γυναίκας, αφού συνδέεται με την ορμονική γήρανση. Από τη μείωση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης που προκαλεί ξηρότητα, μέχρι τις μεταβολές στο pH της επιδερμίδας, την απώλεια υγρασίας, κολλαγόνου και ελαστίνης, τις ρυτίδες που είναι πιο έντονες στο ξηρό δέρμα και το ποσοστό λίπους στο πρόσωπο που περιορίζεται. Ναι, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτό το στάδιο, η επιδερμίδα σου αξίζει σίγουρα την προσοχή σου.

B2E1F3A6-6A52-49A8-A852-FB8AF6BC5653.jpeg

Μπορεί η διατροφή να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μία όμορφη επιδερμίδα;

Το να φροντίζεις να ακολουθείς κάθε μέρα μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει πολύ νερό και αρκετά φρούτα και λαχανικά, μπορεί να αποδειχθεί μία σημαντική απόφαση σε πολλά σημεία. Κατά πόσο όμως μπορεί να δώσει ένα boost στην επιδερμίδα σου κατά την εμμηνόπαυση;

Όπως σε κάθε άλλη περίοδο της ζωής σου, τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β5 και βιταμίνη C και γενικά σε αντιοξειδωτικά, μπορούν να συμβάλλουν στη λάμψη της επιδερμίδας, ενώ η σωστή, καθημερινή σου ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Ωστόσο, κατά την εμμηνόπαυση η επιδερμίδα σου έχει αυξημένες ανάγκες, οπότε η διατροφή από μόνη της δεν αρκεί για να σου δώσει εκείνο το επιπλέον boost λάμψης και τόνωσης.

95FAC288-9DAD-4808-B982-800ABA6032A5.jpeg

Χρειάζεται να αλλάξεις τη ρουτίνα περιποίησης σου στην εμμηνόπαυση;

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου, επιβάλλουν και αλλαγές στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου. Αυτό σημαίνει πως, για παράδειγμα, η ίδια ενυδατική κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούσες πριν την εμμηνόπαυση, δεν θα μπορέσει να καλύψει τις νέες σου ανάγκες. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν; Να διαμορφώσεις μία στοχευμένη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης που βασίζεται σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για γυναίκας που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση ή στη µετά εµµηνόπαυση, όπως τη νέα σειρά bioten NUTRI CALCIUM με Αντιγηραντική δράση.

Σου προτείνουμε τη συγκεκριμένη σειρά διότι βοηθά ειδικά στην αντιμετώπιση των αλλαγών που εμφανίζονται στο δέρμα λόγω της ορμονικής γήρανσης, ενδυναμώνοντας και θρέφοντας την επιδερμίδα, χάρη στα συστατικά που περιέχει. Ποια είναι αυτά τα συστατικά; Το ασβέστιο που ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και προωθεί την αναγέννηση του δέρματος, η βιταμίνη Β5 που συμβάλλει στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος και μεταξύ άλλων, το FemiGen+, ένα συστατικό βιοτεχνολογίας, φυτικής προέλευσης που ενισχύει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Όλα αυτά τα συστατικά συμβάλλουν στη μείωση της ξηρότητας και του βάθους των ρυτίδων, καθώς και τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και του περιγράμματος του προσώπου.

C60C2C71-AC6A-4EAC-A274-A6358BBFC742.jpeg

Σε ποια skincare προϊόντα αξίζει να επενδύσεις για την περιποίηση του προσώπου σου;

Κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας, κρέμα νύχτας και ορός ενυδάτωσης και σύσφιξης. Αυτό είναι το «τρίπτυχο» στο οποίο αξίζει να επενδύσεις για την περιποίηση του προσώπου σου. Διότι η ολοκληρωμένη φροντίδα της επιδερμίδας σου την περίοδο της εμμηνόπαυσης και μετά από αυτήν, χρειάζεται και τα τρία. Και πάλι όμως, όπως προαναφέραμε, είναι σημαντικό να επιλέξεις προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του ώριμου δέρματος.

Αυτά τα προϊόντα που ενδυναμώνουν και θρέφουν το δέρμα καθημερινά, λοιπόν, θα τα βρεις στη νέα σειρά bioten NUTRI CALCIUM με Αντιγηραντική δράση. Πρόκειται για τη bioten NUTRI CALCIUM κρέµα ηµέρας ενδυνάμωσης και σύσφιξης µε SPF 10 και 84% συστατικά φυσικής προέλευσης, για τη bioten NUTRI CALCIUM κρέµα νύχτας για ενδυνάμωση και σύσφιξη µε 94% συστατικά φυσικής προέλευσης και για τον bioten NUTRI CALCIUM ορό ενδυνάμωσης και σύσφιξης µε 95% συστατικά φυσικής προέλευσης.

BA99E480-DF6B-4D2B-9573-C7DC3B1D974F.jpeg

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, η εμμηνόπαυση δεν συνεπάγεται απαραίτητα με απώλεια της λάμψης και της ομορφιά σου. Αντιθέτως, μπορεί να είναι ένα άκρως θηλυκό «κεφάλαιο» της ζωής σου, μία περίοδος που όσο είναι στο χέρι σου, μπορείς να κάνεις επιλογές που θα αναδείξουν την ομορφιά που πηγάζει από μέσα σου.

Το «κλειδί» είναι να μην δεις τον χρόνο ως «εχθρό», αλλά να «αγκαλιάσεις» με θετικότητα, αισιοδοξία και θηλυκότητα όσα φέρνει στη ζωή και την επιδερμίδα σου. Άλλωστε, η ωριμότητα ήταν, είναι και θα είναι πηγή γοητείας. Και το σίγουρο είναι πως η θηλυκότητα δεν σταματά στην εμμηνόπαυση!

Η σειρά είναι διαθέσιμη σε supermarket και καταστήματα καλλυντικών, ενώ μπορείς να μάθεις περισσότερα με μία επίσκεψη στο biotencosmetics.com.