Αντιγήρανση προσώπου στην ηλικία των 40 και των 50

Αντιγήρανση προσώπου στην ηλικία των 40 και των 50

Οι δερματολόγοι λένε, ότι το 1% του κολλαγόνου χάνεται κάθε χρόνο από την ηλικία των 20 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι στα 40, η ποσότητά του έχει μειωθεί αισθητά. Η μείωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης οδηγεί σε λεπτότερη επιδερμίδα, μειωμένη ενυδάτωση, μειωμένη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού και απώλεια ελαστικότητας. Γι΄ αυτό τα 40 είναι η πιο σημαντική δεκαετία για ν’ ασχοληθείτε με την αντιγήρανση προσώπου. Η φροντίδα για αντιγήρανση στα 40 στοχεύει σε συγκεκριμένες βλάβες τις επιδερμίδας:

2.jpg
  • Το λεπτό δέρμα, οι ρυτίδες και οι κηλίδες μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν με τη ρετινόλη (παράγωγο βιταμίνης Α), που επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων και τη νιασιναμίδη (παράγωγο βιταμίνης Β3) που συγκρατεί την υγρασία στην επιδερμίδα, αναζωογονεί τα κύτταρά της ενώ μειώνει την παραγωγή μελανίνης. Αποτέλεσμα της δράσης των δύο αυτών συστατικών, είναι η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, η διόρθωση των κηλίδων και η βελτίωση όλων των άλλων σημαδιών γήρανσης.

Για να διορθώσετε τις κηλίδες σας ή για να προλάβετε τη δημιουργία νέων, ανακαλύψτε το νέο εξειδικευμένο πρωτόκολλο κατά των κηλίδων με νιασιναμίδη, που προσφέρει το B3 Serum προσώπου για κηλίδες και η B3 κρέμα προσώπου για κηλίδες με SPF50, της σειράς Liftactiv Specialist της Vichy.

3.png
  • Η ξηρότητα μπορεί να καταπολεμηθεί με το υαλουρονικό οξύ, που προσελκύει την υγρασία στην επιδερμίδα, και τη νιασιναμίδη που δημιουργεί ceramides για να τη συγκρατήσει. Με τα δύο αυτά συστατικά, η επιδερμίδα διατηρείται σφριγηλή και ενυδατωμένη.
  • Μπορείτε να διώξετε τη θαμπάδα του προσώπου σας, με τακτική απολέπιση (2-3 φορές/εβδομάδα), που θα επιταχύνει την ανανέωση των κυττάρων σας και θα βοηθήσει το πρόσωπό σας ν’ αποκτήσει ξανά τη λάμψη του.

Μετά τα 40, έρχονται τα 50 και η εμμηνόπαυση κατά την οποία οι ορμονικές αλλαγές επιταχύνουν τα σημάδια γήρανσης στην επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει, ότι στα 50 είναι η στιγμή ν’ αρχίσετε να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένες κρέμες προσώπου για 50 ετών και άνω, με συγκεκριμένα συστατικά αντιγήρανσης:

4.jpg
  1. Γλυκολικό οξύ, που αποφράσσει τους πόρους και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας σας.
  2. Υαλουρονικό οξύ, που ενυδατώνει την επιδερμίδα σας και επαναφέρει τον όγκο και την ελαστικότητά της.
  3. Proxylane, που αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου και βοηθά στη μείωση της χαλάρωσης της επιδερμίδας και των ρυτίδων.
  4. Ρετινόλη, που επιταχύνει τη λειτουργία των κυττάρων της επιδερμίδας σας και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
  5. Νιασιναμίδη που προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.
  6. Βιταμίνη C, που απαλύνει την εμφάνιση των κηλίδων ηλικίας στο πρόσωπό σας.

Η Vichy μετά από 30 χρόνια εμπειρίας στη μηχανική ιστών, δημιούργησε την εξειδικευμένη σειρά Neovadiol, για γυναίκες λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την εμμηνόπαυση. Είναι η πρώτη σειρά ανόρθωσης και ανασχηματισμού των ορατών συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα. Περιέχει υαλουρονικό οξύ, proxylane, νιασιναμίδη και ενεργοποιεί ξανά τους μηχανισμούς της επιδερμίδας. Προσφέρει ενυδάτωση, αύξηση της ελαστικότητας, περισσότερη πυκνότητα, λιγότερη χαλάρωση και ρυτίδες.

5.png

Ας δούμε, ορισμένους βασικούς κανόνες για την αντιγήρανση στα 50:

  • Πλένετε το πρόσωπό σας καθημερινά, πρωί και βράδυ.
  • Εφαρμόζετε μια ενυδατική κρέμα με τα σωστά συστατικά, δύο φορές την ημέρα.
  • Χρησιμοποιείτε serums ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.
  • Φοράτε αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά και ρούχα όποτε εκτίθεστε στην ηλιακή ακτινοβολία.
  • Ακολουθείτε υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή και ασκηθείτε καθημερινά.
  • Επενδύστε σε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη και υγραντήρα.