9 κινήσεις για επιβράδυνση της γήρανσης του προσώπου σας

9 κινήσεις για επιβράδυνση της γήρανσης του προσώπου σας

Ο τρόπος ζωής, οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και η υπεριώδης ακτινοβολία συμβάλλουν στη γήρανση της επιδερμίδας μας. Η συσσωρευμένη βλάβη από τον ήλιο οδηγεί τις ελεύθερες ρίζες να βλάψουν τα κύτταρα της, με αποτέλεσμα μαύρα στίγματα, κηλίδες και μειωμένη ελαστικότητα.

Αυτή η φθορά μαζί με τη φυσική επιβράδυνση της κυτταρικής ανανέωσης και της παραγωγής λιπαρότητας, έχει ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα να γίνεται ξηρή, θαμπή με αλλαγές στην υφή. Επιπλέον, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται με την ηλικία, και οδηγεί σε απώλεια όγκου και σημάδια γήρανσης (λεπτές γραμμές, ρυτίδες, βαθιές πτυχές).

Η περιποίηση προσώπου με στόχο την επιβράδυνση της γήρανσης, θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια νεανική εμφάνιση, προλαμβάνοντας και εξουδετερώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες του χρόνου στην επιδερμίδα σας.

7.jpg

Τα αντιγηραντικά προϊόντα προσώπου, αναζωογονούν το πρόσωπό σας αποκαθιστούν τον χαμένο όγκο, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα, απαλύνουν την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων, και φροντίζουν τις περιοχές με υπερμελάγχρωση. Ας δούμε πως αυτά τα προϊόντα αντιγήρανσης μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σας:

  1. Καθαρίζετε το πρόσωπό σας με μια απαλή λοσιόν ή κρέμα καθαρισμού, μ’ ένα σφουγγάρι ή βαμβάκι, και ξεπλένετε.
  2. Κάνετε απολέπιση της επιδερμίδας σας (2-3 φορές/εβδομάδα) με απαλές κινήσεις.
  3. Κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ προσώπου για να χαλαρώσει τους μύες του προσώπου σας και να τονώσει τη ροή του αίματος και την παραγωγή κολλαγόνου.
  4. Εφαρμόζετε μια μάσκα προσώπου (2-3 φορές/μήνα) που περιέχει ενυδατικά ή ενισχυτικά του κολλαγόνου συστατικά.
  5. Ξεκουραστείτε για λίγο ώστε τα συστατικά της μάσκας να έχουν χρόνο ν΄ απορροφηθούν από την επιδερμίδα σας.
  6. Ξεπλένετε τη μάσκα, και εφαρμόζετε έναν αντιγηραντικό τονωτικό, ορό με ενυδατικά προϊόντα που έχετε επιλέξει για τον συγκεκριμένο τύπο της επιδερμίδας σας και τις ανάγκες του.

Εάν έχετε κηλίδες στο πρόσωπό σας χρησιμοποιήστε το Liftactiv Specialist B3 Serum της Vichy, που δρα σε πολλαπλές στοιβάδες, αποτρέποντας τον σχηματισμό κηλίδων στην επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα απολεπίζει τις ορατές κηλίδες στην επιφάνειά της. Μετά από 2 μήνες, οι κηλίδες μειώνονται έως και 71%. Επιπλέον, το B3 Serum μειώνει τις ρυτίδες και βοηθά τον τόνο της επιδερμίδας ν’ αποκτήσει ομοιομορφία και λάμψη.

8.png
  1. Μόλις απορροφηθεί το serum, απλώστε την κρέμα ημέρας. Οι κρέμες ημέρας εμπεριέχουν διάφορα ενεργά συστατικά που βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης του προσώπου σας. Επιλέξτε εκείνη που περιέχει πεπτίδια, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύουν τη δομή και τη σφριγηλότητα της επιδερμίδας σας, και προσφέρουν αναζωογόνηση.
  2. Πριν βγείτε έξω εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF
  3. Το βράδυ αντί για κρέμα ημέρας, εφαρμόστε μία κρέμα νύχτας με αντιγηραντικά πεπτίδια, που θα εκμεταλλευτεί τις ώρες του ύπνου σας, για να διορθώσει την καθημερινή συσσωρευμένη βλάβη που υφίσταται η επιδερμίδα σας από εξωτερικούς παράγοντες.
9.jpg

Η ιδανική κρέμα νύχτας, για γυναίκες που ψάχνουν αποτελεσματική αντιγηραντική δράση και υγιή όψη της επιδερμίδας τους, είναι η Liftactiv Collagen Specialist Νύχτας της Vichy. Εμπλουτισμένη με αντιγηραντικά πεπτίδια, βιταμίνη Cg για λάμψη και ρεσβερατρόλη φυσικής προέλευσης ενισχύει, κατά τη διάρκεια της νύχτας, την άμυνα της επιδερμίδας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις. Αντισταθμίζει τα ορατά σημάδια της απώλειας κολλαγόνου στην επιδερμίδα (ελαστικότητα, σφριγηλότητα) ενώ παράλληλα διορθώνει τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο της και χαρίζει λάμψη.