Ask the POREfessionals: Μπορούμε να απαλλαγούμε τελικά από τους διεσταλμένους πόρους;

Ask the POREfessionals: Μπορούμε να απαλλαγούμε τελικά από τους διεσταλμένους πόρους;

Η beauty director Χριστίνα Χρόνη, έχοντας δώσει «μάχη» με τους δικούς της διεσταλμένους πόρους, εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στο πρόσωπό μας, τι σημαίνει να έχουμε διεσταλμένους πόρους, πόσο σημαντικοί είναι για το δέρμα μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την εμφάνισή τους.

Η εμμονή μας με τους πόρους είναι κάτι πολύ αληθινό. #GlassSkin, #CleanSkin, #DolphinSkin. Tα skincare trends εμφανίζονται συχνότερα και από τα nail art στα social media, με έναν στόχο: Να μας «βοηθήσουν» να αποκτήσουμε απόλυτα λεία, airbrushed επιδερμίδα, που μοιάζει σαν να έχουμε περάσει πάνω μας κάποιο φίλτρο. Το θέμα των πόρων, ωστόσο, δεν είναι κάτι το καινούργιο. Προσωπικά (εδώ Χριστίνα Χρόνη), θυμάμαι να δίνω πραγματικές «μάχες» με λοσιόν και σαπούνια, πολύ πριν το skincare κάνει τα σημερινά άλματα. Όπως η μητέρα μου, έτσι και εγώ, έχω πόρους που φαίνονται… πολύ.

Ταυτιζόμουν με την Regina George στα Mean Girls -στο θέμα των πόρων και μόνο- και ήθελα να τους εξαφανίσω. Σε αυτήν την προσπάθειά μου, ωστόσο, προκαλούσα πολύ μεγαλύτερο κακό στην επιδερμίδα μου, χωρίς να καταφέρνω κάτι στην ουσία. Βλέπεις, οι πόροι και το μέγεθός τους είναι προκαθορισμένα από το DNA μας (γι’ αυτό ανέφερα και τη μητέρα μου). Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθός τους με το skincare.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν με αφορούσαν στα νιάτα μου. Πίστευα ότι μπορούσα να λύσω το πρόβλημα και έτσι, έβαζα στο δέρμα μου ό,τι υποσχόταν να εξαφανίσει τους πόρους, ακόμα και προϊόντα μακιγιάζ που τους έφραζαν τελείως, δημιουργώντας ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα: Τα σπυράκια.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, είχα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο που δεν με βοηθούσε, αλλά έκανε το πρόβλημα μεγαλύτερο -όπως και τους πόρους μου. Μέχρι που συνειδητοποίησα δύο πολύ σημαντικά πράγματα: Αφενός ότι οι πόροι δεν είναι πρόβλημα και αφετέρου, ότι δεν μπορούν όλα τα προϊόντα να βελτιώσουν την εμφάνιση των πόρων μου.

No problem

Πόρους στην επιδερμίδα μας έχουμε όλες και όλοι και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Κάποιες επιδερμίδες έχουν πιο εμφανείς πόρους και κάποιες άλλες λιγότερο ή και καθόλου εμφανείς. Η εμφάνισή τους βασίζεται αφενός στο DNA, όπως αναφέραμε, αλλά και στις καθημερινές μας συνήθειες. Τι είναι, άλλωστε, οι πόροι; Είναι μικρά, ελαστικά «ανοίγματα» στην επιφάνεια της επιδερμίδας τα οποία μεγεθύνονται αν φράξουν από σμήγμα και ρύπους, καθώς και αν δεν καθαριστούν σωστά μετά το μακιγιάζ. Αυτό, λοιπόν, που κάνει τους πόρους πιο μεγάλους και εμφανείς, είναι τόσο η κληρονομικότητα, όσο και η λάθος ρουτίνα περιποίησης. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο πραγματικό πρόβλημα: Τα προϊόντα.

Problem

Όπως ανέφερα, δεν είναι όλα τα προϊόντα κατάλληλα για τη βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, κάτι το οποίο έμαθα the hard way. Τα μισά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούσα ήταν πολύ σκληρά για την επιδερμίδα μου, με λάθος συστατικά και υφές, ενώ παρ’ όλο που υπόσχονταν να βελτιώσουν την εμφάνιση των πόρων μου, δεν το έκαναν παρά μόνο για λίγα λεπτά. Τα άλλα μισά, προσέφεραν μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα, όχι γιατί ήταν πιο αποτελεσματικά, αλλά διότι «γέμιζαν» απλώς τους πόρους μου, δημιουργώντας ένα πιο λείο εφέ.

Η άμεση αλλά και η μακροπρόθεσμη βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, είναι μία εξίσωση δύσκολη που χρειάζεται τη συμβολή των ειδικών για να μπορέσουν να βρεθούν τα ιδανικά συστατικά, οι ιδανικές συστάσεις και οι τεχνολογίες που θα παρέχουν αποτέλεσμα. Ευτυχώς, λοιπόν, που υπάρχει ένας beauty… POREfessional, ο οποίος πλέον μας παρέχει 360 λύσεις για τα θέματα (όχι τα προβλήματα) των πόρων. Ναι, για την Benefit Cosmetics θα σου μιλήσω, καλά το κατάλαβες!

POREfessional Solutions

Εκτός και αν ζεις κοντά στη φύση και μακριά από το Internet, τότε σίγουρα ξέρεις τα POREfessional primers της Benefit Cosmetics. Από το 2010 που εμφανίστηκαν, «ορκίζομαι» στο όνομά τους, γιατί προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα λείανσης, χωρίς να φράζουν τους πόρους μου όμως, τώρα πραγματικά έχω πάθει εμμονή. Βλέπεις, η οικογένεια POREfessional μεγάλωσε και πλέον, περιλαμβάνει τη συλλογή PORE CARE, με προϊόντα περιποίησης και καθαρισμού ειδικά για τη βελτίωση των πόρων. Είναι τα προϊόντα που έχουν τις υφές, την τεχνολογία και τα συστατικά που περιμέναμε όλες εμείς οι POREμένες!

Η συλλογή περιλαμβάνει καθαριστικά, μάσκες περιποίησης, ένα toner σε μορφή αφρού #Mindblowing, μία ενυδατική κρέμα και ένα multiuse εργαλείο καθαρισμού. Όλα τα προϊόντα, μάλιστα, είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μπορούν να προσφέρουν το maximum αποτέλεσμα μόνα τους και -ασφαλώς- συνδυαστικά, αλλά και ώστε να μπορείς να δημιουργήσεις τον συνδυασμό που ταιριάζει στις απαιτήσεις της δικής σου επιδερμίδας. Θα σου τα εξηγήσω όλα.

To αφρίζον καθαριστικό The POREfessional Good Cleanup περιέχει εκχύλισμα λεμονιού, yuzu, βισαβολόλη και σφιγγολιπίδια (μόρια που μοιάζουν με κεραμίδια), άρα είναι ιδανικό αν έχεις μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα.

Από την άλλη πλευρά, το λάδι καθαρισμού The POREfessional Get Unblocked περιέχει ένα μείγμα ελαίων, κεραμίδια και βισαβολόλη, άρα είναι τέλειο αν έχεις ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δύο προϊόντα που στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα, αλλά το φέρνουν εις πέρας με διαφορετικό τρόπο.

Αντίστοιχα, οι δύο μάσκες της συλλογής στοχεύουν σε διαφορετικές ανάγκες. Η μάσκα The POREfessional Deep Retreat προσφέρει βελτίωση της εμφάνισης των πόρων, βαθύ καθαρισμό και ρύθμιση της λιπαρότητας.

Η μάσκα The POREfessional Speedy Smooth προσφέρει βελτίωση της εμφάνισης των πόρων και ματ αποτέλεσμα άμεσα. Τα προϊόντα «πασπαρτού» είναι το The POREfessional Tight’ N Toned toner σε μορφή αφρού που δεν απαιτεί δίσκους ντεμακιγιάζ και κάνει την πιο απαλή απολέπιση, για άμεση και μακροπρόθεσμη βελτίωση των πόρων.

Δεύτερο προϊόν «πασπαρτού», είναι η ενυδατική κρέμα The POREfessional Smooth Sip που ενυδατώνει αποτελεσματικά, χωρίς να φράζει τους πόρους.

Ανάλογα με την περίσταση και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας, η συλλογή The POREfessional PORE CARE της Benefit Cosmetics μας προσφέρει τις πλέον εξειδικευμένες λύσεις για το θέμα των πόρων, αλλά κάνει και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: Μας καλεί να τους αγαπήσουμε, να τους φροντίσουμε και αν θέλουμε στο τέλος, να τους καλύψουμε με την βοήθεια των The POREfessional primers.

Είναι η εταιρεία που ήρθε να κάνει τη διαφορά, γιατί αφενός ασχολείται εδώ και χρόνια με τους πόρους μας και αφετέρου, διότι προσεγγίζει το θέμα τους ως θέμα, και όχι σαν πρόβλημα. Μπορείς να τα αναζητήσεις όλα αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora ή online, στο Sephora.gr. Και όταν θα βρεθείς στον ροζ κόσμο (είναι τόσο ροζ!) της Benefit, ζήτα από τα Benebabes να σου συστήσουν και το The POREfessional primer που ταιριάζει στις ανάγκες και την επιδερμίδα σου.