Make PORE decisions: Η περιποίηση των πόρων μας καθορίζει την εμφάνισή τους - Θα σου εξηγήσουμε!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Make PORE decisions: Η περιποίηση των πόρων μας καθορίζει την εμφάνισή τους - Θα σου εξηγήσουμε!

Η beauty director Χριστίνα Χρόνη εξηγεί πώς το skincare παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο από το μακιγιάζ όταν μιλάμε για τους διεσταλμένους πόρους, αναλύει τα σωστά βήματα για τη βελτίωση της εμφάνισής τους και προτείνει προϊόντα που πραγματικά κάνουν POREfessional διαφορά.

Οι πόροι μας έχουν αποκτήσει τελευταία πολύ… «κακή φήμη». Έχουν γίνει κατά κάποιο τρόπο ένας -ορατός- εχθρός και έχουμε βαλθεί να τους εξαφανίσουμε. Οι τάσεις στο skincare και τα φίλτρα στα social media, που παρουσιάζουν γυναικεία πρόσωπα με -αφύσικα αν με ρωτάς- λείες επιδερμίδες, έχουν συμβάλλει σημαντικά σε αυτή τη «μάχη» με τους πόρους προκειμένου να αποκτήσουμε όλες τέλεια επιδερμίδα. Οι πόροι όμως δεν είναι εχθρός μας (το αντίθετο ισχύει), και κυρίως, δεν είναι κάτι που μπορούμε μόνιμα να αλλάξουμε. Μπορούμε ωστόσο σημαντικά να βελτιώσουμε την εμφάνισή τους και αυτό θα μάθουμε να κάνουμε σήμερα σαν… POREfessionals. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι τελικά οι πόροι;

Οι πόροι, είναι μικρά «ανοίγματα» στην επιφάνεια του δέρματος και επιτρέπουν στο έλαιο (ή σμήγμα) που παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες να ταξιδέψει από τον θύλακα της τρίχας και να φτάσει στην επιφάνεια του δέρματος για να το διατηρήσει ενυδατωμένο. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι οι πόροι επιτρέπουν στο δέρμα μας να αναπνέει. Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι πόροι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την υγεία της επιδερμίδας μας, και δεν υπάρχει λόγος να τους θεωρούμε «εχθρούς» ή να ξεκινάμε «μάχες» μάχες μαζί τους.

Όταν όμως είναι διεσταλμένοι και πολύ εμφανείς, δεν μπορούμε παρά να θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτούς. Όπως είπαμε και νωρίτερα, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από τους πόρους και θα σου εξηγήσω το γιατί.

Γιατί κάποιοι πόροι είναι πιο εμφανείς;

Το μέγεθος των πόρων στην επιφάνεια του δέρματός μας είναι προκαθορισμένο. Αν η μητέρα σου είχε εμφανείς πόρους, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχεις και εσύ. Είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που «κληρονομούμε» από τους γονείς μας, ιδιαίτερα εμείς τα κορίτσια. Ναι, το φύλο παίζει ρόλο στο μέγεθος των πόρων, τα αγόρια δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα.

Έπειτα, ο τύπος της επιδερμίδας παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των πόρων μας. Καθώς οι πόροι παράγουν σμήγμα, οι λιπαρές επιδερμίδες που παράγουν πολύ περισσότερο από τις ξηρές, έχουν πολύ πιο εμφανείς και διεσταλμένους πόρους. Αυτοί είναι παράγοντες που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Δεν είναι όμως οι μόνοι που επηρεάζουν το μέγεθος των πόρων μας.

Καθώς έχουν κοίλο σχήμα, οι πόροι γεμίζουν με ρύπους, περισσεύον σμήγμα, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα μακιγιάζ. Όλα αυτά τους φράσσουν και αυξάνουν το μέγεθός τους καθώς τους διογκώνουν. Ακόμα χειρότερα, όταν όλο αυτό το υλικό συσσωρευτεί στο χείλος των πόρων, τότε είναι σα να τοποθετούμε μόνιμα έναν μεγεθυντικό φακό από πάνω τους. Μην ανησυχείς όμως, όλα αυτά που ακούγονται πολύ άσχημα είναι πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, σε αντίθεση με την κληρονομικότητα και τον τύπο της επιδερμίδας μας. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο θέμα μας: Τη ρουτίνα περιποίησης.

image007.jpg

POREfessional Skin Care

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η περιποίηση της επιδερμίδας μας παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των πόρων μας, πολύ μεγαλύτερο από το μακιγιάζ. Γι’ αυτό μία σωστή ρουτίνα, με τα κατάλληλα προϊόντα και συστατικά, μπορεί να βελτιώσει πολύ την εμφάνιση της επιδερμίδας μας, και να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Ποια είναι όμως αυτή, η σωστή ρουτίνα και ποια προϊόντα είναι πράγματι αποτελεσματικά; Κάπου εδώ έρχεται ο πλέον ειδικός (από το 2010) στους πόρους, η Benefit Cosmetics, να μας δώσει όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε με τη νέα συλλογή PORE CARE που προστίθεται στην -ήδη αγαπημένη- σειρά The POREfessional.

Πρόκειται για μία πλήρη σειρά περιποίησης επιδερμίδας, ειδικά μελετημένη και διαμορφωμένη ώστε να αντιμετωπίζει το θέμα των πόρων. Έχοντας όλη τη γνώση επάνω στο θέμα των πόρων, και μετά την τεράστια επιτυχία της σειράς The POREfessional primers, η Cosmetics δημιούργησε για εμάς μία ρουτίνα περιποίησης που υπόσχεται -και το κάνει- να βελτιώσει την εμφάνιση των διεσταλμένων πόρων. Τι περιλαμβάνει λοιπόν αυτή η ρουτίνα και γιατί είναι τόσο αποτελεσματική;

Όπως είπαμε, το ένα πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε σε σχέση με τους πόρους μας είναι η περιποίηση. Κάνοντας επομένως, καλό καθαρισμό, ήπια χημική απολέπιση, σωστή ενυδάτωση που δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα, και μάσκες που προσφέρουν SOS περιποίηση, μπορούμε να βελτιώσουμε τους πόρους μας, και η συλλογή PORE CARE της Benefit Cosmetics έχει προϊόντα για κάθε βήμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Ο καθαρισμός

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας είναι εκείνος που μας βοηθά να απομακρύνουμε τους ρύπους, το σμήγμα, τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα μακιγιάζ που φράσσουν, διογκώνουν τους πόρους μας και τους κάνουν να φαίνονται περισσότερο. Για τον αποτελεσματικό καθαρισμό της επιδερμίδας λοιπόν, η Benefit Cosmetics έχει δύο προτάσεις:

The POREfessional Good Cleanup: Ένα πολυτελές ζελέ καθαρισμού που μετατρέπεται σε μεταξένιο αφρό μόλις έρθει σε επαφή με το νερό. Εμπλουτισμένο με συστατικά που καθαρίζουν απαλά αλλά σε βάθος την επιδερμίδα, αφήνει το δέρμα καθαρό, απαλό και σαφώς πιο λείο. Είναι ιδανικό για εσένα που μπορεί να αντιμετωπίζεις ένα επιπλέον θέμα με τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σου.

The POREfessional Get Unblocked: Ένα πλούσιο έλαιο καθαρισμού, εμπλουτισμένο με ένα κοκτέιλ ελαίων που «λιώνουν» το μακιγιάζ, αφαιρούν τους ρύπους, αποσυμφορίζουν τους πόρους και αφήνουν την επιδερμίδα καθαρή και ενυδατωμένη. Είναι ιδανικό για εσένα που βάφεσαι πολύ και έχεις ίσως μεικτή επιδερμίδα που χρειάζεται επιπλέον φροντίδα.

Η απολέπιση

Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για την εμφάνιση των πόρων, όχι όμως η μηχανική απολέπιση. Η χημική απολέπιση είναι εκείνη που μπορεί σε βάθος και αποτελεσματικά, να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και να βελτιώσει την εμφάνιση των πόρων, και η Benefit Cosmetics έχει ένα πρωτοποριακό προϊόν που θα λατρέψεις.

The POREfessional Tight’ N Toned: Είναι ένα toner σε μορφή αφρού, κάτι δηλαδή που δεν έχεις ξαναδεί (ούτε και εμείς). Για τη χρήση του δεν χρειάζεσαι βαμβάκι και χάρη στα ΑΗΑ όπως το γλυκολικό και το κιτρικό οξύ, αλλά και PHA όπως η γλυκονολακτόνη, που περιέχει, απολεπίζει απαλά, αποσυμφορίζει τους πόρους και σου χαρίζει επιδερμίδα πιο λεία άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα. Απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα, χαρίζει αίσθηση αναζωογόνησης και είναι ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας.

Η ενυδάτωση

Η ενυδάτωση, όταν μιλάμε για τους πόρους, είναι μία δύσκολη επιλογή. Απαιτείται η τέλεια ισορροπία ενυδατικών συστατικών, και συστατικών που δεν επηρεάζουν την παραγωγή σμήγματος, ενώ η σύσταση του προϊόντος πρέπει να μην φράσσει τους πόρους. Η Benefit Cosmetics δημιούργησε το τέλειο ενυδατικό προϊόν.

The POREfessional Smooth Sip: Είναι μία ανάλαφρη κρέμα-gel βασισμένη στο νερό και εμπλουτισμένη με συστατικά που θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα, χωρίς να την επιβαρύνουν. Απορροφάται άμεσα, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο ως και για 12 ώρες και χαρίζει πιο λεία, ματ όψη άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου.

Η extra περιποίηση

Οι μάσκες είναι σωτήριες όταν πρόκειται για την εμφάνιση των πόρων μας γιατί μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα, βελτιώνοντας την υφή της επιδερμίδας μας, αλλά και μακροπρόθεσμα προσφέροντας εντατικό καθαρισμό. Η Benefit Cosmetics έχει δύο επιλογές για κάθε μας ανάγκη.

The POREfessional Speedy Smooth: Είναι μία ανάλαφρη μάσκα σε μορφή gel, εμπλουτισμένη με δραστικά συστατικά που βελτιώνουν άμεσα την υφή των πόρων. Είναι ιδανική αν θέλεις ένα extra boost πριν από το μακιγιάζ, ή απλά τις ημέρες που νιώθεις ότι το δέρμα σου απαιτεί λίγη επιπλέον TLC.

The POREfessional Deep Retreat: Πρόκειται για μία κρεμώδη μάσκα πλούσια σε ορυκτά, άργιλο και πηλό καολίνης που θρέφει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα την καθαρίζει σε βάθος. Είναι ιδανική για να προστεθεί στη ρουτίνα σου μία φορά την εβδομάδα ή όποτε θέλεις να κάνεις το self care… και το pore care προτεραιότητα στην ημέρα σου.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η σειρά The POREfessional Pore Care περιλαμβάνει προϊόντα που δρουν στοχευμένα στο θέμα των πόρων αλλά και στην σωστή περιποίηση της επιδερμίδας, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους για να δημιουργήσεις τη δική σου ρουτίνα. Αν μάλιστα επενδύσεις στο ειδικό εργαλείο καθαρισμού και περιποίησης The POREfessional All-In-One Mask Wand, τότε θα απογειώσεις την περιποίησή σου like a POREfessional.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το μέγεθος των πόρων μας δεν μπορούμε να το ορίσουμε. Η ρουτίνα περιποίησης που ακολουθούμε όμως, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή τους και η Benefit Cosmetics με τη συλλογή PORE CARE που ήρθε να προστεθεί στην σειρά The POREfessional, είναι στο πλάι μας σε κάθε βήμα. Αναζήτησε την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης των πόρων The POREfessional PORE CARE αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora, ή online στο Sephora.gr.