Hair diaries: Πώς ένα δέντρο που φύεται στην άλλη άκρη του κόσμου, μου χάρισε τα πιο όμορφα

Hair diaries: Πώς ένα δέντρο που φύεται στην άλλη άκρη του κόσμου, μου χάρισε τα πιο όμορφα

Μία συντάκτρια με πολύ ξηρά μαλλιά, βρήκε τη λύση στο πρόβλημά της, στο εκχύλισμα ενός δέντρου από την Αφρική.

Πόσο ζηλεύω τα κορίτσια που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα μαλλιά τους (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα μαλλιά μου αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα. Το πιο πρόσφατο πρόβλημα, η έντονη ξηρότητα, προέκυψε μετά από το έντονο balayage που αποφάσισα να κάνω για να γίνω λίγο πιο ξανθιά. Αυτή η διαδικασία άφησε τα μαλλιά μου ολόξανθα, αλλά με πολύ αφυδατωμένες, ξηρές άκρες που όχι μόνο με δυσκολεύουν -πλέον- στο styling, αλλά είναι απίστευτα θαμπές και τόσο άγριες που πραγματικά με ενοχλούν όταν αφήνω τα μαλλιά μου κάτω.

1684323664669-283933361-image003.jpg

Όπως αντιλαμβάνεσαι, το να βρεθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα ήταν επιτακτική ανάγκη, και μιλώ σε παρελθοντικό χρόνο γιατί η λύση βρέθηκε… στην Αφρική. Θα σου εξηγήσω. Η αναζήτησή μου για προϊόντα περιποίησης που επαναφέρουν την υγρασία και τη λάμψη στα μαλλιά, συνέπεσε με το λανσάρισμα της νέας σειράς περιποίησης Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

Αυτή η νέα σειρά του Pantene, δημιουργήθηκε με έμπνευση το skincare και ευθύς εξαρχής μου κίνησε το ενδιαφέρον, καθότι είμαι και skincare freak. Αυτό που κάνει, είναι να προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση χάρη στα ενυδατικά συστατικά της και σε ένα από αυτά θέλω να σταθούμε σήμερα: Στο δέντρο Baobab που φύεται στην Αφρική και είναι το hero συστατικό που μεταμορφώνει τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά.

Το δέντρο της ζωής

Το δέντρο Baobab ονομάζεται και «δέντρο της ζωής». Επειδή είναι αναγκασμένο να επιβιώνει σε αντίξοες συνθήκες (ξηρασία, έντονη ηλιοφάνεια κοκ), έχει αναπτύξει μηχανισμούς προστασίας, συγκεντρώνοντας νερό καθώς και πολλαπλά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες στους χυμούς του, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ευεργετικοί για τον οργανισμό μας και πολύ περισσότερο για τα μαλλιά μας.

1684323695916-373776039-image007.jpg

Fun fact: Το δέντρο Baobab στα ελληνικά ονομάζεται Ανδανσονία!

Για παράδειγμα, ο πολτός του δέντρου Baobab, είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά, καθώς και σε πολλά βασικά μέταλλα, όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Τα φύλλα του από την άλλη, είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, ενώ οι σπόροι και ο πυρήνας του είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά όπως θειαμίνη, ασβέστιο και σίδηρο. Μιλάμε επομένως για ένα μικρό «θαύμα» και για αυτόν τον λόγο το Pantene το επέλεξε για star συστατικό της νέας σειράς Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη.

Copy of Copy of Untitled Design - 1

Από την Αφρική, λοιπόν, το εκχύλισμα Baobab βρέθηκε μέσα στις πολυτελείς συνθέσεις της νέας σειράς Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη και στο μπάνιο μου, για να μου χαρίσει τα πιο όμορφα μαλλιά που είχα ποτέ.

Fun fact: Τα προϊόντα της σειράς Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη έχουν το πιο υπέροχο άρωμα που συνδυάζει τα λουλούδια, τα εσπεριδοειδή, το κεχριμπάρι, το ξύλο κέδρου και το τόνκα.

Star product

Η νέα σειρά Pantene Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη αποτελείται από σαμπουάν, conditioner, μάσκα και από ένα προϊόν αποκάλυψη: Το Leave on Serum για ενυδάτωση και λάμψη. Πρόκειται για έναν ορό μαλλιών, ο οποίος μετατρέπεται σε νερό αμέσως μόλις έρθει σε επαφή με την τρίχα. Η σύνθεσή του, είναι επίσης εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ (ο star των προϊόντων skincare) συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε υγρασία, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνει την τρίχα. Έτσι, καταπολεμά το φριζάρισμα, ενισχύει την παραγωγή κερατίνης και επαναφέρει την ελαστικότητα και τη ζωντάνια των μαλλιών.

image011.jpg

Τον εφαρμόζεις στα μαλλιά σου και απολαμβάνεις λείανση και ενυδάτωση που διαρκεί ως και 72 ώρες. Και όχι, δεν ξεβγάζεται αλλά δεν βαραίνει και τα μαλλιά.

Κάπως έτσι λοιπόν, ένα δέντρο που φύεται στην άλλη άκρη του κόσμου κατάφερε να μου χαρίσει τα πιο όμορφα μαλλιά ever, και τα χρωστάω όλα στο Pantene και τη νέα σειρά Miracles, Ενυδάτωση & Λάμψη. Αναζήτησέ τη και εσύ στα καταστήματα και χάρισε στα μαλλιά σου όλη τη θρέψη που χρειάζονται για το καλοκαίρι. Και φυσικά μην παραλείψεις να ακολουθήσεις τον επίσημο λογαριασμό @pantene.greece στο Instagram και @PanteneGreece στο facebook για να μαθαίνεις πρώτη τα νέα του Pantene!